ΣΙΝΕ

Τρίτη 1 Ιανουαρίου 2013

Τα δημοφιλέστερα άρθρα της ελληνικής Wikipedia


Τα δημοφιλέστερα άρθρα της ελληνικής Wikipedia 

Τι αναζήτησαν οι χρήστες στη γλώσσα μας...
Οι πιο σημαντικές αναζητήσεις της ελληνικής έκδοσης της Wikipedia, για το έτος που μας πέρασε περιλαμβάνουν θέματα για την...
πολιτική, την τέχνης, αλλά και σεξ!
Δείτε τα δημοφιλέστερα άρθρα της ελληνικής Βικιπαίδειας για το 2012...
Ελλάδα – (443.111 επισκέψεις)
Η ίδια η χώρα μας καταλαμβάνει την πρώτη θέση, με πολλούς όπως φαίνεται να θέλουν να μάθουν πληροφορίες για την ιστορία και την κουλτούρα της χώρας μας.

Χρύση Αυγή – (428.045 επισκέψεις)
Το γνωστό ακροδεξιό κόμμα, που έκανε την έκπληξη στις τελευταίες εκλογές και πέτυχε την είσοδό του στην ελληνική βουλή, βρίσκεται δεύτερο στις αναζητήσεις της Wikipedia.

Σουλεϊμάν Α' ο Μεγαλοπρεπής – (301.293 επισκέψεις)
Πρόκειται για το δέκατο Σουλτάνο της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας. Από 15 χρονών ξεκίνησε την καριέρα του ως διοικητής οθωμανικών επαρχιών και αναδείχθηκε άριστος στρατηγός, κυβερνήτης, νομοθέτης αλλά και προστάτης των γραμμάτων και των τεχνών.

Χρυσή Τομή – (257.266 επισκέψεις)
Ένας όρος πολύ γνωστός που τον χρησιμοποιούμε καθημερινά, όμως λίγοι γνωρίζουν από που προέρχεται. Η χρυσή τομή λοιπόν, προέρχεται από τα μαθηματικά, πιο συγκεκριμένα τον Πυθαγόρα, και έχει να κάνει με το λόγο που θα πρέπει να χωριστεί ένα ευθύγραμμο τμήμα ώστε να δίνει αρμονικές αναλογίες.

Οδυσσέας Ελύτης – (249.332 επισκέψεις)
Το πραγματικό του όνομα ήταν Οδυσσέας Αλεπουδέλλης και αποτέλεσε έναν από τους σημαντικότερους έλληνες ποιητές. Έχει βραβευτεί με νόμπελ λογοτεχνίας καθώς και με το κρατικό βραβείο ποίησης. Γνωστότερα έργα του είναι τα Άξιον Εστί, Ήλιος ο Πρώτος, Προσανατολισμοί κ.α.

Αλέξης Τσίπρας – (225.285 επισκέψεις)
Πολιτικός αρχηγός της παράταξης του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Ένας από του νεότερος πολιτικούς της χώρας μας κατάφερε μέσα σε λίγα χρόνια, εκμεταλλευόμενος και τις οικονομικές συγκυρίες, να μετατρέψει ένα μικρομεσαίο κόμμα σε αξιωματική αντιπολίτευση.

Στάσεις στο σεξ – (220.769 επισκέψεις)
Είναι γνωστό πως ο μεσογειακοί λαοί έχουν πιο έντονο το ερωτικό στοιχείο και οι Έλληνες δεν αποτελούν εξαίρεση. Μπορεί, όπως δείχνουν οι παραπάνω επιλογές, να τους ενδιαφέρουν θέματα που έχουν να κάνουν με την πολιτική, την ιστορία και τις τέχνες αλλά πάντα υπάρχει χώρος και χρόνος για σεξ!

Ευρώπη – (175.159 επισκέψεις)
Τα κράτη που περιλαμβάνει, τα νούμερα για τους πληθυσμούς ή τα μεγέθη των διαφόρων χωρών αλλά και άλλες πληροφορίες, έφεραν την Ευρώπη στην όγδοη θέση των αναζητήσεών μας.

Κατάλογος κωδικών κλήσεων χωρών – (171.240 επισκέψεις)
Με την οικονομική κρίση και την αναζήτηση από πολλούς καλύτερων συνθηκών ζωής στο εξωτερικό, η σελίδα με τους τηλεφωνικούς κωδικούς χωρών κατάφερε να μπει στην δεκάδα.

Θεσσαλονίκη – (170.299 επισκέψεις)
Η δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της χώρας μας, γνωστή για το χαλαρό τρόπο ζωής των πολιτών της, το θερμαϊκό κόλπο αλλά και τα τρίγωνα πανοράματος.

Θεσσαλονίκη, λεγόταν η αδερφή του Μεγάλου Αλεξάνδρου, και ο στρατηγός Κάσσανδρος προς τιμήν της, ίδρυσε την πόλη συνενώνοντας 26 πολίχνες, που βρίσκονταν γύρω από το Θερμαϊκό.

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ; ΚΑΝΤΕ LIKE... ΚΛΙΚ ΣΤΟ (Mου αρέσει!)
Γίνετε φίλοι μας, στη σελίδα μας στο facebook: http://www.facebook.com/vatolakkiotis
Στείλτε μας τις απόψεις σας, τα άρθρα σας, τις καταγγελίες σας και οτιδήποτε θέλετε στο email: kostasdigos@yahoo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: