ΣΙΝΕ

Παρασκευή 4 Ιανουαρίου 2013

Σε απεργία διαρκείας από τη Δευτέρα τα πρακτορεία ΟΠΑΠ

Απεργία διαρκείας ξεκινούν από την ερχόμενη Δευτέρα 7 Ιανουαρίου, οι πράκτορες του ΟΠΑΠ , ζητώντας να καταργηθεί ο νόμος που άρχισε να εφαρμόζεται από προχθές, για φορολόγηση των κερδών των παικτών, από το πρώτο ευρώ, με ποσοστό 10%.
Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Συνάδελφε,
Η εφαρμογή του φόρου των κερδών από το πρώτο ευρώ που ξεκίνησε την 1η Ιανουαρίου 2013 είναι πλέον πραγματικότητα.
Μια πραγματικότητα θλιβερή για τους χιλιάδες παίκτες των πρακτορείων μας, όπου η ανικανότητα των υπευθύνων επιδεικνύει την πιο σκληρή της στάση όταν αφορά τους μόνιμους στόχους εισροής φορολογικών εσόδων.
Το πρωινό της 1ης Ιανουαρίου μας επιφύλαξε αισθήματα αμηχανίας, θυμού, αγωνίας και απογοήτευσης.
Οι πελάτες της ΟΠΑΠ ΑΕ ήδη καταπονημένοι από την υπέρμετρη φορολόγηση σε σχέση με τους αντίστοιχους των αφορολόγητων παράνομων εταιριών τζόγου, βλέπουν ξαφνικά τα πετσοκομμένα τους κέρδη να λιγοστεύουν, ακόμη περισσότερο, με το φόρο του 10% που επιβλήθηκε μόνο σε αυτούς, μιας και οι άλλοι είναι αόρατοι με τη προστασία της πολιτείας.
Εκεί που όλοι περίμεναν το κράτος να βάλει όρους διεξαγωγής των παιχνιδιών και να τακτοποιήσει την αγορά με σαφή καθορισμό δικαιωμάτων και αδειών, ξαφνικά αποφασίζει να μεγαλώσει τη ψαλίδα του νόμιμου με το παράνομο, επιβάλλοντας φόρο στα κέρδη των παικτών της ΟΠΑΠ ΑΕ κατ αποκλειστικότητα.
Το κράτος που ήδη πρόλαβε, υπό τον φόβο της Ε.Ε, να αναστείλει την εφαρμογή του φόρου για τις ιντερνετικές εταιρίες που συνεχίζουν ανενόχλητες την αποφυγή τους και μάλιστα για δραστηριότητες που έχουν δοθεί με αποκλειστικότητα στην ΟΠΑΠ ΑΕ, η οποία και κατέβαλε τεράστιο τίμημα για αυτή και το οποίο είναι πολύ μεγαλύτερο από αυτό που όπως φαίνεται προσδοκούν να εισπράξουν από την πώληση ολόκληρης της εταιρίας!
Η στάση της κυβέρνησης είναι αναμενόμενη αν κρίνουμε από την άγνοια που επιδεικνύουν τα στελέχη του Υπουργείου Οικονομικών σε μια σειρά από ζητήματα που αφορούν την αρπαγή φορολογικών εσόδων και δεν μπορούμε να περιμένουμε κάτι διαφορετικό από εκείνους.
Εξαντλήσαμε ήδη κάθε προσπάθεια ενημέρωσης και προειδοποίησης όλων των αρμοδίων για τις ανεπανόρθωτα καταστροφικές συνέπειες της φορολόγησης των κερδών από το πρώτο ευρώ.
Τα στοιχεία που επισήμως παραθέσαμε απεδείκνυαν έγκυρα και αναμφισβήτητα τις ολέθριες επιπτώσεις που θα υφίστανται όλα ανεξαιρέτως τα παιχνίδια μας και πού αυτό συνεπάγεται τη πλήρη και ραγδαία απαξίωση της ΟΠΑΠ όσο και των πρακτορείων μας.
Παρά ταύτα είμαστε στη δυσχερή θέση να παραδεχτούμε, ότι όλα τα παραπάνω όχι μόνο δεν αποθάρρυναν τους αρμόδιους, αλλά αποτελούν το μοναδικό τους σκοπό. Ο σκοπός αυτό είναι η απαξίωση της μετοχής για την κάνουν δώρο στον αυριανό αγοραστή.
Εκείνο όμως που προκαλεί αγανάκτηση είναι η απουσία της διοίκησης της ΟΠΑΠ ΑΕ από την προάσπιση των συμφερόντων της εταιρίας, δικαιώνοντας όλους αυτούς που πιστεύουν ότι κανείς τους δεν πονά την εταιρία, την οποία και βλέπουν ως πηγή προσωπικού εισοδήματος, πλουτισμού και εμπλουτισμού των βιογραφικών τους.
Η διοίκηση της ΟΠΑΠ ΑΕ παραδόθηκε στα συμφέροντα, εγκαταλείποντας εμάς τους συνεργάτες της.
Είμαστε ηθικά υποχρεωμένοι να υπερασπιστούμε και την εταιρία.
Απεδείχθη περίτρανα και κατά την πρώτη μέρα εφαρμογής των σχεδίων τους, η δεδομένη δυσαρέσκεια του κοινού που λογικά αρνείται την πρωτοφανή και εξόφθαλμη κλοπή της ελπίδας του.
Τα σχέδια κάποιων έχουν μπει σε εφαρμογή.
Η πρόθεση των παρασιτικών για τον τόπο δυνάμεων της διαφθοράς είναι πλέον ξεκάθαρη.
Θεωρούν ότι το μαζικό κλείσιμο των πρακτορείων μας θα επιφέρει σε αυτούς τον πολυπόθητο χώρο επέκτασης των δραστηριοτήτων τους.
Θα τους αφήσουμε συνάδελφε;
Θα αφήσουμε τους επίδοξους νεκροθάφτες του επαγγέλματος μας να ικανοποιήσουν τα σχέδια τους;
Θα μείνουμε απαθείς στην συνωμοτική διαδικασία που αποσκοπεί στον αφανισμό μας;
Θα αφήσουμε την ΟΠΑΠ θύμα της σκοπιμότητας του νομοθέτη, την στιγμή που οι παράνομοι "βαπτίστηκαν" νόμιμοι και μάλιστα αφορολόγητοι;
Δώσε συνάδελφε την απάντηση σου.
Προστάτευσε το επάγγελμα σου.
Προστάτευσε την ΟΠΑΠ που είναι δικό σου δημιούργημα.
Ένωσε την δύναμη σου σε αυτή όλων των συναδέλφων σου.
Την Δευτέρα κλείνουμε τα πρακτορεία μας με απεργία διαρκείας μέχρι την δικαίωση μας.
Και θα δικαιωθούμε!

Για το Δ.Σ της ΠΟΕΠΠΠ

Ο Γενικός Γραμματέας                             Ο Πρόεδρος
Ηρακλής Λάππας                                    Κυριάκος Τοπτσίδης

seleo.gr

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ; ΚΑΝΤΕ LIKE... ΚΛΙΚ ΣΤΟ (Mου αρέσει!)

Γίνετε φίλοι μας, στη σελίδα μας στο facebook: http://www.facebook.com/vatolakkiotis
Στείλτε μας τις απόψεις σας, τα άρθρα σας, τις καταγγελίες σας και οτιδήποτε θέλετε στο email: kostasdigos@yahoo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: