ΣΙΝΕ

Δευτέρα 28 Ιανουαρίου 2013

Πέθανε ο αμετανόητος χουντικός Νικόλαος Ντερτιλής

Πέθανε σήμερα σε ηλικία 93 ετών ο τελευταίος χουντικός ισοβίτης Νικόλαος Ντερτιλής που νοσηλευόταν στον Ερυθρό Σταυρό με... οξύ ισχαιμικό επεισόδιο και εγκεφαλικό.
Ο Νικόλαος Ντερτιλής είχε καταδικαστεί σε ισόβια για τη δολοφονία του 20χρονου Μιχάλη Μυρογιάννη έξω από το Πολυτεχνείο το μεσημέρι της Κυριακής 18 Νοεμβρίου 1973, έπειτα από την κατάθεση του οδηγού του τζιπ του.
Η συμμετοχή του στο πραξικόπημα
Ο Ντεριλής θεωρούταν από τους πρωταίτιους του Απριλιανού πραξικοπήματος του 1967 αφού έπαιξε καθοριστικό ρόλο καταλαμβάνοντας πολλές κρίσιμες υπηρεσίες.
«Τους έπιασα στον ύπνο με πολύ λίγους αλλά αποφασισμένους άνδρες και ένα σχέδιο που εφαρμόστηκε με αποφασιστικότητα», είχε πει. Λίγο μετά τα μεσάνυχτα, ο Ντερτιλής και το τάγμα του βγήκαν για να «ελέγξουν 28 στόχους... Τέσσερις παρά δέκα το πρωί είχε τελειώσει η επιχείρηση... ο αιφνιδιασμός είχε πετύχει και η Δικτατορία επιβλήθηκε στην Ελλάδα για επτά πέτρινα χρόνια.Δεν βγήκε ποτέ από τον Κορυδαλλό
Τον περασμένο Δεκέμβριο ο απριλιανός πραξικοπηματίας είχε αρνηθεί την άδεια που του δόθηκε από τον υπουργό Δικαιοσύνης Αντώνη Ρουπακιώτη για να παραστεί στην κηδεία του γιου του Βασίλη που πέθανε στο Λιντς της Αυστρίας.
Ο Ντερτιλής δεν συζήτησε ποτέ το ενδεχόμενο να ζητήσει χάρη ή να επικαλεστεί προβλήματα υγείας για να αποφυλακιστεί, όπως έκαναν άλλοι από τους πραξικοπηματίες. «Δεν θα νομιμοποιήσω εγώ αυτό το καθεστώς» έλεγε σ' όποιον του έχει θέσει κατά καιρούς το ζήτημα.
Το 2011, τον είχε επισκεφθεί στο κελί του στις φυλακές ο μητροπολίτης Καλαβρύτων Αμβρόσιος, χαρακτηρίζοντάς τον «πρότυπο ζωής και πολιτικό κρατούμενο», ενώ πρόσφατα είχε ζητήσει την αποφυλάκισή του ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής Ηλίας Κασιδιάρης.

ΣΟΥ ΑΡΕΣΕ; ΚΑΝΤΕ LIKE... ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΕ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΜΑΣ ΣΤΟ

Γίνετε φίλοι μας, στη σελίδα μας στο facebook: http://www.facebook.com/vatolakkiotis
Στείλτε μας τις απόψεις σας, τα άρθρα σας, τις καταγγελίες σας και οτιδήποτε θέλετε στο email: kostasdigos@yahoo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: