ΣΙΝΕ

Πέμπτη 17 Ιανουαρίου 2013

Πέρασε η τροπολογία για τους ιμάμηδες στη Θράκη



Στην έγκριση της τροπολογίας που προβλέπει τη δυνατότητα πρόσληψη ιεροδασκάλων («ιμάμηδων») για τη διδασκαλία του...
κορανίου στα τεμένη της Θράκης προχώρησε ο υπουργός Παιδείας. Ο Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος έδωσε το «πράσινο φως» για τη συγκεκριμένη τροποποίηση, παρά τις ενδοκυβερνητικές ενστάσεις.

Με την τροπολογία αυτή οι ιεροδιδάσκαλοι αυτοί θα μπορούν, αν τους ζητηθεί, να διδάσκουν το Κοράνι και σε παιδιά μουσουλμάνων που φοιτούν σε δημόσια σχολεία κατά τη διάρκεια του μαθήματος των Θρησκευτικών. Η τροπολογία προβλέπει τη συγκρότηση πενταμελούς επιτροπής, με μουσουλμανική πλειοψηφία, η οποία θα αξιολογεί και θα επιλέγει τους ιεροδιδασκάλους.
Τα μέλη της θα είναι:
• ο οικείος μουφτής
• ένας υπάλληλος του υπουργείου Παιδείας
• ένα μέλος ΔΕΠ με ειδίκευση στις ισλαμικές σπουδές
• ένας μουσουλμάνος θεολόγος που θα ορίζεται από το υπουργείο Παιδείας και άλλος ένας μουσουλμάνος θεολόγος που θα ορίζεται από τον μουφτή.

Όσοι επιλέγονται θα υπογράφουν σύμβαση διαρκείας εννέα μηνών με το υπουργείο Παιδείας ώστε να μην επαναληφθεί το φαινόμενο που είχε προκληθεί με τον νόμο 3536/2007, όταν ο μουφτής Κομοτηνής είχε αρνηθεί να υπογράψει τις συμβάσεις πρόσληψης ιμάμηδων - κατόπιν πιέσεων του τουρκικό Προξενείου.

Οι ιμάμηδες θα πληρώνονται από το ελληνικό κράτος και θα ασφαλίζονται στο ΙΚΑ.

Σκοπός της σχετικής τροπολογίας είναι να μπουν αυστηρά κριτήρια για τις προσλήψεις προσωπικού που θα διδάσκει το ιερό κείμενο του Ισλάμ, ενώ εκτιμάται ότι αποδυναμωθεί ο θεσμός των «φροντιστηρίων Κορανίου» (Κουράν κουρσού), τα οποία σε μεγάλο βαθμό ελέγχονται και καθοδηγούνται από το τουρκικό προξενείο στην Κομοτηνή.

Παράλληλα, θα μπορούν να παραδίδουν (εντός του ωραρίου) μαθήματα Κορανίου σε μουσουλμάνους μαθητές που φοιτούν σε δημόσια σχολεία της Θράκης και έχουν απαλλαγεί από το μάθημα των Θρησκευτικών. Δε θα βαθμολογούνται και δε θα είναι υποχρεωτικά. Η διδασκαλία αυτή δε θα θεωρείται πρόσθετη απασχόληση και δεν θα απαιτεί πρόσθετη αμοιβή.

Real.gr
ΣΟΥ ΑΡΕΣΕ; ΚΑΝΤΕ LIKE... ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΕ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΜΑΣ ΣΤΟ

Γίνετε φίλοι μας, στη σελίδα μας στο facebook: http://www.facebook.com/vatolakkiotis
Στείλτε μας τις απόψεις σας, τα άρθρα σας, τις καταγγελίες σας και οτιδήποτε θέλετε στο email: kostasdigos@yahoo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: