ΣΙΝΕ

Τρίτη 19 Φεβρουαρίου 2013

Καιρός: Βροχές και σήμερα Τρίτη 19 Φεβρουαρίου

Βροχές και καταιγίδες στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας με τοπικά ισχυρά φαινόμενα και πυκνές χιονοπτώσεις στα ορεινά, σε ημιορεινές περιοχές της Δυτικής και Κεντρικής Ελλάδας καθώς
και σε περιοχές της Βόρειας Ελλάδα με χαμηλότερο υψόμετρο, προβλέπει η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία για σήμερα Τρίτη 19 Φεβρουαρίου 2013. Εξαίρεση αποτελούν τα νοτιότερα τμήματα του Αιγαίο όπου αναμένονται παροδικά αυξημένες νεφώσεις, ενώ στα Δωδεκάνησα ο καιρός θα επιδεινωθεί από τις νυκτερινές κυρίως ώρες.
Η θερμοκρασία, θα κυμανθεί από -3 έως 7 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα με τη μέγιστη στη Δυτική Μακεδονία να μην ξεπερνάει τους 4 βαθμούς, από 2 έως 8 στην Κεντρική Ελλάδα, από 0 έως 11 στην Ήπειρο, από 5 έως 14 βαθμούς στα υπόλοιπα ηπειρωτικά, από 5 έως 9 βαθμούς στο Βόρειο και Βορειοανατολικό Αιγαίο και από 5 έως 15 βαθμούς στις υπόλοιπες νησιωτικές περιοχές, με τις μέγιστες στην Κρήτη να είναι 2 με 3 βαθμούς υψηλότερες.

Οι άνεμοι θα πνέουν, στο Βόρειο Αιγαίο βορειοανατολικοί ισχυροί μέχρι σχεδόν θυελλώδεις και στο υπόλοιπο Αιγαίο από νότιες διευθύνσεις με ίδιες εντάσεις, ενισχυόμενοι τοπικά σε θυελλώδεις. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί μέτριοι μέχρι ισχυροί και τοπικά στα νότια σχεδόν θυελλώδεις, αλλά το βράδυ θα στραφούν σε βορειοδυτικούς μέτριους και τοπικά ισχυρούς.

Αναλυτικότερα
Αττική
Θα σημειωθούν νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές. Εξασθένηση των φαινόμενων το βράδυ. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ που βαθμιαία θα στραφούν σε βορείους με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 3 έως 12 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια και ανατολικά η μέγιστη θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλονίκη
Θα σημειωθούν νεφώσεις με τοπικές βροχές. Πιθανότητα σποραδικών καταιγίδων στις παραθαλάσσιες περιοχές. Χιονοπτώσεις στα γύρω ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν από ανατολικές διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 3 έως 9 βαθμούς Κελσίου.

Μακεδονία, Θράκη
Θα σημειωθούν νεφώσεις κατά τόπους αυξημένες με τοπικές βροχές και χιονιά στα ορεινά καθώς και σε ημιορεινές περιοχές της Μακεδονίας. Σποραδικές καταιγίδες στις θαλάσσιες και παραθαλάσσιες περιοχές. Βελτίωση το βράδυ από τα δυτικά. Οι άνεμοι θα πνέουν από ανατολικές διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 2 έως 9 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία η μέγιστη θα είναι 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, Δυτική Στερεά, Δυτική Πελοπόννησος
Θα σημειωθούν νεφώσεις με τοπικές βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές. Χιονοπτώσεις κατά τόπους πιο πυκνές στα ορεινά και τα ημιορεινά. Βαθμιαία βελτίωση από το απόγευμα. Οι άνεμοι θα πνέουν από μεταβλητοί 4, στα νότια νοτιοδυτικοί 5 με 6 μποφόρ οι οποίοι βαθμιαία θα στραφούν σε βορειοδυτικούς με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από4 έως 13 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο κατά τόπους η μέγιστη 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, Ανατολική Στερεά, Εύβοια, Ανατολική Πελοπόννησος
Θα σημειωθούν νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές. Χιονοπτώσεις στα ορεινά και ημιορεινά. Εξασθένηση των φαινόμενων το βράδυ. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί 5 με 7 μποφόρ οι οποίοι το βράδυ στα βόρεια θα στραφούν σε βορειοδυτικούς 4 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 4 έως 13 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια η μέγιστη 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Κυκλάδες, Κρήτη
Θα σημειωθούν νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες που στις Κυκλάδες θα είναι κατά τόπους ισχυρές. Οι άνεμοι θα πνέουν από νοτιοδυτικοί 5 με 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 8 έως 16 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά Ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα
Θα σημειωθούν νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές. Οι άνεμοι θα πνέουν από στα βόρεια ανατολικοί 3 με 5 και στα νότια νοτιοδυτικοί που σταδιακά θα ενισχυθούν στα 5 με 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 8 έως 15 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια η μέγιστη 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.


ΣΟΥ ΑΡΕΣΕ; ΚΑΝΤΕ LIKE... ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΕ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΜΑΣ ΣΤΟ

Γίνετε φίλοι μας, στη σελίδα μας στο facebook: http://www.facebook.com/vatolakkiotis
Στείλτε μας τις απόψεις σας, τα άρθρα σας, τις καταγγελίες σας και οτιδήποτε θέλετε στο email: kostasdigos@yahoo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: