ΣΙΝΕ

Δευτέρα 21 Ιανουαρίου 2013

Superleague: Ολυμπιακός - ΠΑΣ Γιάννινα 2-0 (video)

Ντεμπούτο με νίκη στους πάγκους για τον Αντώνη Νικοπολίδη, ο οποίος είδε τον Ολυμπιακό να νικά στο «Καραϊσκάκη» με 2-0 τον ΠΑΣ και να παίρνει άριστα ειδικά στην αλλαγή του Ιμπαγάσα στο 64'.
Δείτε  στιγμιότυπα της...
Nova από την αναμέτρηση Ολυμπιακός - ΠΑΣ Γιάννινα για την 18η αγωνιστική της Σούπερ Λίγκας.


Ο Ολυμπιακός, λοιπόν, νίκησε με 2-0 τους Ηπειρώτες, πρόσθεσε ακόμα ένα τρίποντο στη συγκομιδή του και με την εικόνα του έδωσε τροφή για διάφορα σχόλια περί του δείγματος στη μετά-Ζαρντίμ εποχή. Κατ' αρχήν οι «ερυθρόλευκοι» επί εποχής Νικοπολίδη, πλέον, στον πάγκο ήταν πιο επιθετικοί. Δεν αγωνίζονταν με δυο αμυντικά χαφ, όπως συνέβαινε με τον Πορτογάλο τεχνικό και πίεζαν ψηλά με τον Νικοπολίδη να παίρνει άριστα στην αλλαγή του 64'. Ηταν η στιγμή, όπου έβαλε στο ματς τον Ιμπαγάσα αντί του Γκρέκο διακρίνοντας το πρόβλημα στη μεσαία γραμμή του Ολυμπιακού.

Ηταν μία αλλαγή που επί της ουσίας άλλαξε το ρου του ματς και τέσσερα λεπτά αργότερα έφερε το 2ο γκολ των Πειραιωτών σε ένα σημείο, όπου ο ΠΑΣ έδειχνε ιδιαίτερα απειλητικός. Ηταν το σημείο, όπου ο Ολυμπιακός ήταν χαλαρός στις γραμμές του και χωρίς αυτοσυγκέντρωση στα μετόπισθεν δίνοντας το δικαίωμα στην ομάδα της Ηπείρου να πιστεύει στην ισοφάριση.
Εκπλήξεις επεφύλαξε στον καταρτισμό της ενδεκάδας του Ολυμπιακού ο Αντώνης Νικοπολίδης, ο οποίος προτίμησε τον Κοντρέρας από τον Παπάζογλου στην άμυνα, αλλά και τον Γκρέκο από τον Μοντέστο στα χαφ σε μία διάταξη, όπου ο Μανιάτης είχε ρόλο αμυντικού χαφ με τον Ιταλό, αλλά και τον Μασάντο να κινούνται λίγο πιο μπροστά από τον Ελληνα διεθνή.
Προβάδισμα στις καθυστερήσεις με Τζιμπούρ
Ο Αντώνης πέρασε τις εξετάσεις με «Κάνιο»(pics)
Δυο πολύ καλές στιγμές σε διάστημα ολίγων δευτερόλεπτων είχε ο Ολυμπιακός για να βρεθεί νωρίς μπροστά στο σκορ, όμως οι Πίνο και Τζιμπούρ τις σπατάλησαν. Στο 11' ο νεοαποκτηθείς άσος των «ερυθρόλευκων» σούταρε μόλις άουτ από πλεονεκτική θέση, ενώ στο 12' ο Τζιμπούρ πλάσαρε πάνω στον πορτιέρο του ΠΑΣ, Ταμπάση με αποτέλεσμα το 0-0 να παραμείνει.
Ο Ολυμπιακός στο πρώτο του ματς στη μετά-Ζαρντίμ εποχή ήταν σαφέστατα πιο επιθετικός και πίεζε ψηλά, πράγμα που δεν έκανε υπό τις οδηγίες του Πορτογάλου προπονητή. Το 0-0 παρέμενε και όσο ο χρόνος περνούσε τόσο ξεθάρρευε ο ΠΑΣ, ο οποίος στο 26' άγγιξε το γκολ με τον Κοροβέση. Ο νεαρός άσος βρέθηκε απέναντι στον Μέγερι, όμως δεν κατάφερε να τον νικήσει με αποτέλεσμα οι Ηπειρώτες να χάσουν μία τεράστια ευκαιρία να βάλουν δύσκολα στον Αντώνη Νικοπολίδη και τους παίκτες του.
Ετσι από τη στιγμή που ο ΠΑΣ δεν άνοιξε το σκορ σε εκείνο το χρονικό σημείο, ήταν πολύ λογικό να το πληρώσει. Και έτσι έγινε… Στο 2ο λεπτό των καθυστερήσεων του α' ημιχρόνου ο Τζιμπούρ εκμεταλλεύτηκε την ασταθή απόκρουση του Ταμπάση σε φάουλ του Γκρέκο και με κάτι σαν σουτ έγραψε το 1-0 που ήταν το σκορ του ημιχρόνου.
Η είσοδος του «Κάνιο» άλλαξε τα δεδομένα
Με την έναρξη της επανάληψης, ο ΠΑΣ μπήκε πιο δυνατά και προσπάθησε με τους Βίλα και Γεωργίου να απειλήσει τον Ολυμπιακό που παρουσίαζε σημάδια εποχής Ζαρντίμ. Οι «ερυθρόλευκοι» ναι μεν είχαν την κατοχή της μπάλας, όμως δεν μπορούσαν να απειλήσουν την εστία των Ηπειρωτών, ενώ έδειχναν έλλειψη αυτοσυγκέντρωσης στα μετόπισθεν και μεγάλη χαλαρότητα στις γραμμές. Το τελευταίο, μάλιστα, φάνηκε έντονα στο 61', όταν ο Μανωλάς έδιωξε λανθασμένα και έδωσε το δικαίωμα στον Βίλα να απειλήσει με δυνατό σουτ την εστία της ομάδας του.
Ο Νικοπολίδης, λοιπόν, διέκρινε αυτά τα σημάδια και στο 64' έριξε στο ματς τον Ιμπαγάσα αντί του Γκρέκο σε μία προσπάθεια να συμμαζέψει την κατάσταση. Και ο Αργεντινός τον δικαίωσε σχεδόν άμεσα σερβίροντας το δεύτερο γκολ των Πειραιωτών. Ο «Κάνιο» βρέθηκε στο 68' εντός της μεγάλης περιοχής του ΠΑΣ, έδωσε την μπάλα στον Αμπντούν, ο οποίος όντας αφύλακτος έκανε μία ωραία περιστροφή και με σουτ έγραψε το 2-0 υπέρ του Ολυμπιακού.
Κάπου εκεί τα πάντα τελείωσαν… 

Ο Νικοπολίδης έβγαλε τον Πίνο και έβαλε τον Μήτρογλου, αλλά και τον Φετφατζίδη στη θέση του Αμπντούν, όμως αυτό το φρεσκάρισμα δεν άλλαξε την εικόνα του ματς. Το 2-0 παρέμενε με τον Ολυμπιακό να δείχνει διάθεση να διαχειριστεί το υπάρχον προβάδισμα και επί της ουσίας να μην ψάξει ένα 3ο γκολ κόντρα σε έναν ΠΑΣ που είχε, πλέον, συμβιβαστεί στην ιδέα της απώλειας του ματς.
Και όλα αυτά, ενδεχομένως, να μπορούσαν να ΄χουν αλλάξει, αν στο 82' ο Κορίνθιος ρέφερι, Δασκαλόπουλος έβλεπε το μαρκάρισμα-πέναλτι του Μέγερι στον νεοεισελθόντα, Γιάκο. Ο νεαρός επιθετικός του ΠΑΣ έκλεψε την μπάλα από τον Μαγυάρο πορτιέρο, ο οποίος όχι μόνο βρήκε αέρα, αλλά και τα πόδια του παίκτη των φιλοξενούμενων με την παράβαση να μην υποπίπτει στην αντίληψη του διαιτητή. Ετσι το 2-0 έμελλε να μην αλλάξει.
ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Δασκαλόπουλος (Κορινθίας)
ΣΚΟΡΕΡ: 45+' Τζιμπούρ, 68' Αμπντούν
ΚΙΤΡΙΝΕΣ ΚΑΡΤΕΣ: 35' Τζημόπουλος, 39' Γεωργίου
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Μέγιερι, Ντιακιτέ, Μανωλάς, Κοντρέρας, Χολέμπας, Γκρέκο (64' Ιμπαγάσα), Μανιάτης, Μασάντο, Πίνο (72' Μήτρογλου), Αμπντούν (77' Φετφατζίδης), Τζιμπούρ.
ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ: Ταμπάσης, Λίλα, Οικονόμου (55' Ντάσιος), Μιχαήλ, Τζημόπουλος, Ίλιτς, Βίλα (81' Γιάκος), Γεωργίου (72' Νικλητσιώτης), Τσουκαλάς, Κολοβέτσιος, Κοροβέσης.
sentragoal.gr
ΣΟΥ ΑΡΕΣΕ; ΚΑΝΤΕ LIKE... ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΕ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΜΑΣ ΣΤΟ

Γίνετε φίλοι μας, στη σελίδα μας στο facebook: http://www.facebook.com/vatolakkiotis
Στείλτε μας τις απόψεις σας, τα άρθρα σας, τις καταγγελίες σας και οτιδήποτε θέλετε στο email: kostasdigos@yahoo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: