ΣΙΝΕ

Παρασκευή 4 Ιανουαρίου 2013

Αναντολού Εφές - Παναθηναϊκός 78-64 (video)

Το δυναμικό ξεκίνημα της Αναντολού Εφές σε συνδυασμό με την κακή παρουσία της πλειονότητας των "πράσινων" παικτών δεν επέτρεψαν στον Παναθηναϊκό να αποδράσει από την...
Κωνσταντινούπολη με τη νίκη. Η ομάδα του Αργύρη Πεδουλάκηπραγματοποίησε τη χειρότερη φετινή της εμφάνιση, κάτι που είχε ως αποτέλεσμα να γνωρίσει την ήττα με 78-64, σε ένα παιχνίδι όπου ξέφυγε από τα πρώτα λεπτά του αγώνα.
Ο περιορισμός του περιφερειακού παιχνιδιού της Αναντολού Εφές ήταν το ζητούμενο για τον Παναθηναϊκό ήδη πριν την έναρξη του αγώνα. Οι "πράσινοι", όμως, παρουσιάστηκαν νωθροί στα πρώτα λεπτά, κάτι που έδωσε την ευκαιρία στους γηπεδούχους να σουτάρουν κατά ριπάς από τη γραμμή του τριπόντου, αφού η άμυνα του τριφυλλιού "κόλλαγε" στα μονά και διπλά σκριν που είχε στήσει ο Οκτάι Μαχμουτί.
Το γρήγορο +7 (9-2) με το οποίο προηγήθηκαν οι Τούρκοι αποτέλεσε τη βάση της μετέπειτα κυριαρχίας τους στο παρκέ. Η διαφορά έφτασε με συνοπτικές διαδικασίες σε διψήφια επίπεδα (18-9 στο 6', 22-9 στο 7') και το παιχνίδι έδειχνε να… τελειώνει πριν καν ξεκινήσει.
Η επιθετική οξυδέρκεια του Μάικ Μπράμος, όμως, και η αποφασιστικότητά του σε άμυνα και επίθεση, έδωσαν τη δυνατότητα στον Παναθηναϊκό να μειώσει τη διαφορά και με τον ομογενή γκαρντ/φόργουορντ να κάνει θραύση (σ.σ.: σκόραρε 12π. και 5/5 σουτ στην πρώτη περίοδο), το τριφύλλι έκλεισε το πρώτο δεκάλεπτο όντας πίσω στο σκορ με εφτά πόντους (24-17).
Όσο άντεχε ο Μπράμος (σ.σ.: 16π. στο πρώτο ημίχρονο), άντεχε και ο Παναθηναϊκός. Μόλις η τουρκική άμυνα περιόρισε τον 25χρονο παίκτη και αυτός αποσύρθηκε στον πάγκο από τον Αργύρη Πεδουλάκη, η ομάδα του Οκτάι Μαχμούτι κυριάρχησε και πάλι στο παρκέ.
Η απουσία ενός μήνα του Σοφοκλή Σχορτσανίτη και το κακό βράδυ στο οποίο βρέθηκε στα πρώτα είκοσι λεπτά του αγώνα οΣτεφάν Λάσμε επέτειναν το "πράσινο" πρόβλημα, το οποίο εκμεταλλεύτηκε στο έπακρο η Αναντολού Εφές ανεβάζοντας διαρκώς τον δείκτη του σκορ.
Έτσι, το +6 (26-20) του 11ου λεπτού έγινε +10 (34-24) στο 15ο και λίγο αργότερα… +13 (41-28), με τον Ντούσκο Σαβάνοβιτς να προσθέτει κι αυτός το όνομά του στη (μακρά) λίστα των παικτών της τουρκικής ομάδας που είχαν ευστοχήσει πίσω από τα 6μ75.
Τα -τηρουμένων των αναλογιών- καλά ποσοστά του τριφυλλιού σε δίποντα (40%) και τρίποντα (50%) στο πρώτο μέρος δεν ήταν αρκετά, αφού η Αναντολού Εφές είχε στο ίδιο διάστημα ακόμα καλύτερα νούμερα (47% στα δίποντα, 66% στα τρίποντα) γέρνοντας την πλάστιγγα υπέρ της. Αυτό το στοιχείο, σε συνδυασμό με τα πολλά "πράσινα" λάθη (9) και την ικανότητα τωνΤούρκων να τα εκμεταλλεύονται μετουσιώνοντάς τα σε εύκολους πόντους.
Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα το +13 (45-32) του πρώτου ημιχρόνου, το οποίο έδωσε σαφές προβάδισμα στην Αναντολού Εφές εν όψει της επανάληψης.
Αν ο Παναθηναϊκός είχε μία πιθανότητα να αποδράσει από το "Αμπντί Ιπεκτσί" με το "διπλό", αυτή ήταν να αντεπιτεθεί στα πρώτα λεπτά της επανάληψης και να μαζέψει γρήγορα τη διαφορά. Η επιθετική δυστοκία των παικτών του Αργύρη Πεδουλάκη, όμως, δεν επέτρεψε κάτι τέτοιο.
Το τριφύλλι έμεινε χωρίς πόντο για τέσσερα λεπτά στις αρχές του τρίτου δεκαλέπτου, κάτι που έδωσε την ευκαιρία στους γηπεδούχους να ανεβάσουν ακόμα περισσότερο τη διαφορά, η οποία είχε φτάσει, πλέον, στο +21 (53-32 στο 24').
Μία μικρή αντεπίθεση από πλευράς Παναθηναϊκού στα επόμενα τρία λεπτά έριξε τη διαφορά στους δεκατέσσερις (55-41 στο 27'), αλλά συνεχόμενες κακές "πράσινες" άμυνες επέτρεψαν στην Αναντολού Εφές να διευρύνει εκ νέου το προβάδισμά της και να προηγηθεί με 64-43 με την ολοκλήρωση του τρίτου δεκαλέπτου.
Η τελευταία περίοδος είχε, πλέον, διαδικαστικό χαρακτήρα αφού ήταν αδύνατο να ανατραπούν τα δεδομένα της αναμέτρησης. Το μόνο που κατάφεραν να κάνουν οι "πράσινοι" ήταν να μειώσουν την τελική διαφορά της ήττας τους στους δεκατέσσερις πόντους (78-64), κυρίως γιατί βελτιώθηκαν σημαντικά στην άμυνα (σ.σ.: κράτησαν τους Τούρκους χωρίς σκορ για πέντε λεπτά) και είδαν τον Σοφοκλή Σχορτσανίτη να κυριαρχεί στο "ζωγραφιστό".
Διαιτητές: Μπελόσεβιτς - Πέρεζ Πιζάρο - Βοζίνοβιτς.
Τα δεκάλεπτα: 24-17, 45-32, 64-43, 78-64.
ΑΝΑΝΤΟΛΟΥ ΕΦΕΣ (Μαχμουτί): Φάρμαρ 13 (3), Βούγιασιτς 6, Ερντέν 9, Σιπ 8 (2), Γκονλούμ 8, Σαβάνοβιτς 11 (1), Λούκας 12, Γκιουλέρ 5 (1), Μπάρατς 6.
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Πεδουλάκης): Μπράμος 16 (3), Ματσιούλις 7 (1), Καπόνο 10 (2), Ούκιτς 4, Λάσμε 6 (10ριμπ), Τσαρτσαρής, Γκιστ 6, Μπανκς, Σχορτσανίτης 15.
basketblog.gr
ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ; ΚΑΝΤΕ LIKE... ΚΛΙΚ ΣΤΟ (Mου αρέσει!)

Γίνετε φίλοι μας, στη σελίδα μας στο facebook: http://www.facebook.com/vatolakkiotis
Στείλτε μας τις απόψεις σας, τα άρθρα σας, τις καταγγελίες σας και οτιδήποτε θέλετε στο email: kostasdigos@yahoo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: