ΣΙΝΕ

Πέμπτη 17 Ιανουαρίου 2013

Ευρωλίγκα: Άλμπα - ΠΑΟ 73-79 (video)


Το Βερολίνο έχει γνωρίσει στην ιστορία του ανελέητους βομβαρδισμούς. Η "πράσινη πυροβολαρχία" με σφοδρότητα "γκρέμισε" το καλάθι της Άλμπα και "έχτισε" τις βάσεις για να...
μπορέσει ο Παναθηναϊκός να περάσει στην επόμενη φάση της Ευρωλίγκας.Το 73-79 είναι προϊόν της πολύ καλής επιθετικής βραδιάς που βρέθηκε η ομάδα του Αργύρη Πεδουλάκη, η οποία -αν και χωρίς τον Δημήτρη Διαμαντίδη- έφτασε στις 3-1 νίκες, βγάζοντας ως τώρα το… πλάνο της.Το πρώτο δεκάλεπτο είχε φαρδιά πλατιά την υπογραφή του... απίστευτου Γιόνας Ματσιούλις.

 Ο Λιθουανός ξεδίπλωσε το επιθετικό του ταλέντο και με 14 πόντους (σε αυτό το πρώτο μέρος του αγώνα) αποτέλεσε την κολόνα των "πράσινων". Είναι χαρακτηριστικό πως τη στιγμή που το ταμπλό έδειχνε 8-15, ο Ματσιούλις είχε σημειώσει 8 πόντους, όσους δηλαδή όλη η γερμανική ομάδα.Οι γηπεδούχοι μάζεψαν σε αυτή την περίοδο τέσσερα επιθετικά ριμπάουντ και με τους Τόμπσον και Τζέντοβιτς να σηκώνουν το επιθετικό βάρος άντεξαν την "πράσινη" επίθεση και παρότι βρέθηκαν να χάνουν με 8-15 και 15-21 (τους 14 είχε πετύχει ο Ματσιούλις) έκλεισαν το δεκάλεπτο χωρίς να έχουν χάσει το παραμικρό (23-23).

 Επειδή ένας κούκος δεν φέρνει την Άνοιξη στο καταχείμωνο, ο Ρόκο Λένι Ούκιτς συνέδραμε επιθετικά τον Ματσιούλις κι έκλεισε το πρώτο ημίχρονο με 11 πόντους, αλλά και εξαιρετικά καλή παρουσία γενικότερα, καθώς σε 15.34'' δεν έκανε ούτε ένα λάθος.Εδώ αξίζει να σημειώσουμε πως η ως τώρα επιρρεπής στα λάθη ομάδα του Αργύρη Πεδουλάκη έκλεισε το ημίχρονο με τέσσερα, εκ των οποίων τα τρία ήταν επιθετικά φάουλ (δύο ο Λάσμε, ένα ο Ματσιούλις) κι ένα λάθος -στην ουσία μοναδικό- του Καπόνο.Ο Αμερικανός μπήκε πρόσθεσε δύο σουτ, ένα μέσα από τη γραμμή κι ένα έξω από αυτή των 6μ75, ο Γκιστ είχε κι αυτός προσφορά στην επίθεση και οι "πράσινοι" έκλεισαν το πρώτο μισό με διαφορά έξι πόντων (39-45).Βεβαίως, η επίθεση φέρνει θέαμα όχι κατ' ανάγκη και νίκες και ο Παναθηναϊκός χρειάστηκε στο τέταρτο πεντάλεπτο του πρώτου μέρους να παίξει και άμυνα.

 Ο Μπανκς με τους Γκιστ - Τσαρτσαρή και Λάσμε ήταν αυτοί που έδωσαν το σύνθημα και ακολούθησαν οι υπόλοιποι.Γερμανοί που να τα παρατάνε δεν είναι Γερμανοί κι οι γηπεδούχοι μπήκαν αποφασισμένοι να ροκανίσουν τη διαφορά. Πέτυχαν το πρώτο καλάθι του δευτέρου μέρους, αλλά το τρίτο φάουλ του Τόμπσον στον Σοφοκλή Σχορτσιανίτη, που μπήκε και έδωσε δύναμη και ισορροπία στον Παναθηναϊκό, άλλαξε τα δεδομένα.Με τον "Big Sofo" να πετυχαίνει επτά πόντους ο Παναθηναϊκός ανέβηκε στο 48-57 κι εκεί που κυνηγούσε να σπάσει το ψυχολογικό φράγμα των 10 πόντων, ο Ματσιούλις δέχθηκε ένα αψυχολόγητο "ταυ" (είχε πάντως δίκιο στη διαμαρτυρία του, αλλά ξεπέρασε τα όρια), που πρόσφερε τέσσερις πόντους στους Γερμανούς (1/2 βολή και ένα τρίποντο από τον Τζέντοβιτς).

 Το σκορ πήγε στο 56-59 με ακόμα ένα εύστοχο δίποντο των παικτών του Ομπράντοβιτς, αλλά δύο τρίποντα των Γκιστ και Ματσιούλις ξαναπήγαν τον Παναθηναϊκό στο +9. Αν, μάλιστα, δεν πέταγε δυο βολές στα σκουπίδια ο Μπράμος, οι "πράσινοι" θα πήγαιναν με μεγαλύτερη διαφορά στον πάγκο (56-65) για να ετοιμάσουν τα πλάνα για την τέταρτη περίοδο και τη νίκη.Η ποιότητα του Παναθηναϊκού, σε συνδυασμό με την αυξανόμενη πίεση στην άμυνα, ήταν ικανά στοιχεία για να κρατήσουν την… προίκα των τριών πρώτων δεκαλέπτων.

 Στο 32', με το πρώτο καλάθι της τελευταίας περιόδου, το "τριφύλλι" πήγε σε διψήφια διαφορά (56-67), οι πεισματάρηδες παίκτες της Άλμπα μείωσαν και πάλι στους τρεις (65-68), αλλά πλέον ο Παναθηναϊκός είχε τις απαντήσεις.Το 68-76 ήταν μαξιλαράκι ασφαλείας, ο Ούκιτς με 1/2 βολές έκανε το 71-77, οι Γερμανοί πέτυχαν δίποντο ("σκοτωμένο", αλλά η ουσία μετράει), ο Μπανκς ήταν ψύχραιμος στις βολές και το παιχνίδι έληξε με 73-79, αφού προηγουμένως οι γηπεδούχοι προσπάθησαν ανεπιτυχώς με τρίποντα εκτός πλάνου να προσεγγίσουν.

 Τα δεκάλεπτα: 23-23, 39-45, 56-65, 73-79.

 ΑΛΜΠΑ ΒΕΡΟΛΙΝΟΥ (Ομπράντοβιτς):
Γουντ 6, Μπάιαρς 6, Τζέντοβιτς 21 (4), Τόμπσον 16, Μιράγιες 2, Φόστερ 6 (2), Μόρλι 5, Σάφαρτζικ 7 (2), Ιντμπίχι 2, Σούλτσκε.


 ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Πεδουλάκης): Ούκιτς 14, Μπανκς 8 (1), Ματσιούλις 28 (6), Γκιστ 10 (2), Λάσμε 3, Μπράμος 1, Τσαρτσαρής, Καπόνο 8 (2), Σχορτσιανίτης 7.



basketblog.gr
ΣΟΥ ΑΡΕΣΕ; ΚΑΝΤΕ LIKE... ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΕ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΜΑΣ ΣΤΟ

Γίνετε φίλοι μας, στη σελίδα μας στο facebook: http://www.facebook.com/vatolakkiotis
Στείλτε μας τις απόψεις σας, τα άρθρα σας, τις καταγγελίες σας και οτιδήποτε θέλετε στο email: kostasdigos@yahoo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: