ΣΙΝΕ

Τετάρτη 30 Ιανουαρίου 2013

Γ. Στουρνάρας: Η Ελλάδα θα επιστρέψει σε θετικούς ρυθμούς ανάπτυξης το 2014

Την αισιοδοξία του ότι η Ελληνική οικονομία θα επιστρέψει σε θετικούς ρυθμούς ανάπτυξης από το 2014, εξέφρασε ο υπουργός Οικονομικών Γ. Στουρνάρας σε συνέντευξή του στο BBC. Ο κ. Στουρνάρας σημείωσε ότι... τα χειρότερα έχουν περάσει για τη χώρα και πως είναι πολύ μικρή πλέον η πιθανότητα εξόδου από το ευρώ. «Υπάρχει σίγουρα μια αχτίδα ελπίδας, ένα φως στην άκρη του τούνελ», είπε ο υπουργός Οικονομικών και πρόσθεσε: «Πετύχαμε να αντιστρέψουμε την κατάσταση στην οικονομία. Από τις αγορές υπάρχει πολλή περισσότερη αισιοδοξία. Οι καταθέσεις επιστρέφουν στις τράπεζες, η κυβέρνηση εξοφλεί τις οφειλές της στον ιδιωτικό τομέα και υπάρχει μια αλλαγή στον τρόπο με τον οποίο μας αντιμετωπίζει η Ευρώπη».

Ο κ. Στουρνάρας, είπε επίσης ότι έχουμε διανύσει τα δύο τρίτα του δρόμου προς τον στόχο μας και «γι’ αυτό οι πολίτες μπορούν να ελπίζουν». Παραδέχτηκε ότι η ανεργία στη χώρα έχει εκτιναχτεί στο 26,8%, το υψηλότερο επίπεδο στην Ε.Ε., και πως η φτώχεια έχει αυξηθεί δραματικά, ωστόσο, εκτίμησε ότι έρχονται καλύτερες μέρες. «Προς το τελευταίο τρίμηνο του 2013, θα έχουμε ανάκαμψη», είπε και εξέφρασε την πεποίθηση ότι η ανάπτυξη θα έρθει την επόμενη χρονιά, ακόμα και αν η οικονομία συρρικνωθεί φέτος κατά 4,5%. «Αισθάνομαι σίγουρος, 100% σίγουρος, ότι αυτός θα είναι ο τελευταίος χρόνος ύφεσης στην Ελλάδα», είπε ο υπουργός Οικονομικών.

Απαντώντας σε ερώτηση για το αν η Αθήνα πιέζει για περαιτέρω διαγραφή χρέους της, ο υπουργός Οικονομικών είπε ότι θα καλωσόριζε περαιτέρω μείωση του επιπέδου του ελληνικού χρέους σημειώνοντας, όμως, ότι υπάρχουν πολλοί τρόποι να γίνει αυτό: «Θα έπρεπε να γίνει με τρόπο που ελαχιστοποιεί τη ζημιά για άλλους».

Αναφερόμενος στο ευρωπαϊκό μέλλον της Βρετανίας ο Γιάννης Στουρνάρας σχολίασε ότι θα ήταν σοβαρό λάθος η έξοδος της χώρας από την ΕΕ. Ξεκαθάρισε ότι η Ελλάδα δε θα αποδεχόταν αναδιαπραγμάτευση των όρων συμμετοχής της Βρετανίας στην ΕΕ, διότι αυτό θα άνοιγε το κουτί της Πανδώρας.

Τέλος, δήλωσε ότι η Ελλάδα υποχρεώθηκε σε πολλές περικοπές, υπερβολικά γρήγορα. «Θα έπρεπε να είχαμε δώσει μεγαλύτερη έμφαση σε διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις και ιδιωτικοποιήσεις στην αρχή. Αλλά δεν μπορούμε να γυρίσουμε πίσω. Η ευρωζώνη δεν ήταν προετοιμασμένη για την κρίση», δήλωσε χαρακτηριστικά.

eklogika.gr
ΣΟΥ ΑΡΕΣΕ; ΚΑΝΤΕ LIKE... ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΕ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΜΑΣ ΣΤΟ

Γίνετε φίλοι μας, στη σελίδα μας στο facebook: http://www.facebook.com/vatolakkiotis
Στείλτε μας τις απόψεις σας, τα άρθρα σας, τις καταγγελίες σας και οτιδήποτε θέλετε στο email: kostasdigos@yahoo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: