ΣΙΝΕ

Παρασκευή 18 Ιανουαρίου 2013

Σκότωσε τον πατέρα του επειδή χτυπούσε άγρια τη μητέρα το

Σκότωσε τον βίαιο πατέρα του, επειδή χτυπούσε αλύπητα και χωρίς λόγο τη μητέρα του κάνοντας κόλαση της ζωή της οικογένειας. Κι όμως, ολόκληρη η πόλη όπου ζει θέλει να τον... «υιοθετήσει». Το δράμα του 18χρονου πατροκτόνου Κριστιάν Κανό, που ξυλοκόπησε μέχρι θανάτου τον πατέρα-δυνάστη, άγγιξε τις καρδιές εκατοντάδων Ιταλών στην πόλη Τσιστέρνα που του άνοιξε μια ζεστή αγκαλιά.

Είναι μια ιστορία πόνου και παραίτησης, διάρκειας χρόνων, που τελείωσε με μια δολοφονία υπό το κράτος οργής και μίσους ενός εφήβου, στις 21 του περασμένη Δεκεμβρίου. Η μητέρα του Κριστιάν, μια ήσυχη και σεμνή γυναίκα, δεν μπορεί να συμφιλιωθεί με την ιδέα ότι ο γιος της βρίσκεται στη φυλακή, επειδή είναι οργισμένη. Η γυναίκα είχε αποταθεί στην αστυνομία πολλές φορές για να καταγγείλει τα όσα υπέφερε από τον άντρα της. Ο Κριστιάν αγαπούσε τη μητέρα του και την υπερασπιζόταν, γεγονός που προκαλούσε ομηρικούς καβγάδες με τον πατέρα του. Ωστόσο οι καταγγελίες έπεφταν στο κενό. Ισως γι’ αυτό τόσοι πολλοί άνθρωποι της Τσιστέρνα νιώθουν τύψεις και θέλουν να τον βοηθήσουν με κάτι περισσότερο από μια απλή χειρονομία αλληλεγγύης.

Για αρχή ξεκίνησαν κινητοποίηση μέσω Facebook προκειμένου να συγκεντρωθούν χρήματα για την πρόσληψη συνηγόρων υπεράσπισης του Κριστιάν. Γνωρίζουν ότι η μάχη θα είναι δύσκολη. «Εμείς δεν έχουμε τον ρόλο του δικαστή. Θέλουμε να βρεθούμε δίπλα στον Κριστιάν και τη μητέρα του για να δείξουμε τη στοργή και την αγάπη της κοινότητάς μας» δηλώνει ο πρόεδρος της οργάνωσης Europolis Ρικάρντο Καρλέτι. Κι είναι αλήθεια ότι η συμμετοχή οργανώσεων και μεμονωμένων ατόμων στην προσπάθεια είναι εκπληκτική. Αν και σε κρίση, οι Ιταλοί βοηθούν τον νεαρό, ώστε όταν τελειώσει αυτή η υπόθεση, να έχει ακόμα μία ευκαιρία στη ζωή του.

Espressonews.grΣΟΥ ΑΡΕΣΕ; ΚΑΝΤΕ LIKE... ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΕ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΜΑΣ ΣΤΟ

Γίνετε φίλοι μας, στη σελίδα μας στο facebook: http://www.facebook.com/vatolakkiotis
Στείλτε μας τις απόψεις σας, τα άρθρα σας, τις καταγγελίες σας και οτιδήποτε θέλετε στο email: kostasdigos@yahoo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: