ΣΙΝΕ

Σάββατο 12 Ιανουαρίου 2013

Superleague: ΑΕΚ - Ξάνθη 1-0 (video)

Η παίκτες της ΑΕΚ έκαναν το καλύτερό τους φετινό παιχνίδι και εξαφάνισαν την Ξάνθη και λυτρώθηκαν με γκολ του Πετρόπουλου στο 68' που τους έδωσε την νίκη με 1-0.
Πώς έπαιξε 

Την αναμενόμενη σύνθεση -βάσει των όσων δοκίμαζε στις προπονήσεις της εβδομάδας- παρέταξε ο Έβαλντ Λίνεν. Χρησιμοποιώντας λοιπόν για πρώτη φορά τον νεοαποκτηθέντα Τσουμάγκα, ο Γερμανός κατέβασε (επίσης για πρώτη φορά) την «Ένωση» σε διάταξη 4-4-2 με ρόμβο.

Έτσι, οι «κιτρινόμαυροι» παρατάχθηκαν ως εξής: Κάτω από τα δοκάρια ο Κωνσταντόπουλος και στην άμυνα -από αριστερά προς τα δεξιά- οι Τσουμάγκας, Μπουγαΐδης, Κουτρουμπής και Βλάχος. Ρόλο αμυντικού χαφ είχε ο Μητρόπουλος, μπροστά του ήταν οι Ρίκκα-Κορδέρο, επιτελικός ξεκίνησε ο Γκερέιρο και δίδυμο στην επίθεση ήταν οι Φούντας (ως περιφερειακός) και Πετρόπουλος.


Το ματς
Χωρίς αμφιβολία, η ΑΕΚ που μπήκε στο γήπεδο είχε συναίσθηση της κρισιμότητας του αγώνα. Δίχως αμφιβολία, οι παίκτες της ξεκίνησαν με το πάθος που περίμενε απ’ αυτούς ο κόσμος. Δυστυχώς για την «Ένωση» ωστόσο, μια ακόμα αμφιβολία -για το αν ο Πετρόπουλος κοντρόλαρε με το χέρι πριν ο Φούντας σκοράρει στο πέμπτο λεπτό- κρίθηκε εναντίον της φέτος από διαιτητή.
Κι αν το γκολ που θα αφαιρούσε κάποια από τα βαρίδια που είχαν οι «κιτρινόμαυροι» στα πόδια δεν φαίνεται ξεκάθαρα αν έπρεπε να μετρήσει, φαινόταν ξεκάθαρα πως θα κυλούσε το ματς: Με την Ξάνθη να αμύνεται μαζικά και ν’ αδιαφορεί για το άλλο μισό του γηπέδου. Και την ΑΕΚ να γυροφέρνει την περιοχή -αλλά ν’ απειλεί μόνο με τον εξαιρετικό Πετρόπουλο (δυο κεφαλιές έξω από ισάριθμες καλές σέντρες του Βλάχου) και μια καλή εκτέλεση φάουλ του Ρίκκα.

Αν η ΑΕΚ που μπήκε στο ματς ήταν φουριόζα, εκείνη που επέστρεψε από την ανάπαυλα του ημιχρόνου ήταν απρόσμενα… σίφουνας. Τόσο πολύ που θα ‘μοιαζε αδιανόητο για την παθητική Ξάνθη να μείνει όρθια. Τι κι αν το κατάφερε λοιπόν στις πέντε (!) ευκαιρίες που έφτιαξε η «Ένωση» σε 13 λεπτά (αφού ο Πετρόπουλος αστόχησε εξ επαφής, το ίδιο έκαναν από καλές θέσεις οι Φούντας, δυο φορές ο Μπουγαΐδης και μια ο Γκερέιρο). Στο 68’ ο Πετρόπουλος κατάφερε να την… πνίξει!

Η όμορφη σέντρα του ανεβασμένου Τσουμάγκα λοιπόν βρήκε τον καλύτερο παίκτη της ΑΕΚ στην περιοχή. Κι εκείνος βρήκε τον τρόπο (με υπέροχο κοντρόλ και σκαστό σουτ) να νικήσει τον Λοντίγκιν! Ό, τι έγινε από ‘κει και πέρα δεν έχει σημασία για τους «κιτρινόμαυρους». Ούτε πως οι Ρίκκα και Φούντας απέτυχαν ν' αποτρέψουν το θρίλερ (εκτέλεση φάουλ στο οριζόντιο και καλή ευκαιρία αντίστοιχα). Ούτε πως ο Μαρκόφσκι την ανάγκασε να δει το Χάρο με τα μάτια της (κεφαλιά λίγο έξω). Σημασία έχει ότι ήρθε η νίκη που μπορεί να σημάνει αντεπίθεση της ΑΕΚ στη βαθμολογία. 
Οι συνθέσεις των ομάδων
ΑΕΚ (Έβαλντ Λίνεν): Κωνσταντόπουλος, Τσουμάγκας, Μπουγαΐδης, Κουτρουμπής, Βλάχος, Μητρόπουλος, Ρίκκα, Κορδέρο (90’+1’ Σταματής), Γκερέιρο (88’ Φέτσης), Φούντας (83’ Παυλής), Πετρόπουλος
SKODA ΞΑΝΘΗ (Μαρίνος Ουζουνίδης): Λοντίγκιν, Μπαξεβανίδης, Γούτας, Κομεσίδης, Μπέρτος, Ντιέ (70’ Μαρκόφσκι), Ντάνι, Πλατέλλας (63’ Σμιθ), Βασιλακάκης, Μαρίν (63’ Πρίττας), Ονουάτσι

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Κομίνης (Θεσπρωτίας)
ΒΟΗΘΟΙ: Ποντίκης (Πρέβεζας), Χαρίσης (Γρεβενών)
ΣΟΥ ΑΡΕΣΕ; ΚΑΝΤΕ LIKE... ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΕ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΜΑΣ ΣΤΟ

Γίνετε φίλοι μας, στη σελίδα μας στο facebook: http://www.facebook.com/vatolakkiotis
Στείλτε μας τις απόψεις σας, τα άρθρα σας, τις καταγγελίες σας και οτιδήποτε θέλετε στο email: kostasdigos@yahoo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: