ΣΙΝΕ

Πέμπτη 31 Ιανουαρίου 2013

Δικαίωση για τα Γρεβενά η παραμονή του Τ.Ε.Ι.

Ανακοινώθηκε σήμερα η πρόταση για την αναδιαμόρφωση του ακαδημαϊκού χάρτη της χώρας («ΣχέδιοΑθηνά»). Μία πρώτη ανάγνωση της πρότασης του Υπουργείου αναδεικνύει σημαντικά θέματα για την περιφέρεια. Μέσα σε αυτά τα πλαίσια η πρόταση...
για τα Γρεβενά περιλαμβάνει την λειτουργία ενός και μοναδικού τμήματος (το οποίο θα προκύψει από την συνένωση τριών τμημάτων). Το τμήμα αυτό, όμως, είναι ενισχυμένο από πολλές απόψεις:
Ακαδημαϊκά: Αποκτά έναν ικανοποιητικό αριθμό μόνιμου εκπαιδευτικού προσωπικού. Οι καθηγητές που θα έρθουν στα Γρεβενά, εφόσον το σχέδιο υλοποιηθεί ως έχει, είναι αξιολογότατοι και θα δημιουργήσουν, με το ήδη υπάρχον προσωπικό ένα σύνολο αντάξιο πολλών τμημάτων αντίστοιχου γνωστικού πεδίου.
Φοιτητικό δυναμικό: Το νέο φοιτητικό δυναμικό που θα προκύψει θα είναι περίπου διπλάσιο από το παρόν.
Ο τίτλος του νέου τμήματος είναι επίσης πολύ σημαντικός για την ελκυστικότητα του τμήματος και την εξασφάλιση σημαντικών επαγγελματικών δικαιωμάτων.
Εντάσσεται στην Σχολή Τεχνολογικών Εφαρμογών.

Τα στοιχεία αυτά ενισχύουν σημαντικά το ακαδημαϊκό προφίλ του τμήματος και ενισχύουν, αν όχι εξασφαλίζουν, την επιβίωσή του. Κερδήθηκε μία μάχη για την πόλη των Γρεβενών. Φυσικά θα πρέπει η συγκεκριμένη πρόταση να πάρει και την τελική της μορφή για να την κρίνουμε στο σύνολό της. Τα Γρεβενά θα πρέπει να αποδείξουν ότι μπορούν να φιλοξενήσουν ένα μεγάλο τμήμα. Ζητήματα παραμένουν ανοικτά: Φοιτητική εστία, εστιατόριο, διοικητικό προσωπικό. Για αυτά όμως τα ζητήματα οι τροχοί έχουν αρχίσει να γυρίζουν. Η τοπική κοινωνία θα πρέπει να αποδείξει ότι θέλει και μπορεί να οραματίζεται μία άλλη πραγματικότητα για τον τόπο και ότι είναι ικανή να σχεδιάσει και να υλοποιήσει ένα λεπτομερές σχέδιο αξιοποίησης της ευκαιρίας που της δίνεται.
Δείτε εδώ το «ΣχέδιοΑθηνά»

greveniotis.gr
ΣΟΥ ΑΡΕΣΕ; ΚΑΝΤΕ LIKE... ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΕ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΜΑΣ ΣΤΟ

Γίνετε φίλοι μας, στη σελίδα μας στο facebook: http://www.facebook.com/vatolakkiotis
Στείλτε μας τις απόψεις σας, τα άρθρα σας, τις καταγγελίες σας και οτιδήποτε θέλετε στο email: kostasdigos@yahoo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: