ΣΙΝΕ

Τρίτη 15 Ιανουαρίου 2013

Νέο κύμα γρίπης στην Ελλάδα: πώς να προφυλαχτείτε

Το κύμα της γρίπης αναμένεται να χτυπήσει και την Ελλάδα τις επόμενες δύο εβδομάδες!
Όπως εκτιμούν ειδικοί του ...

Κέντρου Ελέγχου Λοιμώξεων και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ), η κυκλοφορία του ιού της γρίπης θα είναι αυξημένη στην Ελλάδα από το τέλος Ιανουαρίου έως και τον Απρίλιο. Εξάλλου, η διασπορά του ιού ευνοείται σε ψυχρές κλιματικές συνθήκες όπως αυτές που επικρατούν.

Τα μέχρι τώρα στοιχεία που προκύπτουν από το εβδομαδιαίο σύστημα επιτήρησης της γρίπης του ΚΕΕΛΠΝΟ, δείχνουν πως ο ιός της γρίπης κινείται ακόμη σε χαμηλά επίπεδα στην Ελλάδα. Έχει καταγραφεί ένας θάνατος που αφορούσε άτομο που έπασχε από χρόνιο νόσημα, ενώ και τα περιστατικά της γριπώδους συνδρομής εμφανίζονται μειωμένα.

Σε ανακοίνωσή του το ΚΕΕΛΠΝΟ υπογραμμίζει ότι όλα τα στελέχη των ιών της γρίπης καλύπτονται πολύ ικανοποιητικά από το αντιγριπικό εμβόλιο. Οι περισσότεροι υγιείς άνθρωποι ξεπερνούν τη γρίπη χωρίς να παρουσιάσουν επιπλοκές, ορισμένοι όμως, όπως άτομα που ανήκουν σε ομάδες υψηλού κινδύνου, διατρέχουν μεγαλύτερο κίνδυνο για σοβαρές επιπλοκές που μπορούν να εμφανιστούν και σ” ένα μικρό ποσοστό υγιών ατόμων.

Σημαντική η προφύλαξη από τον ιό της γρίπης:
Το κύριο μέτρο πρόληψης που συστήνεται από το ΚΕΕΛΠΝΟ για την αντιμετώπιση της έξαρσης της γρίπης είναι ο έγκαιρος εμβολιασμός, που αποτελεί τον πιο αποτελεσματικό τρόπο προστασίας από τη γρίπη με προτεραιότητα στις ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού και το ιατρονοσηλευτικό προσωπικό.

Επίσης, σημαντική προστασία παρέχει η τήρηση των μέτρων υγιεινής και υγιεινής των χεριών καθώς και η αποφυγή συγχρωτισμού, ιδιαίτερα σε περίπτωση εμφάνισης συμπτωμάτων.

Σε περίπτωση νόσησης οι ασθενείς με γρίπη μπορούν να λαμβάνουν αντιικά φάρμακα, αλλά μόνο κατόπιν ιατρικής εξέτασης και συνταγής.

ΣΟΥ ΑΡΕΣΕ; ΚΑΝΤΕ LIKE... ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΕ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΜΑΣ ΣΤΟ

Γίνετε φίλοι μας, στη σελίδα μας στο facebook: http://www.facebook.com/vatolakkiotis
Στείλτε μας τις απόψεις σας, τα άρθρα σας, τις καταγγελίες σας και οτιδήποτε θέλετε στο email: kostasdigos@yahoo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: