ΣΙΝΕ

Σάββατο 12 Ιανουαρίου 2013

Μπάρτσα - Ολυμπιακός 76-68 (video)

Χωρίς φαντασία και δημιουργικότητα στην επίθεση και παίζοντας κακή άμυνα, ο Ολυμπιακός ηττήθηκε στην Ισπανία από την Μπαρτσελόνα με 76-68. Ο Βασίλης Σπανούλης βρέθηκε σε ...
κακή επιθετική βραδιά και έτσι οι Πρωταθλητές Ευρώπης δεν μπόρεσαν να εκμεταλλευτούν τον τραυματισμό του Χουάν Κάρλος Ναβάρο και την κακή μέρα στην οποία βρέθηκε ο Έραζεμ Λόρμπεκ, γιατί πολύ απλά δεν έπαιξε άμυνα…

Οι "ερυθρόλευκοι" ξεκίνησαν δυνατά το παιχνίδι με ένα γρήγορο μικρό σερί (5-0) και τον Βαγγέλη Μάντζαρη να παίζει εξαιρετική άμυνα πάνω στον Χουάν Κάρλος Ναβάρο, όπως όμως και ο Βίκτορ Σάδα πάνω στον Βασίλη Σπανούλη. Η αντίδραση της Μπαρτσελόνα ωστόσο ήταν άμεση και με ένα επιμέρους σερί 16-4, πήρε τον έλεγχο του αγώνα. Ο "Kill Bill" βγήκε εκτός ρυθμού, ο Μάντζαρης χρεώθηκε με δύο φάουλ από νωρίς και έτσι το πρώτο δεκάλεπτο ολοκληρώθηκε με 18-13.

Ο Ολυμπιακός προσπάθησε να ποστάρει τους κοντύτερους παίκτες της Μπαρτσελόνα, ωστόσο δεν κατάφερε να πάρει εύκολα καλάθια. Έμεινε όμως αρχικά κοντά στο σκορ, ακολουθώντας τους "Μπλαουγκράνα". Ο ρυθμός ήταν υψηλός όμως και οι παίκτες του Τσάβι Πασκουάλ κατάφεραν να βρεθούν στο +10, στα μισά του δευτέρου δεκαλέπτου. Κάπου εκεί οι διαιτητές έχασαν την μπάλα. Αρχικά βοήθησαν τον Ολυμπιακό με τεχνική ποινή που χρεώθηκε (άδικα) ο Άντε Τόμιτς και στη συνέχεια χρέωσαν με τεχνική ποινή τον πάγκο της ελληνικής ομάδας για διαμαρτυρία. Οι γηπεδούχοι δεν επηρεάστηκαν όμως και έκλεισαν το ημίχρονο προηγούμενοι στο σκορ με 41-32.

Η ομάδα του Πειραιά κατάφερε να μειώσει με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου, με τον Γιώργο Πρίντεζη να βρίσκει… πλεκτό τόσο από μακριά, όσο και από κοντά. Ο Ολυμπιακός κατάφερε να φτάσει μέχρι το -5 στα μισά της τρίτης περιόδου, ωστόσο οΣαρούνας Γιασικεβίτσιους ντύθηκε… Ναβάρο και κράτησε την Μπαρτσελόνα σε απόσταση ασφαλείας. Ο Ισπανός τέθηκε νοκ άουτ, καθώς πόνεσε (υποφέρει από την πελματιαία απονευρωσίτιδα) και οι "Μπλαουγκράνα" αναγκάστηκαν να αγωνιστούν χωρίς αυτόν. Όπως και να έχει πάντως η ισπανική ομάδα κράτησε το προβάδισμα απέναντι στον Ολυμπιακό, καθώς το δεκάλεπτο ολοκληρώθηκε με 60-52.

Οι όποιες προσπάθειες που επιχείρησε ο Ολυμπιακός, προκειμένου να μειώσει τη διαφορά και να μπει και πάλι στο… κόλπο της νίκης πήγαν χαμένες, χάρη στην εξαιρετική άμυνα των γηπεδούχων και στις κακές επιθετικές επιλογές των "ερυθρολεύκων". Οι παίκτες του Γιώργου Μπατρώκα πάντως δεν το έβαλαν κάτω στον επιθετικό τομέα, αλλά αμυντικά δεν μπορούσαν να σταματήσουν τους "Μπλαουγκράνα", οι οποίοι έβαζαν καλάθι όποτε ήθελαν. Ακόμα και όταν ο Ολυμπιακός βρέθηκε στο -6 λίγο πριν το τέλος, δεν βρήκε καλή επιλογή στην επίθεση με αποτέλεσμα να ηττηθεί με 76-68.

Τα δεκάλεπτα: 18-13, 41-32, 60-52, 76-68.
ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ (Πασκουάλ): Σάδα 10, Χουέρτας 10, Ναβάρο 5, Γιασικεβίτσιους 10 (1), Τοντόροβιτς, Ουάλας 6, Ίνγκλις, Ραμπασέδα, Λόρμπεκ 6, Τζαβάι 2, Μάικλ 12, Τόμιτς 15.
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Μπαρτζώκας): Χάινς 6, Λο 8, Άντιτς 9 (3), Σπανούλης 9, Περπέρογλου 4, Σερμαντίνι 6, Σλούκας, Πάουελ 4, Γκετσεβίτσιους, Πρίντεζης 15 (2), Παπανικολάου 5 (1), Μάντζαρης 3 (1).


basketblog.gr
ΣΟΥ ΑΡΕΣΕ; ΚΑΝΤΕ LIKE... ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΕ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΜΑΣ ΣΤΟ

Γίνετε φίλοι μας, στη σελίδα μας στο facebook: http://www.facebook.com/vatolakkiotis
Στείλτε μας τις απόψεις σας, τα άρθρα σας, τις καταγγελίες σας και οτιδήποτε θέλετε στο email: kostasdigos@yahoo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: