ΣΙΝΕ

Πέμπτη 10 Ιανουαρίου 2013

Ένας διαφορετικός υποψήφιος για την προεδρεία της Τσεχίας

Ο Βλαντίμιρ Φρανζ, ένας συνθέτης όπερας και ζωγράφος, ο οποίος είναι κυριολεκτικά γεμάτος με τατουάζ και μάλιστα έχει ...«χρωματίσει» ολόκληρο το πρόσωπό του, είναι ένας από τους υποψήφιους για την προεδρεία της Τσεχίας και προς το παρόν βρίσκεται στην τρίτη θέση, σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις.
Ο Φρανζ παρουσιάζεται ως αουτσάιντερ για τις εκλογές αυτής της εβδομάδας στην Τσεχία, ωστόσο έχει πολλούς θαυμαστές σε μια χώρα όπου οι ψηφοφόροι έχουν «κουραστεί» από τους πολιτικούς που διαρκώς κατηγορούνται ότι είναι διεφθαρμένοι και δεν καταφέρνουν να πραγματοποιήσουν τις υποσχέσεις τους, όπως αναφέρει σε άρθρο του ο Guardian. Ο Βλαντίμιρ Φρανζ δεν έχει εμπειρία στην πολιτική και έχει ο ίδιος παραδεχθεί πως δεν έχει καλές γνώσεις των οικονομικών. Τονίζει πως αποφάσισε να κατέβει ως υποψήφιος πρόεδρος όταν του το ζήτησαν κάποιοι θαυμαστές του, οι οποίοι τον παρακάλεσαν να λάβει τον ρόλο μιας υποψηφιότητας – σοκ για τη χώρα. Με τη στάση του, ο Φρανζ έχει κάνει πολλούς να αισιοδοξούν και μάλιστα έχει αυτήν τη στιγμή στο πλευρό του έναν γνωστό οικονομολόγο, ο οποίος έχει δεχθεί να τον βοηθήσει στην εκστρατεία του χωρίς χρήματα, ενώ έχει και πολλούς ανθρώπους οι οποίοι επίσης δουλεύουν για αυτόν εθελοντικά.
Έχει δαπανήσει λιγότερα από 16.000 δολάρια από χορηγίες στην καμπάνια του, ενώ δεν έχει τοποθετήσει καμία αφίσα στους δρόμους της Τσεχίας, προκειμένου να διαφημίσει την υποψηφιότητά του. Ο Φρανζ «μπήκε» στο πολιτικό σκηνικό της χώρας στα τέλη του 2012, καθώς κατάφερε να μαζέψει τον εντυπωσιακό αριθμό των 88.000 υπογραφών από πολίτες, οι οποίοι συμφωνούσαν με την υποψηφιότητά του. Δεν εκδήλωσε ποτέ την προτίμησή του σε κάποιο κόμμα και η προεκλογική του εκστρατεία βασίστηκε κυρίως στα μέτρα που έχει σκοπό να λάβει κατά της διαφθοράς, τη σημασία της εκπαίδευσης και την ηθική της χώρας του.
Ο... χρωματιστός υποψήφιος έχει αποδειχθεί πως είναι ιδιαίτερα δημοφιλής στους νέους ψηφοφόρους, ενώ σε μια παρωδία των προεδρικών εκλογών σε 441 λύκεια της χώρας πριν από έναν μήνα, ο Φρανζ συγκέντρωσε ποσοστό 40%, σε συνολικά 60.000 «ψηφοφόρους». Υπολογίζεται πως στον πρώτο γύρο των εκλογών την Παρασκευή και το Σάββατο θα λάβεί περίπου 11%, ποσοστό το οποίο δεν είναι αρκετό για να περάσει στον δεύτερο γύρο.

Real.grΣΟΥ ΑΡΕΣΕ; ΚΑΝΤΕ LIKE... ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΕ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΜΑΣ ΣΤΟ

Γίνετε φίλοι μας, στη σελίδα μας στο facebook: http://www.facebook.com/vatolakkiotis
Στείλτε μας τις απόψεις σας, τα άρθρα σας, τις καταγγελίες σας και οτιδήποτε θέλετε στο email: kostasdigos@yahoo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: