ΣΙΝΕ

Τετάρτη 9 Ιανουαρίου 2013

Ο καιρός σήμερα Τετάρτη 9 Ιανουαρίου

Για σήμερα Τετάρτη 9 Ιανουαρίου προβλέπεται ηλιοφάνεια στα δυτικά τα βόρεια και τη Θεσσαλία. Κυρίως στο νότιο Αιγαίο θα έχουμε βροχή η χιονόνερο και...
πρόσκαιρες τοπικές χιονοπτώσεις σε ορεινές και ημιορεινές περιοχές. Στην ανατολική στερεά, την Εύβοια αρχικά θα σημειώνονται κάποιες πρόσκαιρες χιονοπτώσεις αλλά σταδιακά τα φαινόμενα θα σταματήσουν. Οι βόρειοι άνεμοι το πρωί θα έχουν ένταση και 7 μποφόρ στο Αιγαίο από το απόγευμα θα εξασθενήσουν. Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο ως προς τις μέγιστες τιμές συγκεκριμένα στο κέντρο της Αθήνας θα φτάσει στους 9 βαθμούς και στους 5 βαθμούς στη Θεσσαλονίκη. Όμως ο παγετός κυρίως σε περιοχές της δυτικής Μακεδονίας θα είναι ισχυρός. Το θερμόμετρο εκεί θα βρεθεί στους -8 βαθμούς Κελσίου.

Νεφώσεις με χιονόνερο στις Κυκλάδες και στην Κρήτη και χιονοπτώσεις στην Εύβοια, στη Σκύρο, στα βορειότερα τμήματα των Κυκλάδων και πιθανόν το πρωί στην Αττική, καθώς και στα ορεινά και ημιορεινά των υπόλοιπων Κυκλάδων και της Κρήτης, προβλέπει η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία για σήμερα Τετάρτη 9 Ιανουαρίου 2013. Τα φαινόμενα στη Εύβοια και στην Κρήτη θα είναι τοπικά έντονα, ιδιαίτερα στα ορεινά, ενώ στη Βόρεια Κρήτη ίσως χιονίσει πρόσκαιρα και σε περιοχές με αρκετά χαμηλό υψόμετρο. Παράλληλα στα ηπειρωτικά θα εκδηλωθεί ισχυρός παγετός που τοπικά στα βόρεια θα είναι ολικός.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -12 έως 2 βαθμούς στη Δυτική Μακεδονία, από -8 έως 5 στη Βόρεια και Κεντρική Ελλάδα, από -6 έως 7 βαθμούς στην Ήπειρο, από -2 έως 10 στη Δυτική Ελλάδα, από -3 έως 7 βαθμούς στα υπόλοιπα ηπειρωτικά, από -1 έως 5 στο Βόρειο και Βορειοανατολικό Αιγαίο και από 2 έως 8 βαθμούς στα υπόλοιπα νησιωτικά τμήματα του Αιγαίου και στην Κρήτη.

Οι άνεμοι στο Βόρειο Αιγαίο και στο Ιόνιο θα πνέουν δυτικοί νοτιοδυτικοί σχεδόν μέτριοι και στο Νότιο Αιγαίο βόρειοι βορειοδυτικοί μέτριοι μέχρι ισχυροί και μέχρι το μεσημέρι στα Δωδεκάνησα σχεδόν θυελλώδεις έως θυελλώδεις.
Αναλυτικά
Αττική
Τοπικές νεφώσεις προβλέπονται στα ανατολικά και βόρεια με ασθενείς χιονοπτώσεις ή χιονόνερο. Βελτίωση του καιρού αναμένεται από το μεσημέρι. Οι άνεμοι θα είναι βόρειοι 3 με 5 μποφόρ με σταδιακή εξασθένηση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 2 έως 9 βαθμούς Κελσίου και στα βόρεια θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλονίκη
Λίγες νεφώσεις προβλέπονται. Οι άνεμοι θα είναι βορειοδυτικοί 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -2 μέχρι 5 βαθμούς Κελσίου. 

Μακεδονία, Θράκη

Λίγες νεφώσεις προβλέπονται παροδικά αυξημένες. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -5 έως 7 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, Δυτική Στερεά, Δυτική Πελοπόννησος
Λίγες νεφώσεις προβλέπονται. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -1 έως 12 βαθμούς Κελσίου και στην Ήπειρο θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, Ανατολική Στερεά, Εύβοια, Ανατολική Πελοπόννησος
Στην ανατολική Στερεά και την Εύβοια προβλέπονται νεφώσεις τοπικά αυξημένες με χιονόνερο ή πρόσκαιρες χιονοπτώσεις και σταδιακή βελτίωση. Στις υπόλοιπες περιοχές αναμένονται λίγες παροδικές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα είναι βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -4 έως 9 βαθμούς Κελσίου.

Κυκλάδες, Κρήτη
Νεφώσεις προβλέπονται με βροχή ή χιονόνερο στις θαλάσσιες και παράκτιες περιοχές. Στα ορεινά και ημιορεινά αναμένεται χιονόπτωση κυρίως στην Κρήτη. Οι άνεμοι θα είναι βόρειοι 5 με 7 μποφόρ με σταδιακή εξασθένηση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 2 έως 9 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά Ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα

Πρόσκαιρες τοπικές νεφώσεις προβλέπονται. Οι άνεμοι στα βόρεια θα είναι βόρειοι βορειοανατολικοί 3 με 5 μποφόρ και στα νότια βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ με σταδιακή εξασθένηση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 4 έως 9 βαθμούς Κελσίου και στα βόρεια θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.
madata.gr
ΣΟΥ ΑΡΕΣΕ; ΚΑΝΤΕ LIKE... ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΕ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΜΑΣ ΣΤΟ

Γίνετε φίλοι μας, στη σελίδα μας στο facebook: http://www.facebook.com/vatolakkiotis
Στείλτε μας τις απόψεις σας, τα άρθρα σας, τις καταγγελίες σας και οτιδήποτε θέλετε στο email: kostasdigos@yahoo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: