ΣΙΝΕ

Τρίτη 1 Ιανουαρίου 2013

Απολύσεις 58 υπαλλήλων παραμονή Πρωτοχρονιάς στο Πόρτο Καρράς

Τις απολύσεις 58 υπαλλήλων κοινοποίησε παραμονές Πρωτοχρονιάς η ιδιοκτησία του ξενοδοχειακού συγκροτήματος «Πόρτο Καρράς» και,...
όπως καταγγέλλει ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Χαλκιδικής, Άγγελος Πράτσας, ανάμεσα τους είναι τέσσερα από τα επτά μέλη της διοίκησης του τοπικού σωματείου, ο πρόεδρος, ο γενικός γραμματέας, ο ταμίας κι ένα μέλος.
Η κοινοποίηση των απολύσεων άρχισε στις 28 Δεκεμβρίου, συνεχίστηκε μέχρι τις 31 του μήνα και οι συνδικαλιστές δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο να αυξηθεί ο αριθμός τους.
«Οι απολύσεις είναι παράνομες, καταχρηστικές και εκδικητικές», τονίζει ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου και τις συσχετίζει με τις αγωγές που έχουν καταθέσει εργαζόμενοι για μη καταβολή δεδουλευμένων του περασμένου καλοκαιριού.
Επισήμανε ότι έγιναν λίγες μέρες πριν οι εργαζόμενοι αποκτήσουν το δικαιώματα να καταθέσουν αίτηση επαναπρόσληψης για τη νέα σεζόν και προανήγγειλε νέες προσφυγές των εργαζομένων στη δικαιοσύνη για την ανάκληση των απολύσεων.
Υπογράμμισε ότι από το καλοκαίρι μέχρι σήμερα απολύθηκαν συνολικά 120 εργαζόμενοι στο συγκρότημα του «Πόρτο Καρράς».
Τις απολύσεις κατήγγειλε ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α - ΕΚΜ και η βουλευτής του κόμματος στη Χαλκιδική Κατερίνα Ιγγλέζη έφερε το θέμα στη Βουλή με ερώτηση που κατέθεσε.


ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ; ΚΑΝΤΕ LIKE... ΚΛΙΚ ΣΤΟ (Mου αρέσει!)

Γίνετε φίλοι μας, στη σελίδα μας στο facebook: http://www.facebook.com/vatolakkiotis
Στείλτε μας τις απόψεις σας, τα άρθρα σας, τις καταγγελίες σας και οτιδήποτε θέλετε στο email: kostasdigos@yahoo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: