ΣΙΝΕ

Σάββατο 19 Ιανουαρίου 2013

Οποιος παίρνει φακελάκι θα πληρώνει πρόστιμο 50 φορές το περιεχόμενό του

Aυστηρές ποινές θα προβλέπονται για όσους εμπλέκονται σε παράνομο πλουτισμό ή κάνουν κατάχρηση του δημόσιου χρήματος, προβλέπει νομοσχέδιο που θα...
κατατεθεί για επεξεργασία στη Βουλή μέχρι τη Δευτέρα.
Την κατάθεση του νομοσχεδίου προανήγγειλε ο υπουργός Δικαιοσύνης Αντώνης Ρουπακιώτης στο πλαίσιο της απάντησης που έδωσε σε επίκαιρη ερώτηση της βουλευτού της ΝΔ Φωτεινής Πιπιλή, που τόνισε ότι είναι απαίτηση της κοινωνίας να γίνει πιο αυστηρός ο νόμος, ώστε σε κραυγαλέες περιπτώσεις όχι μόνο να μην έχουν δικαίωμα αναστολής της ποινής αλλά να δημεύεται και η περιουσία τους.

«Η γενική δήμευση απαγορεύεται από το Σύνταγμα. Επιτρέπεται όμως η μερική δήμευση σε σειρά εγκληματικών ενεργειών. Ακόμα και με πράξη ανακριτή προβλέπεται να κατάσχεται ή να δεσμεύεται με πράξη στο υποθηκοφυλάκιο ώστε να μην μπορεί να γίνει η μεταβίβαση» απάντησε ο υπουργός Δικαιοσύνης.

Παράλληλα υπογράμμισε ότι με νομοσχέδιο που θα κατατεθεί μέχρι τη Δευτέρα θα προβλέπονται αυστηρότατες ποινές μέχρι και του 50πλάσιου του κέρδους, για όσους συλληφθούν για «φακελάκι».

Πρόσθεσε μάλιστα ότι οι ποινές αυτές θα προβλέπονται όχι μόνο για τα διοικητικά συμβούλια ή τους γενικούς γραμματείς αλλά και για όλους τους δημοσίους υπαλλήλους καθώς και ιδιώτες όπως γιατρούς και μηχανικούς.

ΣΟΥ ΑΡΕΣΕ; ΚΑΝΤΕ LIKE... ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΕ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΜΑΣ ΣΤΟ

Γίνετε φίλοι μας, στη σελίδα μας στο facebook: http://www.facebook.com/vatolakkiotis
Στείλτε μας τις απόψεις σας, τα άρθρα σας, τις καταγγελίες σας και οτιδήποτε θέλετε στο email: kostasdigos@yahoo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: