ΣΙΝΕ

Σάββατο 12 Ιανουαρίου 2013

Απαλλαγείτε από τις αράχνες μέσα στο σπίτι


Προβλήματα με τις αράχνες μέσα στο σπίτι, έχει πολύς κόσμος. Οι αράχνες κάνουν την εμφάνισή τους, συνήθως μόλις ο καιρός αρχίζει να ζεσταίνεται. Αυτό δεν σημαίνει πως ...δεν υπάρχουν μέσα στο σπίτι και τον χειμώνα. Οι αράχνες μπορούν να βρίσκονται σε πολλά σημεία του σπιτιού.

Όπως και να το κάνουμε, δεν είναι και το ωραιότερο θέαμα, σε οποιοδήποτε μέρος του σπιτιού, να υπάρχει και από μία αράχνη. Δεν είναι ανάγκη να τις εξαφανίσετε, απλά να φροντίσετε να έχετε πιό καθαρό τον χώρο όπου ζείτε.
Υπάρχουν πολλά πράγματα που μπορείτε να κάνετε για να απαλλαγείτε από τις αράχνες, που αναπτύσονται και σχετικά γρήγορα. Στην Ελλάδα ευτυχώς, δεν έχουμε πολλών ειδών αράχνες, αφού σε πολλές χώρες του κόσμου, έχουν εντοπιστεί και οι πιό επικίνδυνες για τον άνθρωπο.
Βέβαια, δεν έχει να κάνει μόνο με την αισθητική του χώρου, έχει να κάνει και με την υγιεινή. Για παράδειγμα, όταν πλένετε τα πιάτα σας ή όταν βάζετε το φαγητό σε ένα πιάτο και ξεχνάτε να το σκεπάσετε με κάτι, πώς είστε σίγουροι, ότι δεν ακούμπησε καμία αράχνη επάνω τους; Όταν είναι κοντά σε σημεία όπου υπάρχει τροφή, τότε φεύγουν από τον ιστό τους και κατευθύνονται προς το σημείο αυτό.

Εδώ είναι μερικοί τρόποι για να απαλλαγείτε από τις αράχνες:
Α. Κρατήστε το σπίτι σας καθαρό. Καθαρίστε τα πιάτα, τους πάγκους, τα τραπέζια και τα πατώματα καλά με μία ηλεκτρική σκούπα. Τα μικρά κομμάτια από τις τροφές μαζί και με άλλα παράσιτα, θα τις δελεάσουν ώστε να μετακινηθούν προς αυτή την κατεύθυνση. 
Β. Χρησιμοποιείστε για τα ρούχα, τις κουβέρτες κ.α. κατάλληλες μεθόδους αποθήκευσης. Μην χρησιμοποιείτε πλαστικά δοχεία με στενά καπάκια, ούτε κουτιά από χαρτόνι. Είναι πάρα πολύ εύκολο να μπουν οι αράχνες.
Γ. Μην αφήνετε νερά. Ελέγξτε τις βρύσες και τις σωληνώσεις και αν μπορείτε βάλτε μόνωση στους σωλήνες του νερού για να σταματάει την πίεση του νερού.
Δ. Μην αφήνετε το σπίτι γενικά ακατάστατο (δηλαδή πεταμένα δεξιά και αριστερά παιχνίδια, ρούχα, παπούτσια, και άλλα τέτοια). Αυτό τις προσελκύει περισσότερο και το χειρότερο είναι, ότι κρύβονται σε σημεία, όπου δεν μπορείς εύκολα να τις βρεις.
Ε. Και τέλος, μπορείτε εάν θέλετε να τις εξουδετερώσετε με μία σκούπα. Όχι απαραίτητα να τις σκοτώσετε, απλά να τις απομακρύνετε και να τις βγάλετε έξω από το σπίτι σας.
Ωστόσο, εάν υπάρχει πολύ σοβαρό πρόβλημα, τότε μπορείτε να χρησιμοποιήσετε κάποιο δυνατό σπρέι για να τις εξουδετερώσετε.
Συμβουλή: Μην ξεχνάτε, ότι πρέπει πάντα να ελέγχετε τα ρούχα σας, τα παπούτσια, τις πετσέτες και γενικά μην βάζετε τα χέρια σας, μέσα σε γωνίες και σχισμές, όπου μπορεί να κρύβονται οι αράχνες.


e-megalife
ΣΟΥ ΑΡΕΣΕ; ΚΑΝΤΕ LIKE... ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΕ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΜΑΣ ΣΤΟ

Γίνετε φίλοι μας, στη σελίδα μας στο facebook: http://www.facebook.com/vatolakkiotis
Στείλτε μας τις απόψεις σας, τα άρθρα σας, τις καταγγελίες σας και οτιδήποτε θέλετε στο email: kostasdigos@yahoo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: