ΣΙΝΕ

Παρασκευή 25 Ιανουαρίου 2013

Με Δέσποινα Ολυμπίου η Κύπρος στη Eurovision!!!

Η Δέσποινα Ολυμπίου πήρε το πράσινο φως να εκπροσωπήσει την Κύπρο στον διαγωνισμό της Eurovision. Η τραγουδίστρια θεωρείται ένα από τα...
πιο δυνατά χαρτιά της Μεγαλονήσου και οι υπεύθυνοι θεωρούν ότι είναι ένα πρόσωπο που μπορεί να μπει στη μάχη και να τα καταφέρει μια χαρά. Η τραγουδίστρια ήθελε πολύ να συμμετάσχει στον συγκεκριμένο διαγωνισμό, αφού είναι μια ευκαιρία για εκείνη να δείξει το ταλέντο της.

Η Δέσποινα Ολυμπίου θα ταξιδέψει στη Σουηδία έχοντας στις αποσκευές της ένα τραγούδι σε μουσική του Κύπριου μουσικοσυνθέτη Ανδρέα Γιωργαλή και στίχους του Ζήνωνα Ζηντίλη. Οι δύο δημιουργοί του τραγουδιού είναι γνώριμοι της Eurovision. Ο πρώτος το 1996 βρέθηκε στον διαγωνισμό με τον Κωνσταντίνο Χριστοφόρου και το τραγούδι «Μόνο για εμάς», ενώ ο στιχουργός είχε πάει το 1998 με τον Μιχάλη Χατζηγιάννη, με το «Genesis». Η τραγουδίστρια μπήκε στα στούντιο και μαζί με τους δύο δημιουργούς βάζει τις τελευταίες πινελιές. Σύμφωνα με πληροφορίες της «Espresso», από στιγμή σε στιγμή αναμένεται να ανακοινωθεί επίσημα η συμμετοχή της και από το ΡΙΚ.

Λίγες μέρες πριν ανακοινωθεί επισήμως ο εκπρόσωπος της Κύπρου κι ενώ ήταν σχεδόν βέβαιο ότι αυτή θα είναι η Βαλάντω Τρύφωνος με τραγούδι του Μιχάλη Χατζηγιάννη, η αποχώρησή τους έπεσε σαν κεραυνός στα καλλιτεχνικά πηγαδάκια. Οπως φαίνεται, τόσο ο Μιχάλης Χατζηγιάννης όσο και η Βαλάντω Τρύφωνος το ξανασκέφτηκαν και τελικά αποφάσισαν να αποχωρήσουν για άγνωστους λόγους.

Αναφορικά με τη μέχρι τώρα καλλιτεχνική πορεία της Δέσποινας Ολυμπίου στο τραγούδι, να θυμίσουμε ότι γεννήθηκε το 1975 και μεγάλωσε στη Λεμεσό της Κύπρου, όπου έκανε τα πρώτα της ερασιτεχνικά βήματα στο τραγούδι. Αναφέρεται και ως Δένα Ολυμπίου. Φοίτησε στο Trinity College of Londοn, όπου σπούδασε πιάνο και θεωρία της μουσικής. Αρχισε να τραγουδά επαγγελματικά στην Κύπρο το 1992. Υστερα από ένα χρόνο ήρθε στην Αθήνα και η πρώτη της επαγγελματική συνεργασία ήταν με τον Γιάννη Πάριο.

Η Ολυμπίου έχει συνεργαστεί με πολλούς καλλιτέχνες στον χώρο της ελληνικής μουσικής, όπως η Χάρις Αλεξίου, ο Μανώλης Λιδάκης, ο Δημήτρης Μητροπάνος, ο Παντελής Θαλασσινός, ο Κώστας Μακεδόνας, ο Μίμης Πλέσσας, ο Μάριος Τόκας, ο Θανάσης Πολυκανδριώτης, η Κατερίνα Κούκα, ο Γεράσιμος Ανδρεάτος, η Αναστασία Μουτσάτσου και ο Μιχάλης Χατζηγιάννης. Πρωτοεμφανίστηκε στη δισκογραφία στον δίσκο του Γιώργου Σαρρή «Φταίνε οι άπονοι καιροί», με το τραγούδι «Η κούνια μας», το οποίο τραγούδησε μαζί του. Συμμετείχε επίσης στον δίσκο «Εμείς οι Ελληνες» με το τραγούδι «Προς ρακοσυλλέκτες και συνοδοιπόρους» και στο single «Βάλε μουσική», σε μουσική του ίδιου και στίχους της Ελεάνας Βραχάλη.


Espressonews.gr

ΣΟΥ ΑΡΕΣΕ; ΚΑΝΤΕ LIKE... ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΕ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΜΑΣ ΣΤΟ

Γίνετε φίλοι μας, στη σελίδα μας στο facebook: http://www.facebook.com/vatolakkiotis
Στείλτε μας τις απόψεις σας, τα άρθρα σας, τις καταγγελίες σας και οτιδήποτε θέλετε στο email: kostasdigos@yahoo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: