ΣΙΝΕ

Τρίτη 8 Ιανουαρίου 2013

Φάμπρι ο νέος προπονητής στον Παναθηναϊκό - Ποιός είναι ο Ισπανός

Ο Φάμπρι θα είναι εκτός σοβαρού απροόπτου ο νέος προπονητής του Παναθηναϊκού.
Φαμπριθιάνο Γκονθάλεθ Πενέλας ή… σκέτο Φάμπρι είναι η επιλογή του Γιάννη Αλαφούζου για να αντικαταστήσει τον Χουάν Ραμόν Ρότσα. Ο 57χρονος Ισπανός τεχνικός φέρεται να βρίσκεται ήδη στην Αθήνα για τις τελικές συζητήσεις και αν όλα πάνε καλά θα υπογράψει ως το καλοκαίρι με οψιόν ανανέωσης, ενώ θα προπονήσει την ομάδα το απόγευμα και την Τετάρτη θα κάνει ντεμπούτο στο ματς Κυπέλλου με τον Πλατανιά στο ΟΑΚΑ.

Ο Φάμπρι, προπονητής με μεγάλη εμπειρία, είχε κάνει συζητήσεις με τον Ούγκο Βαρέλα (μάνατζερ του Ζεσουάλδο Φερέιρα και... εξωτερικό συνεργάτη της διοίκησης για τη διεθνή αγορά) τις προηγούμενες ημέρες, καθώς φαίνεται πως η απόφαση για απομάκρυνση του Χουάν Ραμόν Ρότσα δεν ήταν τόσο… ξαφνική όσο φάνηκε χθες.

Ο κατά τα φαινόμενα νέος προπονητής του Παναθηναϊκού διαθέτει πολλές γνώσεις και πλούσια εμπειρία, δίχως ωστόσο να έχει να επιδείξει κάποια πολύ μεγάλη επιτυχία. Στη μεγάλη κατηγορία της Ισπανίας έχει εργαστεί σε Λογκρονιές (1994/95) και Γρανάδα (2010-2012), ενώ το Δεκέμβριο απολύθηκε από τη Σανταντέρ που τότε ήταν ουραγός στη δεύτερη Εθνική.

Ο Φάμπρι άρχισε την προπονητική του καριέρα στη δεκαετία του 1980. Δούλεψε στις μικρές κατηγορίες του ισπανικού ποδοσφαίρου (μεταξύ άλλων σε Μέριδα, Λογκρονιές, Έλτσε, Χιμνάστικ, Μούρθια, Ουέσκα, Αλμερία, Αλαβές και Καρταχένα μεταξύ άλλων), ενώ είχε κι ένα σύντομο πέρασμα από τη δεύτερη κατηγορία της Πορτογαλίας με τις Οβαρένσε (2000/01), Καμπομαϊορένσε (2001/02) και Μάρκο (2003). Συνολικά έχει προπονήσει 27 (!) ομάδες στην καριέρα του.

Ντεμπούτο ως προπονητής στη μεγάλη κατηγορία έκανε για ελάχιστα ματς με τη Λογκρονιές τη σεζόν 1994/95, ενώ επέστρεψε στην Primera Division πριν ενάμιση χρόνο με τη Γρανάδα (την οποία ανέβασε δύο κατηγορίες), όπου σε 19 ματς είχε 5 νίκες, 4 ισοπαλίες και 10 ήττες (γκολ 12-26). Φέτος δούλεψε στη Ράσινγκ Σανταντέρ, με την οποία είχε 3 νίκες, 5 ισοπαλίες και 9 ήττες, προτού απολυθεί το Δεκέμβριο.

Είναι καθηγητής φυσικής αγωγής και δίδασκε σε σχολή προπονητών στην Ισπανία, ενώ είναι λάτρης της τακτικής και της ταχύτητας.

ΣΟΥ ΑΡΕΣΕ; ΚΑΝΤΕ LIKE... ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΕ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΜΑΣ ΣΤΟ

Γίνετε φίλοι μας, στη σελίδα μας στο facebook: http://www.facebook.com/vatolakkiotis
Στείλτε μας τις απόψεις σας, τα άρθρα σας, τις καταγγελίες σας και οτιδήποτε θέλετε στο email: kostasdigos@yahoo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: