ΣΙΝΕ

Σάββατο 26 Ιανουαρίου 2013

Ευρωλίγκα: ΠΑΟ-Ρεάλ 54-58 (video)

Για 38 λεπτά ο Παναθηναϊκός είχε… του χεριού του την Ρεάλ Μαδρίτης, αλλά η έλλειψη καθαρού μυαλού στην τελευταία περίοδο και η αστοχία από την περιφέρεια (22% στα σουτ τριών πόντων) στοίχισαν στο τριφύλλι, το οποίο έχασε ένα δικό του παιχνίδι (54-58).

 Η ομάδα του Αργύρη Πεδουλάκη ήταν το απόλυτο αφεντικό του αγώνα στο μεγαλύτερο μέρος της αναμέτρησης, αλλά ένα "βραχυκύκλωμα" διαρκείας αρκούσε για να γνωρίσει οδυνηρή εντός έδρας ήττα.Ο Πάμπλο Λάσο επεφύλασσε μία μικρή… έκπληξη στην αρχική πεντάδα της Ρεάλ Μαδρίτης καθώς σε αυτήν υπήρχαν δύο πόιντ γκαρντ (Ντόντεϊ Ντρέιπερ - Σέρχιο Γιούλ), κάτι που ανάγκασε τον Αργύρη Πεδουλάκη να κάνει την πρώτη του αλλαγή μόλις στο πρώτο λεπτό περνώντας τον Δημήτρη Διαμαντίδη στη θέση του Μάικ Μπράμος έτσι ώστε να "ματσάρει" καλύτερα τους δύο "κοντούς" των Μαδριλένων.Ο προσανατολισμός των "πρασίνων" ήταν ξεκάθαρος από τα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης: Η μπάλα στο "ζωγραφιστό" προκειμένου να εκμεταλλευτούμε τα μις ματς. Κάτι που απέδωσε γρήγορα καρπούς αφού "πληγώνοντας" τους "μερένχες" από τη ρακέτα, είχε την ευκαιρία να πάρει από νωρίς κεφάλι στο σκορ (11-6 στο 4').

 Η προσπάθεια των Μαδριλένων να αντιδράσουν και να προβληματίσουν το τριφύλλι δεν είχε αποτέλεσμα αφού τα συνεχόμενα άστοχα περιφερειακά σουτ δεν τους επέτρεπαν να πλησιάσουν στο σκορ, πόσω μάλλον από τη στιγμή που δεν κέρδιζαν επιθετικά ριμπάουντ.Έτσι, η διαφορά έφτασε με συνοπτικές διαδικασίες στις παρυφές των δέκα πόντων (18-9) λίγο πριν το τέλος του πρώτου δεκαλέπτου, με τον Παναθηναϊκό να είναι μεν άστοχος από την περιφέρεια (2/7 τρίποντα), αλλά χάρη στα υψηλά ποσοστά που είχε στα σουτ δύο πόντων (70%) να διατηρεί τον έλεγχο της αναμέτρησης.Ο χαμηλός ρυθμός που είχαν επιβάλλει οι παίκτες του Αργύρη Πεδουλάκη δεν ευνοούσε τη Ρεάλ Μαδρίτης, η οποία έμοιαζε να είναι έξω από τα νερά της. Απειλή στο "ζωγραφιστό" δεν υπήρχε για την "πράσινη" άμυνα, έτσι ο περιορισμός του καλύτερου σουτέρ των φιλοξενούμενων (Τζέισι Κάρολ) έγινε ακόμα πιο εύκολος.

 Το +11 του 12ου λεπτού ήταν μέχρις εκείνο το σημείο η μεγαλύτερη διαφορά που είχε πάρει το τριφύλλι, αλλά ένα γρήγορο 6-0 των Ισπανών δια χειρός Φελίπε Ρέγες τούς έφερε και πάλι σε επαφή με το σκορ (22-17).Η απάντηση από πλευράς Αργύρη Πεδουλάκη, όμως, ήταν άμεση καλώντας τάιμ άουτ, το οποίο, όπως αποδείχθηκε, ήταν αρκετό για να… επαναφέρει την τάξη. Οι "πράσινοι" επέστρεψαν στο παρκέ πιο συγκεντρωμένοι και σκοράροντας κυρίως μέσα από τη γραμμή των τριών πόντων κατάφεραν να επαναφέρουν το προβάδισμά τους σε διψήφια επίπεδα (30-19) στο 15ο λεπτό.

 Οι προσπάθειες των παικτών του Πάμπλο Λάσο να απειλήσουν κυρίως από την περιφέρεια έμοιαζαν με απονενοημένα διαβήματα, κάτι που επέτρεψε στην ελληνική ομάδα να διατηρείται με χαρακτηριστική άνεση μπροστά στο σκορ με διαφορές μεγαλύτερες των δέκα πόντων.Το "πράσινο" προβάδισμα έφτασε, μάλιστα, ακόμα και το +14 (37-23) μετά από τρίποντο του Μάικ Μπράμος, πριν οι Μαδριλένοι "τρέξουν" ένα μικρό σερί 4-0 και πάνε στα αποδυτήρια όντας πίσω στο σκορ με δέκα πόντους (37-27).Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με… φρενήρη ρυθμό αφού εκατέρωθεν τρίποντα ανέβασαν με συνοπτικές διαδικασίες τον δείκτη του σκορ. Η Ρεάλ Μαδρίτης προσπαθούσε, κυρίως με περιφερειακά σουτ, να μειώσει τη διαφορά, αλλά όποτε έφτανε κοντά… στην πηγή, η "πράσινη" απάντηση ήταν άμεση, με αποτέλεσμα το διψήφιο προβάδισμα να παραμένει στα χέρια των γηπεδούχων.

 Οι δύο ομάδες έμοιαζαν, πάντως, για μεγάλο διάστημα του τρίτου δεκαλέπτου να παίζουν περισσότερο με το ένστικτο, παρά βάσει σχεδίου, κάτι που, όμως, δεν "πλήγωνε" τον Παναθηναϊκό. Όταν, μάλιστα, το τριφύλλι βρήκε σκορ από το "ζωγραφιστό" δια χειρός Σοφοκλή Σχορτσανίτη στο 38ο λεπτό, έμοιαζε να είναι ο απόλυτος κυρίαρχος της αναμέτρησης (49-38).Κάπου εκεί, όμως, άλλαξαν… τα κόζια με αποτέλεσμα οι Μαδριλένοι να δώσουν αυτοί (μετά τα πρώτα λεπτά του αγώνα) τον ρυθμό που επιθυμούσαν.

 Έτσι, το 49-44 του 30ου λεπτού έδινε πολλά περιθώρια… ελπίδας στους φιλοξενούμενους για τη νίκη, κάτι που επιβεβαιώθηκε με τον καλύτερο τρόπο στο τελευταίο δεκάλεπτο.Το τριφύλλι έχασε τη συγκέντρωσή του, υπέπεσε σε συνεχόμενα λάθη και, παρά το +8 (54-46) του 34ου λεπτού δεν έπειθε πως θα μπορούσε να "καθαρίσει την μπουγάδα". Η ασφυκτική πίεση που άσκησαν στην άμυνά τους οι Ισπανοί σε συνδυασμό με την μνημειώδη αστοχία από πλευράς Παναθηναϊκού, έφεραν για πρώτη φορά (μετά το αρχικό 2-4) τη Ρεάλ Μαδρίτης μπροστά στο σκορ (54-55) χάρη σε τρίποντο του Σέρχιο Ροντρίγκεζ.

 Η ψυχολογία είχε αλλάξει, πλέον, για τα καλά πλευρά, στοιχεί το οποίο αποτυπωνόταν τόσο στην μαχητικότητα των παικτών του Πάμπλο Λάσο, όσο και στις πολύ κακές επιθετικές επιλογές που έκαναν αυτοί του Αργύρη Πεδουλάκη.Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός πως από το 38ο λεπτό του αγώνα και έπειτα, οι "πράσινοι" είχαν το… απογοητευτικό 2/21 σουτ εντός παιδιάς (1/10δίπ., 1/11τρίπ.) με αποτέλεσμα να μην μπορέσουν να επιστρέψουν σε θέση οδηγού.

 Έτσι, το τελικό 54-58 ήρθε απολύτως φυσιολογικά, σε ένα παιχνίδι όπου ο Παναθηναϊκός αποδείχθηκε άτολμος και θολωμένος όταν η μπάλα "έκαιγε". Πλέον, και μετά την εκτός έδρας νίκη της Ουνικάχα Μάλαγα επί της ΤΣΣΚΑ Μόσχας, τα δεδομένα στον όμιλο αλλάζουν σημαντικά αφού οι Ανδαλουσιανοί βρίσκονται σε απόσταση βολής από το τριφύλλι, το οποίο υποδέχονται στο δεύτερο γύρο του Top 16.

 Τα δεκάλεπτα: 20-11, 37-27, 49-44, 54-58.

 ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Πεδουλάκης):
Μπράμος 11 (3), Ματσιούλις 5 (1), Καπόνο 4, Ούκιτς 8, Λάσμε 2, Τσαρτσαρής 8 (1), Διαμαντίδης 3 (1), Γκιστ 5 (1), Μπανκς, Ξανθόπουλος, Σκορδίλης, Σχορτσανίτης 8.


 ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ (Λάσο): Ντρέιπερ 4, Φερνάντεθ 8 (1), Σουάρεθ, Ρέγες 13 (1), Μίροτιτς 3, Ροντρίγκεζ 6 (2), Χετσχάιμερ 11 (1), Μπέγκιτς 6, Κάρολ, Γιούλ 7 (1), Σλότερ.

ΣΟΥ ΑΡΕΣΕ; ΚΑΝΤΕ LIKE... ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΕ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΜΑΣ ΣΤΟ

Γίνετε φίλοι μας, στη σελίδα μας στο facebook: http://www.facebook.com/vatolakkiotis
Στείλτε μας τις απόψεις σας, τα άρθρα σας, τις καταγγελίες σας και οτιδήποτε θέλετε στο email: kostasdigos@yahoo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: