ΣΙΝΕ

Κυριακή 6 Ιανουαρίου 2013

Χαλάει ο καιρός τα Θεοφάνια!!! Προβλέπονται βροχές και χιόνια

Η πρόγνωση ανήμερα των Θεοφανίων...
Πρόσκαιρη μεταβολή θα παρουσιάσει ο καιρός ανήμερα των Θεοφανίων, με κύρια χαρακτηριστικά τη σημαντική ενίσχυση των βόρειων ανέμων στο Αιγαίο, που κατά τόπους θα φτάσουν τα 9 μποφόρ, αλλά και τη σημαντική πτώση της θερμοκρασίας.

Πιο αναλυτικά: 
Την Κυριακή των Θεοφανίων στις Σποράδες, στην Εύβοια, στην ανατολική Στερεά, στο κεντρικό και νότιο Αιγαίο και στην Κρήτη προβλέπονται νεφώσεις με βροχές και χιόνια στα ορεινά, και πιθανόν και σε ημιορεινές περιοχές της Εύβοιας και της Βοιωτίας. Τα φαινόμενα, όμως, βαθμιαία θα περιοριστούν στην Κρήτη, όπου τις βραδινές ώρες θα παρουσιάσουν σημαντική εξασθένηση. Στην υπόλοιπη χώρα ο καιρός θα είναι καλός αλλά με τσουχτερό κρύο.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις σχεδόν θυελλώδεις έως θυελλώδεις και τοπικά πολύ θυελλώδεις 9 μποφόρ, με σταδιακή εξασθένηση από τις βραδινές ώρες. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι ισχυροί αλλά γρήγορα θα εξασθενήσουν.

Οι θερμοκρασίες θα σημειώσουν πτώση και θα κυμανθούν στα βόρεια από -4 έως 10 βαθμούς, στα κεντρικά από 4 έως 9 βαθμούς, στα νότια από 7 έως 11 βαθμούς, στα δυτικά από 1 έως 13 βαθμούς και στα νησιά του Αιγαίου από 6 έως 13 βαθμούς.

Τη Δευτέρα 7/1 ο καιρός αρχικά θα είναι βελτιωμένος στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας. Από το μεσημέρι, όμως, και μετά νέο κύμα ψύχους, ακόμα πιο ισχυρό, αναμένεται να επηρεάσει τη χώρα μας, δίνοντας κυρίως την Τρίτη χιονοπτώσεις ακόμα και σε πεδινές περιοχές της ανατολικής Στερεάς και της Εύβοιας, συμπεριλαμβανομένης της Αττικής. Νωρίς το πρωί θα σημειωθεί παγετός που θα είναι κατά τόπους ισχυρός στη Βόρεια Ελλάδα. Οι βοριάδες θα πνέουν με ένταση πάνω από τα 6 μποφόρ μόνο στο νοτιοανατολικό Αιγαίο, αλλά από το μεσημέρι και μετά θα ενισχυθούν σταδιακά και στα υπόλοιπα τμήματα.

ΣΟΥ ΑΡΕΣΕ; ΚΑΝΤΕ LIKE... ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΕ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΜΑΣ ΣΤΟ

Γίνετε φίλοι μας, στη σελίδα μας στο facebook: http://www.facebook.com/vatolakkiotis
Στείλτε μας τις απόψεις σας, τα άρθρα σας, τις καταγγελίες σας και οτιδήποτε θέλετε στο email: kostasdigos@yahoo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: