ΣΙΝΕ

Σάββατο 5 Ιανουαρίου 2013

Έρευνα: Η φρουκτόζη παχαίνει περισσότερο από τη γλυκόζη!

Οι τροφές που περιέχουν φρουκτόζη μπορεί να προκαλούν αύξηση του βάρους περισσότερο απ’ ό,τι τα τρόφιμα που περιέχουν ...
γλυκόζη, σύμφωνα με μια νέα αμερικανική μελέτη.
Ειδικότερα, η κατανάλωση γλυκόζης δίνει «σήμα» στον εγκέφαλο ότι έχει ληφθεί τροφή από τον οργανισμό και άρα ικανοποιείται το αίσθημα της όρεξης, ενώ, αντίθετα, η φρουκτόζη δεν προκαλεί αυτό το αίσθημα, αναφέρουν οι ερευνητές της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Γέιλ.
Τα αποτελέσματα της έρευνας, που δημοσιεύθηκε στο επιστημονικό έντυπο Journal of the American Medical Association, δείχνουν, ότι η αυξημένη περιεκτικότητα σε φρουκτόζη δυτική διατροφή μπορεί τελικά να είναι ένας εκ των αιτιολογικών παραγόντων της παγκόσμιας επιδημίας παχυσαρκίας.
Οι επιστήμονες εξέτασαν την αντίδραση του εγκεφάλου στην καθαρή φρουκτόζη και γλυκόζη. Ωστόσο, θα πρέπει να σημειωθεί ότι τα επεξεργασμένα τρόφιμα γενικά περιέχουν συνδυασμό των δύο γλυκαντικών ουσιών και γι’ αυτό οι ερευνητές τονίζουν ότι η ερμηνεία των αποτελεσμάτων θα πρέπει να γίνει με προσοχή.
Επιπλέον, δόθηκε έμφαση στις επιδράσεις των γλυκαντικών στον εγκέφαλο, αλλά δεν διερευνήθηκε κατά πόσο οι άνθρωποι τρώνε όντως περισσότερο μετά από κατανάλωση φρουκτόζης, έναντι της γλυκόζης.
Στη μελέτη πήραν μέρος 20 άτομα με φυσιολογικό βάρος που υποβλήθηκαν σε εγκεφαλικές απεικονίσεις με λειτουργική μαγνητική τομογραφία, πριν και μετά την κατανάλωση νερού που περιείχε είτε φρουκτόζη είτε γλυκόζη.
Συμπερασματικά, η κατανάλωση γλυκόζης μειώνει τη δραστηριότητα στον υποθάλαμο, εγκεφαλική περιοχή που σχετίζεται με τη ρύθμιση της όρεξης και την ανταμοιβή, ωστόσο, δεν παρατηρείται όμοια μείωση μετά την κατανάλωση της φρουκτόζης.

directNEWS.gr

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ; ΚΑΝΤΕ LIKE... ΚΛΙΚ ΣΤΟ (Mου αρέσει!)

Γίνετε φίλοι μας, στη σελίδα μας στο facebook: http://www.facebook.com/vatolakkiotis
Στείλτε μας τις απόψεις σας, τα άρθρα σας, τις καταγγελίες σας και οτιδήποτε θέλετε στο email: kostasdigos@yahoo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: