ΣΙΝΕ

Δευτέρα 21 Ιανουαρίου 2013

Νόμος κατά των σεξουαλικών ύβρεων στα γήπεδα

Την πολιτική ορθότητα θέλει να καθιερώσει και στις εξέδρες των γηπέδων, που παραδοσιακά ήταν τόπος αθυρόστομων ατόμων,...
η αυστραλιανή κυβέρνηση θέτοντας εκτός νόμους τις εκφράσεις και ύβρεις με σεξουαλικά υπονοούμενα.
Εν συντομία, έτσι και ξεφύγει στους φιλάθλους καμιά έκφραση του στιλ «τι γκολ έχασε ο π….» ή «πού την έδωσες τη μπάλα ρε μ….», κινδυνεύουν να βρεθούν αντιμέτωποι με το νόμο, που πλέον δεν αστειεύεται και σεξουαλικές ύβρεις δεν δέχεται.
Ήδη, η ομοσπονδιακή κυβέρνηση επεξεργάζεται ένα νέο νόμο για την προστασία των ανθρώπινων δικαιωμάτων που θα απαγορεύει τις ρατσιστικές διακρίσεις και τα σεξουαλικά υπονοούμενα εις βάρος των παιχτών στα γήπεδα.
Αναφερόμενη στο θέμα, η πρόεδρος της Επιτροπής Προστασίας Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και Ίσων Ευκαιριών, Gillian Triggs, προειδοποίησε παίχτες, προπονητές και φιλάθλους, ότι θα πρέπει να προσέξουν τη γλώσσα τους.
«Η εκτροπή και η χρήση σεξουαλικών υπονoούμενων τόσο μέσα στον αγωνιστικό χώρο από τους παίχτες, όσο και στις εξέδρες από τους φιλάθλους θα συνιστά στο εξής παρενόχληση και παράβαση του νόμου» τόνισε η πρόεδρος της Επιτροπής προσθέτοντας ότι δεν έχει σημασία αν πρόκειται για αγώνες επαγγελματιών ή ερασιτεχνών, από τη στιγμή που η παρενόχληση γίνεται σε δημόσιο χώρο».


blacknews.gr
ΣΟΥ ΑΡΕΣΕ; ΚΑΝΤΕ LIKE... ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΕ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΜΑΣ ΣΤΟ

Γίνετε φίλοι μας, στη σελίδα μας στο facebook: http://www.facebook.com/vatolakkiotis
Στείλτε μας τις απόψεις σας, τα άρθρα σας, τις καταγγελίες σας και οτιδήποτε θέλετε στο email: kostasdigos@yahoo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: