ΣΙΝΕ

Τετάρτη 30 Ιανουαρίου 2013

Ερχονται .. Νέες σημαντικές μειώσεις σε επικουρικές συντάξεις και εφάπαξ!!!

Νέες σημαντικές μειώσεις αναμένεται να υποστούν από το 2015 οι επικουρικές συντάξεις και τα εφάπαξ για πολλούς συνταξιούχους. Οι νέες αυτές μειώσεις, θα προκύψουν από τη ρύθμιση σύμφωνα με την οποία... το Ενιαίο Ταμείο Επικουρικής Ασφάλισης θα δίνει επικουρικές συντάξεις ανάλογες με τις οικονομικές δυνατότητές του. Η ρύθμιση αυτή προβλέπεται σε νόμο ο οποίος προβλέπει τη διαδικασία σύστασης και λειτουργίας του νέου ενιαίου Ταμείου Επικουρικής Ασφάλισης με τον οποίο επικυρώθηκε το δεύτερο μνημόνιο και τίθεται σε εφαρμογή από το 2015. 
Με το νέο σύστημα εφόσον θα μειώνονται τα έσοδα του Ταμείου από τις εισφορές (λόγω ανεργίας, μειώσεων μισθών κλπ) θα μειώνονται αντιστοίχως και οι συντάξεις.
Εντός του καλοκαιριού προσδιορίσθηκαν και οι τεχνικοί παράμετροι (ειδικοί μαθηματικοί τύποι) με βάση τους οποίους προσδιορίζονται -πλέον- οι επικουρικές συντάξεις. Οι αλλαγές θα εφαρμοστούν από το 2015 και μετά.
«Το ύψος των συντάξεων προσαρμόζεται στα οικονομικά δεδομένα των ταμείων, έτσι ώστε να μην δημιουργούνται νέα ελλείμματα», αναφέρει χαρακτηριστικά ο σχετικός νόμος. Δηλαδή, το ταμείο θα χορηγεί - από το 2015 - συντάξεις «αναλόγως με τις οικονομικές δυνατότητές του».
Ουσιαστικά, οι ασφαλισμένοι δεν γνωρίζουν το ακριβές ποσό του εφάπαξ αλλά και της επικουρικής σύνταξης που θα λάβουν, καθώς αυτά δεν θα εξαρτώνται μόνο από τις εισφορές που έχουν καταβάλει ή τα χρόνια ασφάλισής τους, αλλά και από τον αριθμό των συνταξιοδοτήσεων που θα καταγράφονται τον ίδιο χρόνο.

Έτσι, όσο περισσότερες θα είναι οι αιτήσεις συνταξιοδότησης, τόσο χαμηλότερες θα κινδυνεύουν να είναι οι παροχές, καθώς οι συνταξιούχοι θα πρέπει να μοιραστούν το περιεχόμενο ενός κοινού «αποθεματικού ταμείου»!

Με την επιδείνωση μάλιστα της σχέσης συνταξιούχων - ενεργών ασφαλισμένων να επιδεινώνεται, θα οδηγεί μαθηματικά και στη μείωση συντάξεων και εφάπαξ.

eklogika.gr
ΣΟΥ ΑΡΕΣΕ; ΚΑΝΤΕ LIKE... ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΕ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΜΑΣ ΣΤΟ

Γίνετε φίλοι μας, στη σελίδα μας στο facebook: http://www.facebook.com/vatolakkiotis
Στείλτε μας τις απόψεις σας, τα άρθρα σας, τις καταγγελίες σας και οτιδήποτε θέλετε στο email: kostasdigos@yahoo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: