ΣΙΝΕ

Τρίτη 29 Ιανουαρίου 2013

Καιρός με ηλιοφάνεια και άνοδο της θερμοκρασίας! (video)



Με λίγες μόνο νεφώσεις θα «κυλήσει» η εβδομάδα καθώς πέρα από την άνοδο της θερμοκρασίας που θα σημειωθεί από την Τετάρτη, ηλιοφάνεια θα επικρατήσει στην χώρα τις επόμενες ημέρες.

Σήμερα Τρίτη αναμένονται παροδικές νεφώσεις με...
λίγες μόνο βροχές στα πεδινά και ασθενείς χιονοπτώσεις στα ορεινά της Χαλκιδικής, της Ανατολικής Θεσσαλίας, της Εύβοιας, της Βοιωτίας και της Κρήτης.
Πιο αναλυτικά:
Η θερμοκρασία, θα κυμανθεί από -2 έως 10 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα, από 1 έως 11 βαθμούς στην Κεντρική Ελλάδα, από 5 έως 13 στη Νότια Ελλάδα, από 2 έως 15 βαθμούς στη Δυτική Ελλάδα και από 7 έως 14 βαθμούς στα νησιά του Αιγαίου και την Κρήτη.
Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις ασθενείς έως μέτριοι με σταδιακή ενίσχυση από το μεσημέρι σε ισχυρούς έως σχεδόν θυελλώδεις. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί ασθενείς.
Παροδικές νεφώσεις κατά περιόδους πυκνότερες με ασθενείς τοπικές βροχές στα βόρεια και τα δυτικά του νομού, θα έχει η Αττική. Η θερμοκρασία θα φτάσει τους 12 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι στο Σαρωνικό και το Νότιο Ευβοϊκό θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί ασθενείς έως μέτριοι και από το απόγευμα στο Νότιο Ευβοϊκό ισχυροί.
Αυξημένες νεφώσεις νωρίς το πρωί οι οποίες βαθμιαία θα διαλυθούν, περιμένουμε στη Θεσσαλονίκη. Η θερμοκρασία θα φτάσει τους 10 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι στο Θερμαϊκό θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί ασθενείς έως μέτριοι.
Παροδικά αυξημένες νεφώσεις θα εκδηλωθούν στην Χαλκιδική, την ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη, όπου θα σημειωθούν ασθενείς βροχές και λίγα χιόνια στα ορεινά τμήματα. Βαθμιαία βελτίωση θα παρουσιάσει ο καιρός από το απόγευμα. Οι άνεμοι δεν θα ξεπεράσουν τα 5 μποφόρ ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -3 έως 9 βαθμούς Κελσίου.
Παρόμοιο θα είναι το σκηνικό του καιρού στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και την Πελοπόννησο, με λίγες παροδικά αυξημένες νεφώσεις. Οι άνεμοι θα φτάσουν τα 6 μποφόρ στο Αιγαίο ενώ η θερμοκρασία δεν θα ξεπεράσεις τους 14 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την ανατολική Πελοπόννησοαναμένονται παροδικά αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές όπου από το απόγευμα οι καιρικές συνθήκες θα παρουσιάσουν βελτίωση. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι, βορειοδυτικοί 3 έως 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 1 έως 15 βαθμούς Κελσίου.

Στις Κυκλάδες και την Κρήτη
 περιμένουμε νεφώσεις που βαθμιαία θα πυκνώσουν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές κυρίως στη βόρεια Κρήτη. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ και βαθμιαία από το απόγευμα θα φτάσουν τα 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 7 έως 15 βαθμούς Κελσίου.


Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα θα εκδηλωθούν παροδικές νεφώσεις που βαθμιαία θα πυκνώσουν. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ και βαθμιαία από το απόγευμα στα νότια, τοπικά θα φτάσουν τα 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 15 βαθμούς Κελσίου ενώ στα βόρεια θα είναι 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Ο καιρός τις επόμενες ημέρες:


Tην Τετάρτη στην ανατολική και νότια χώρα αναμένονται νεφώσεις με σποραδικές βροχές κυρίως στην Κρήτη. Στην υπόλοιπη χώρα θα εκδηλωθούν λίγες νεφώσεις και αρκετή ηλιοφάνεια. Οι άνεμοι σε ενίσχυση θα φτάσουν στο Αιγαίο τοπικά τα 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα παρουσιάσει αξιόλογη μεταβολή ενώ παγετός θα σημειωθεί κατά τόπους στα βόρεια ηπειρωτικά τη νύχτα και νωρίς το πρωί.

Την Πέμπτη
 περιμένουμε λίγες νεφώσεις οι οποίες στα βόρεια θα αυξηθούν και θα σημειωθούν ασθενείς τοπικές βροχές. Βαθμιαία τα φαινόμενα θα επεκταθούν στην ανατολική και νότια χώρα. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι, βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ και στα νοτιανατολικά τοπικά θα φτάσουν τα 7 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση. Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο κυρίως στα δυτικά τμήματα της χώρας.
Real.gr

ΣΟΥ ΑΡΕΣΕ; ΚΑΝΤΕ LIKE... ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΕ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΜΑΣ ΣΤΟ


Γίνετε φίλοι μας, στη σελίδα μας στο facebook: http://www.facebook.com/vatolakkiotis
Στείλτε μας τις απόψεις σας, τα άρθρα σας, τις καταγγελίες σας και οτιδήποτε θέλετε στο email: kostasdigos@yahoo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: