ΣΙΝΕ

Τετάρτη 30 Ιανουαρίου 2013

Σκάνδαλο Θεσσαλονίκης: ένοχος ο Παναγιώτης Σαξώνης. Πόσα φάγανε


Πόσα εκατ. ευρώ έφαγε ο Παναγιώτης Σαξώνης;
Ποιες είναι οι κατηγορίες που τον βαραίνουν και γιατί κρίθηκε ένοχος στο οικονομικό σκάνδαλο της Θεσσαλονίκης;
Ο εισαγγελέας ανακοίνωσε την πρότασή του για τον πρωταγωνιστή του σκανδάλου της... 
υπεξαίρεσης στον δήμο Θεσσαλονίκης, Παναγιώτη Σαξώνη.
Η πρότασή του ανέφερε τον Παναγιώτη Σαξώνη ως ένοχο και για τις τρεις κατηγορίες που τον βαραίνουν, δηλαδή για ξέπλυμα, υπεξαίρεση και πλαστογραφία.
Με την εισήγηση του εισαγγελέα, Βασίλη Χαλντούπη, επί της ενοχής ή μη των 18 κατηγορουμένων συνεχίστηκε η δίκη για την υπεξαίρεση «μαμούθ» στο δήμο Θεσσαλονίκης.
Ο εισαγγελικός λειτουργός αφού παρέθεσε το νομικό σκέλος που αφορά στην υπόθεση, στη συνέχεια, ανέλυσε το σκεπτικό του και ζήτησε την ενοχή του πρώην ταμία Παναγιώτη Σαξώνη.
Κατηγορούμενοι ήταν ακόμα ο τέως δήμαρχος Βασίλης Παπαγεωργόπουλος, ο πρώην γενικός γραμματέας του δήμου Μιχάλης Λεμούσιας και τρεις πρώην αντιδήμαρχοι Οικονομικών.
Περίπου 70 μάρτυρες κατέθεσαν στη δίκη, η οποία ξεκίνησε τον περασμένο Σεπτέμβριο ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Θεσσαλονίκης.
Από το σύνολο των κατηγορουμένων μόνο ο πρώην ταμίας Παναγιώτης Σαξώνης ομολόγησε την υπεξαίρεση, που σύμφωνα με το παραπεμπτικό βούλευμα ανέρχεται σε 51,4 εκατ. ευρώ, ενώ οι υπόλοιποι ισχυρίστηκαν ότι δεν έχουν καμία σχέση με το οικονομικό σκάνδαλο.

fimes.gr
ΣΟΥ ΑΡΕΣΕ; ΚΑΝΤΕ LIKE... ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΕ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΜΑΣ ΣΤΟ

Γίνετε φίλοι μας, στη σελίδα μας στο facebook: http://www.facebook.com/vatolakkiotis
Στείλτε μας τις απόψεις σας, τα άρθρα σας, τις καταγγελίες σας και οτιδήποτε θέλετε στο email: kostasdigos@yahoo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: