ΣΙΝΕ

Σάββατο 5 Ιανουαρίου 2013

Πλημμύρισαν από κόσμο τα χιονοδρομικά της Δυτικής Μακεδονίας!!!

«Άσπρες μέρες» είδαν τα χιονοδρομικά της Δυτικής Μακεδονίας, καθώς το μαγευτικό λευκό τοπίο στη Βίγλα – Πισοδέρι και στη Βασιλίτσα, προσέλκυσε δεκάδες χιλιάδες επισκέπτες την περίοδο των γιορτών.
Ο μεγάλος αριθμός των επισκεπτών που έφτασαν από κάθε γωνιά της... Βόρειας Ελλάδας, αλλά και από τη νότια χώρα, απόλαυσαν το αλπικό τοπίο και οι γιορτές των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς ήταν μια βαθιά ανάσα για τις χειμάζουσες τουριστικές επιχειρήσεις, τους αγροτουριστικούς ξενώνες και τις ταβέρνες. Από τις παραμονές των Χριστουγέννων μέχρι σήμερα εκτιμάται ότι επισκέφτηκαν το χιονοδρομικό της Βασιλίτσας περί τα 14.000 άτομα και άλλοι 7.000 ήταν οι επισκέπτες της Βίγλας. Ο αριθμός των επισκεπτών θεωρείται πολύ ικανοποιητικός από τους υπεύθυνους των χινοδρομικών στην παρούσα περίοδο της κρίσης, αν και επισημαίνουν ότι είναι αισθητά μειωμένος σε σχέση με τις παλιές καλές εποχές. Ένα χαρακτηριστικό είναι ότι υπάρχουν πολύ ημερήσιοι εκδρομείς, ενώ όσοι διανυκτερεύουν περιορίζονται σε μία – δύο διανυκτερεύσεις. Ενδεικτικά ο πρόεδρος του Φορέα του Χιονοδρομικού Κέντρου Βασιλίτσας, Γιάννης Νασίκας, δήλωσε στην Egnatiapost.gr ότι «είχαμε ένα ημερήσιο γκρουπ από την Κέρκυρα», προσθέτοντας ότι «η Εγνατία οδός μας έφερε πιο κοντά και εκμηδένισε τις αποστάσεις». Βεβαίως η Θεσσαλονίκη είναι αυτή που τροφοδοτεί με κόσμο τα δύο δημοφιλή χιονοδρομικά της Δυτικής Μακεδονίας, αλλά επισκέπτες φτάνουν απ’ όλη τη Βόρεια Ελλάδα, από τη Θεσσαλία και από τη Νότια Ελλάδα.

Οι υπεύθυνοι της Βασιλίτσας εκτιμούν τη μέση ημερήσια προσέλευση στη διάρκεια των εορτών σε 1.200 εκδρομείς, ενώ στους περίπου 500 ημερησίως ανέρχονται στο Χιονοδρομικό της Βίγλας - Πισοδερίου. Όλος αυτός ο κόσμος δεν περιορίστηκε μόνο στο να απολαύσει τις πίστες του σκι, αλλά πραγματοποίησε εκδρομές στις μαγευτικές Πρέσπες και στα γραφικά χωριά του ορεινού όγκου των Γρεβενών, γεμίζοντας ταβέρνες και καταστήματα. Εντυπωσιακό είναι πάντως το στοιχείο που μας έδωσε ο Γ. Νασίκας, ότι η πληρότητα στα αγροτουριστικά καταλύματα και στους ξενώνες των ορεινών χωριών των Γρεβενών ανήλθε μόλις στο 60%, ενώ «φούλαραν» τα ξενοδοχεία πολυτελείας, γεγονός που σημαίνει ότι τα χιονοδρομικά είναι ακριβό σπορ για «χοντρά πορτοφόλια».

Οι υπεύθυνοι της Βασιλίτσας και Βίγλας – Πισοδερίου εκτιμούν ότι ο κόσμος θα παραμείνει στα χιονοδρομικά όλη αυτή την εβδομάδα, ενώ το Σαββατοκύριακο των Θεοφανείων αναμένεται νέα αύξηση της κίνησης.
Πάντως, οι ιθύνοντες διοργάνωσαν εορταστικά χάπενιγκ, δημιουργώντας μια φαντασμαγορική ατμόσφαιρα. Στο χιονοδρομικό της Βίγλας – Πισοδερίου η υποδοχή του 2013 έγινε με τη ρήψη εκατοντάδων βεγγαλικών που μετέτρεψαν τη νύχτα σε μέρα. Μία πίστα λειτούργησε για νυχτερινό σκι, ενώ στο σαλέ ένα ολονύχτιο πάρτι κράτησε αμείωτο το γλέντι μέχρι το πρωί. Στη Βασιλίτσα την παραμονή της Πρωτοχρονιάς, στις 7-9 το βράδυ, οι πιο τολμηροί σκιέρ απόλαυσαν το νυχτερινό σκι. Ανήμερα της Πρωτοχρονιάς δύο μέλη της Ομάδας Διάσωσης σε ρόλο Αη – Βασίλη κερνούσαν καραμέλες, σοκολάτες κ.λ.π. στους επισκέπτες. Επίσης, το ενδιαφέρον συγκέντρωσε ένα τεράστιο μπαλόνι που φούσκωσαν οι αρμόδιοι στη Βασιλίτσας, δίνοντας την ευκαιρία στους σκιέρ για εντυπωσιακά άλματα και προσγειώσεις.

ΧΡΗΣΤΟΣ ΒΗΤΤΑΣ
e-ptolemeos.gr
ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ; ΚΑΝΤΕ LIKE... ΚΛΙΚ ΣΤΟ (Mου αρέσει!)

Γίνετε φίλοι μας, στη σελίδα μας στο facebook: http://www.facebook.com/vatolakkiotis
Στείλτε μας τις απόψεις σας, τα άρθρα σας, τις καταγγελίες σας και οτιδήποτε θέλετε στο email: kostasdigos@yahoo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: