ΣΙΝΕ

Παρασκευή 25 Ιανουαρίου 2013

Τζώρτζογλου: «Ο πατέρας μου με πήγαινε από τα 7 σε πουτ@νες»

Για τα παιδικά του χρόνια στον Πειραιά και το Πασαλιμάνι, την πορεία του στο θέατρο, τον ρακοσυλλέκτη πατέρα του μίλησε ανοιχτά ο Στράτος Τζώρτζογλου σε συνέντευξη του.
«Ήμουν το πολύ επτά χρονών όταν ο πατέρας μου με πήρε και μου έδειξε την Τρούμπα, τις πουτ@νες, τους νταβατζήδες, τις αδερφές, τα τραβεστί, όλο το περιθώριο της εποχής. Δεν είχαμε και μεγάλη διαφορά ηλικίας. Εκείνος ήταν 19 ετών ναυτικός όταν με έκανε, η μητέρα μου μόλις 14» αποκαλύπτει με αφοπλιστική ειλικρίνεια ο ηθοποιός.

Μάλιστα, παραδέχεται πως ο πατέρας του ήταν ρακοσυλλέκτης, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Έπαιρνε πράγματα από τα σκουπίδια και τα πουλούσε στο Μοναστηράκι. Βοηθούσε τους πάντες, ακόμα κι όταν δεν είχαμε τίποτα να φάμε στο σπίτι». Ο ίδιος αναπολεί: «Θυμάμαι μια από τις τελευταίες φορές που τον είδα, γιατί δυστυχώς έφυγε νωρίς, τον παρακολουθούσα, χωρίς να το ξέρει, να βγάζει μια σακούλα από τον κάδο απορριμμάτων και με χειρουργική τρυφερότητα να την ανοίγει για να βρει κάτι πολύτιμο. Φαίνεται κάτι βρήκε, γιατί προχώρησε σχεδόν χαρούμενος».

Ο Στράτος Τζώρτζογλου ερμηνεύει τον μονόλογο του Γιώργου Ιωάννου στο πλαίσια της παράστασης «Είσαι σκοπός και γύρω σου χορεύουν τσοπανόσκυλα» στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης και παραδέχεται πως τον συνδέουν πολλά βιώματα με το συγκεκριμένο έργο.

Πώς βρέθηκε όμως στο θέατρο; Ο ίδιος περιγράφει : «Έπαιξαν ρόλο διάφορα πράγματα. Όπως ότι ως φαντάρος βρέθηκα σε ψυχιατρικό νοσοκομείο. Είχα εμπλακεί σε ένα καβγά με ένα αξιωματικό στη Λήμνο όπου βρισκόμουν ξεχασμένος χωρίς λεφτά και με έφεραν στην Αθήνα. Εκεί μέσα γινόντουσαν ακόμη ηλεκτροσόκ και είχα δει κάποια. Αργότερα, όταν χρησιμοποίησα την εμπειρία σε αυτοσχεδιασμούς της σχολής, φώναξαν όλους τους σπουδαστές να με δουν. Την ίδια εποχή με το στρατό, έκανα bodybuilding σε ενα υπόγειο γυμναστήριο και ένας φίλος με πήγε σε μια ερασιτεχνική ομάδα στο Αιγάλεω. Συμμετείχα σε μια παράσταση που δεν έγινε ποτέ. Τότε άρχισα να διαβάζω βιβλία για πρώτη φορά. Επίσης τότε είδα τον Κουν σε μια εκπομπή στην τηλεόραση και μου καρφώθηκε η ιδέα να πάω να τον γνωρίσω. Να πάω στην σχολή του, ακόμη και αν έπρεπε να τον απειλήσω με μαχαίρι για να με βάλει να δουλεύω στα σκηνικά. Δεν με ένοιαζε. Μπήκα στη σχολή με υποτροφία. Δραχμή δεν είχα. Δυο μήνες μετά ο Κουν μου έδωσε να παίξω τον ρόλο του Μιχάλη στον “Ήχο του Όπλου”».

fimes.gr

ΣΟΥ ΑΡΕΣΕ; ΚΑΝΤΕ LIKE... ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΕ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΜΑΣ ΣΤΟ

Γίνετε φίλοι μας, στη σελίδα μας στο facebook: http://www.facebook.com/vatolakkiotis
Στείλτε μας τις απόψεις σας, τα άρθρα σας, τις καταγγελίες σας και οτιδήποτε θέλετε στο email: kostasdigos@yahoo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: