ΣΙΝΕ

Παρασκευή 11 Ιανουαρίου 2013

Ευρωλίγκα: Παναθηναϊκός-Μάλαγα 78-73 (video)

Με πρωταγωνιστή τον Γκιστ και παρ' ολίγον μοιραίο τον Ούκιτς ο Παναθηναϊκός επιβλήθηκε 78-73 της Μάλαγα στο ΟΑΚΑ και πέτυχε τη δεύτερη (εντός έδρας) νίκη του στον όμιλο του ...
Top 16. Μελανό σημείο ο νέος τραυματισμός ο Διαμαντίδης.
Έτσι κρίθηκε
Ήταν από τα παιχνίδια που ο Παναθηναϊκός έπρεπε να πάρει κι αυτό το "πρέπει" του δημιούργησε έξτρα πίεση, ιδίως μετά την κακή εμφάνιση στην Πόλη. Ακόμη και το τεχνικό επιτελείο του "τριφυλλιού" δοκίμασε διάφορα σχήματα, χαμηλές και ψηλές πεντάδες, στο... βωμό του ροτέισον που θα φέρει φρεσκάδα. Έλειπε όμως σε πολλές περιπτώσεις η χημεία και οι συνεργασίες. Εξ ου και το γρήγορο μπάσκετ, που έφερε το +10 (33-23) από οκτώ προσωπικούς πόντους Μπανκς, έδωσε τη θέση του στο αργό τέμπο και αποπροσανατολισμένο μπάσκετ.

Η Μάλαγα ήταν καλά προετοιμασμένη από τον Ρέπεσα και βολεύτηκε με το αργό τέμπο, έχοντας ευέλικτους παίκτες για ν' ανταπεξέλθει στο πέντε εναντίον πέντε. Με ορθές επιλογές γύρισε το παιχνίδι (39-37 στο 20') και απέναντι στον εγκλωβισμένο από τις συνεχόμενες αλλαγές Παναθηναϊκό προσπέρασε 58-55 και 62-59. Το "τριφύλλι" ήταν στριμωγμένο στα σχοινιά και αναζητούσε εναγωνίως λύσεις, με τον Διαμαντίδη εκτός μάχης, έχοντας γυρίσει το πόδι του.

Απέναντι στην κλειστή άμυνα της Μάλαγα, τα τρίποντα ήταν η πανάκεια. Ο Μασιούλις έβαλε ένα για αρχή κι άλλο ένα πιο μετά, αλλά αυτά που μέτρησαν... περισσότερο στη ζυγαριά ήταν του Γκιστ, ο οποίος με... μένος για τον Ρέπεσα, σκόραρε δις από την ίδια γωνία στέλνοντας τον Παναθηναϊκό στο 73-64. Έκαναν όμως δύσκολη την ίδια τους τη ζωή, προτιμώντας να παίξουν με το χρόνο. Ο Ούκιτς κόλλησε σε δύο επιθέσεις, έχασε κι δυο βολές, με αποτέλεσμα το 73-71 στα 27.2''. Ο Μπανκς είχε 1/2, η κρίσιμη άμυνα βγήκε (ερ μπολ Σιμόν) και αποφεύχθηκε το σοκ.

Αστέρι
Τη σκοτώσε γιατί τη... μισούσε ο Τζέιμς Γκιστ, ο οποίος φυλούσε την καλύτερη εμφάνισή του από τότε που ήρθε στον Παναθηναϊκό για τη μάχη με την πρώην του. Με 17 πόντους, δύο καθοριστικά τρίποντα και 4 ριμπάουντ, ήταν μακράν του επόμενου ο καλύτερος παίκτης του "τριφυλλιού".

Απογοήτευση
Θα ήταν σίγουρα ο άποντος Ουίλιαμς, αν ο Ρόκο-Λένι Ούκιτς δεν έκανε όλα όσα έκανε στο τελευταίο πεντάλεπτο. Κατ' εντολή ή όχι Πεδουλάκη έβαλε σε περιπέτειες τον Παναθηναϊκό, ροκανίζοντας χωρίς προφανή λόγο το χρόνο, καθυστερώντας και χάνοντας επιθέσεις. Από τη βολή δε είχε 0/2.

Σχόλιο
Ο Παναθηναϊκός ψάχνει να βρει ομοιογένεια κι αυτό του κοστίζει σε διάρκεια. Ο Καπόνο και ο Μπανκς δεν έχουν μάθει το Διαμαντίδη, ο Γκιστ δεν συνεργάζεται καλά με τους κοντούς, ο Σχορτσανίτης δουλεύει για να βρει τον εαυτό του. Λογικό είναι ο Παναθηναϊκός να δυσκολεύεται. Επειδή όμως σε αυτό το κομμάτι μετρούν οι νίκες, έφερε άλλη μια αποστολή εις πέρας, κερδίζοντας χρόνο.


ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Πεδουλάκης): Μπράμος 4, Ματσιούλις 14 (4), Καπόνο7 (1) , Ούκιτς 5, Λάσμε 7, Τσαρτσαρής, Διαμαντιδης 6 (1), Γκιστ 17 (3), Μπανκς 14 (3), Σχορτσανίτης 4.

ΟΥΝΙΚΑΧΑ ΜΑΛΑΓΑ: Σιμόν 11 (1), Ουίλιαμς, Λιμα, Πάνκο 11 (1), Βιντάλ 5 (1), Ουρτασούν 8, Κάλογουεϊ 14 (2), Πέροβιτς 4 (13ριμπ.), Βάσκεζ 4, Ζόριτς 11, Ντράγκιτς 5.

Τα δεκάλεπτα: 23-19, 39-37, 56-58, 78-73


contra.gr

ΣΟΥ ΑΡΕΣΕ; ΚΑΝΤΕ LIKE... ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΕ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΜΑΣ ΣΤΟ

Γίνετε φίλοι μας, στη σελίδα μας στο facebook: http://www.facebook.com/vatolakkiotis
Στείλτε μας τις απόψεις σας, τα άρθρα σας, τις καταγγελίες σας και οτιδήποτε θέλετε στο email: kostasdigos@yahoo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: