ΣΙΝΕ

Τετάρτη 16 Ιανουαρίου 2013

Παραμένει το ΤΕΙ στα Γρεβενά τόνισε ο βουλευτής Τιμ. Κοψαχείλης

Με αφορμή τις δηλώσεις του Προέδρου του ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας, Γιώργου Χαραλαμπίδη, στα τοπικά μέσα ενημέρωσης της Κοζάνης σχετικά με την κατάργηση του ΤΕΙ Γρεβενών.
Ο κ. Κοψαχείλης ξεκάθαρα και απόλυτα τόνισε ότι...
«δεν υπάρχει κανένας λόγος ανησυχίας για το ΤΕΙ Γρεβενών, το οποίο βρίσκεται σε φάση αναδιοργάνωσης και ενώ θα λειτουργήσουν λιγότερες σχολές Πληροφορικής σε όλη την Ελλάδα, η σχολή πληροφορικής στο ΤΕΙ Γρεβενών θα παραμείνει. Διαβίβασα επιστολή στον υπουργό παιδείας στην οποία επισυνάπτεται μελέτη που συνέταξε το ΤΕΙ και προβλέπει το παλιό νοσοκομείο να χρησιμοποιηθεί σαν φοιτητική εστία. Μια μελέτη στην οποία αναδεικνύεται ένα λαμπρό οικοδόμημα το οποίο θα έχει βιβλιοθήκες, αίθουσα σεμιναρίων και άλλους χώρους. Ο υπουργός τη βλέπει με πολύ καλό μάτι και αν θα δρομολογήσουμε και αυτή την δομή, το ΤΕΙ των Γρεβενών θα έχουμε την τύχη να διαθέτουμε ένα από τα πιο σύγχρονα και ολοκληρωμένα τμήματα που θα καλύπτουν όλες τις απαραίτητες προϋποθέσεις για μια καλύτερη παιδεία».

Και καταλήγοντας ο κ. Κοψαχείλης επεσήμανε ότι: «Θέλω να διαβεβαιώσω όλους τους γρεβενιώντες ότι το ΤΕΙ Γρεβενών δεν κινδυνεύει . Δεν ξέρω που αποσκοπούν οι διάφορες δηλώσεις αλλά στις προθέσεις της Κυβέρνησης είναι να αναβαθμιστεί».

Το ρεπορτάζ σχετικά με τις δηλώσεις του κ. Χαραλαμπίδη έχει ως εξής:
Στα υπό κατάργηση – συγχώνευση τμήματα ΤΕΙ συμπεριλαμβάνονται τα τμήματα του ΤΕΙ Γρεβενών σύμφωνα με το σχέδιο «Αθηνά» που προωθεί το Υπουργείο Παιδείας για την αναδιοργάνωση των δομών της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, σύμφωνα με τον Πρόεδρο του ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας Γιώργο Χαραλαμπίδη.

Παρόλο που στα κριτήρια για την αναδιοργάνωση των ΤΕΙ μεταξύ άλλων συμπεριλαμβάνονται οι κτηριακές υποδομές, κάτι το οποίο διαθέτει το ΤΕΙ Γρεβενών , τμήματα με «καλό πτυχίο», παρόλα αυτά πρόκειται να καταργηθεί γιατί δεν διαθέτει μόνιμο διδακτικό προσωπικό.

Γιατί όμως τόσα χρόνια έμεινε το ΤΕΙ Γρεβενών χωρίς μόνιμο διδακτικό προσωπικό; Ποιοι ευθύνονται γι αυτό και που αποσκοπούσε;

ΣΟΥ ΑΡΕΣΕ; ΚΑΝΤΕ LIKE... ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΕ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΜΑΣ ΣΤΟ

Γίνετε φίλοι μας, στη σελίδα μας στο facebook: http://www.facebook.com/vatolakkiotis
Στείλτε μας τις απόψεις σας, τα άρθρα σας, τις καταγγελίες σας και οτιδήποτε θέλετε στο email: kostasdigos@yahoo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: