ΣΙΝΕ

Τρίτη 29 Ιανουαρίου 2013

Την παρέμβαση Σαμαρά ζητά η ΕΑΣ Αμυνταίου!!!

Βαδίζει στα τυφλά ο αγροτικός κόσμος, επισημαίνει ο πρόεδρος της ΕΑΣ Αμυνταίου, Γιώργος Γιαννιτσόπουλος.
ΠΡΟΣ:                                                                            
ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ, κ. ΑΝΤΩΝΗ ΣΑΜΑΡΑ                                                    
       
Κύριε Πρωθυπουργέ,
Οι αλλαγές που συντελούνται στον αγροτικό τομέα είναι ραγδαίες, βίαιες και...
επικίνδυνες για τους αγρότες και τους κτηνοτρόφους της ελληνικής υπαίθρου.
Η κρίση από μόνη της έχει ήδη φέρει τις αγροτικές εκμεταλλεύσεις σε μεγάλα οικονομικά αδιέξοδα, ενώ τα μέτρα που ψηφίζονται από την ελληνική βουλή είναι βέβαιο ότι θα επιφέρουν το τελειωτικό χτύπημα στα ήδη κατεστραμμένα αγροτικά εισοδήματα.
Ο αγροτικός κόσμος έχει απομείνει χωρίς καμία στήριξη και προστασία, ουσιαστικά είναι «ακέφαλος» και βαδίζει στα τυφλά στη νέα πραγματικότητα που διαμορφώνεται σε οικονομικό και σε θεσμικό επίπεδο.
Η στείρα αντιπαράθεση του ΥΠΑΑΤ και της ΠΑΣΕΓΕΣ, η απαθής στάση του Υπουργείου απέναντι στα πραγματικά προβλήματα των αγροτών  και την ίδια στιγμή η κόντρα σκοπιμότητας του προέδρου της ΠΑΣΕΓΕΣ με την ηγεσία του ΥΠΑΑΤ που διαρκεί σχεδόν τα τρία τελευταία χρόνια, έχουν αφήσει τον αγροτικό τομέα χωρίς στρατηγική τόσο σε εθνικό επίπεδο, όσο και σε ευρωπαϊκό.
Οι κινητοποιήσεις των αγροτών, που δικαιολογημένα άρχισαν εξαιτίας των συσσωρευμένων προβλημάτων που υπάρχουν στον χώρο μας, είναι γεγονός ότι μόνο να οξύνουν τα προβλήματα μπορούν και όχι να δώσουν λύσεις.
       Κύριε Πρωθυπουργέ,
Θα πρέπει άμεσα να παρέμβετε.
Πρώτα από όλα είναι απαραίτητο να εφαρμοστεί ο Νόμος 4015 αρχικά προς το πολιτικό κομμάτι και οι Πρωτοβάθμιοι Συνεταιρισμοί να δημιουργήσουν τη νέα ΠΑΣΕΓΕΣ.
Είναι αναγκαία πλέον η πολιτική εκπροσώπηση των αγροτών και του αγροτικού τομέα γενικότερα.
Ο σημερινός Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων, αλλά και ο πρόεδρος της ΠΑΣΕΓΕΣ είναι συνυπεύθυνοι, ο καθένας για τους δικούς του λόγους, για την αδικαιολόγητη παράταση της εφαρμογής του ανωτέρω Νόμου περί συνεταιρισμών και το μόνο που έχουν καταφέρει είναι να θέσουν εκτός αγοράς αγροτικών προϊόντων και εφοδίων τις περισσότερες δευτεροβάθμιες οργανώσεις.
Αν ειλικρινά πιστεύετε ότι αγροτικός τομέας είναι «όχημα», το οποίο θα συμβάλλει στην έξοδο της χώρας από την κρίση, θα πρέπει πρώτα να βγει ο ίδιος από την οικονομική ύφεση που έχει μπει τα τελευταία χρόνια.
Είναι απολύτως αναγκαίο λοιπόν να αναλάβετε πρωτοβουλίες ανάλογες της κρισιμότητας της κατάστασης και σε επίπεδο ΥΠΑΑΤ και σε επίπεδο εφαρμογής Νόμων που η βουλή έχει ψηφίσει.   
Σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων.       
Είμαστε στη διάθεσή σας για οποιαδήποτε πληροφορία ή διευκρίνιση .
Με εκτίμηση ,
Για την ΕΑΣ Αμυνταίου
Γιαννιτσόπουλος Γεώργιος
Πρόεδρος ΕΑΣ Αμυνταίου


ΣΟΥ ΑΡΕΣΕ; ΚΑΝΤΕ LIKE... ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΕ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΜΑΣ ΣΤΟ

Γίνετε φίλοι μας, στη σελίδα μας στο facebook: http://www.facebook.com/vatolakkiotis
Στείλτε μας τις απόψεις σας, τα άρθρα σας, τις καταγγελίες σας και οτιδήποτε θέλετε στο email: kostasdigos@yahoo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: