ΣΙΝΕ

Παρασκευή 1 Φεβρουαρίου 2013

«Ντου» του ΣΔΟΕ σε 20 ποδοσφαιριστές και 7 διαιτητές!

Οχι ένα και δύο αλλά 220 άτομα από το χώρο του αθλητισμού έχουν μπει στο στόχαστρο του ΣΔΟΕ και «ξεσκονίζονται» τον τελευταίο καιρό, για υποθέσεις που περιέχουν παράνομες πράξεις, σύμφωνα με αποκλειστικό δημοσίευμα... της εφημερίδας «Η Πράσινη».

Οπως γράφει ο Τάσος Αντονίνης, από αυτά τα 220 πρόσωπα τα 120 έχουν άμεση εμπλοκή στην υπόθεση των στημένων αγώνων και μεταξύ αυτών συμπεριλαμβάνονται 20 ποδοσφαιριστές των τριών πρώτων εθνικών κατηγοριών, 7 διαιτητές και 4 προπονητές, ενώ οι υπόλοιποι είναι παράγοντες και παρένθετα πρόσωπα.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα το ΣΔΟΕ έχει ζητήσει το άνοιγμα τραπεζικών λογαριασμών τους, διότι αρκετοί από αυτούς θεωρούνται ύποπτοι για φοροδιαφυγή και ξέπλυμα βρώμικου χρήματος, ενώ σε πολλές περιπτώσεις έχει ζητήσει και τη δέσμευση τραπεζικών λογαριασμών. Αξίζει να σημειωθεί ότι το ΣΔΟΕ δεν ζητά μόνο το άνοιγμα λογαριασμών, αλλά και πολλά ακόμη στοιχεία που έχουν να κάνουν με την κίνηση λογαριασμών, επιταγών, εμβασμάτων, αλλά ακόμα και το άνοιγμα τραπεζικών θυρίδων.

Το ρεπορτάζ καταγράφει και το αίτημα του υπουργείου Οικονομικών προς ΠΑΕ και ΚΑΕ για την αποστολή στοιχείων που αφορούν στα συμβόλαια που έχουν υπογράψει με αθλητές από το 2000 και μετά. Μάλιστα το σχετικό έγγραφο του υφυπουργού Οικονομικών, Γιώργου Μαυραγάνη, μεταβιβάστηκε ήδη στη Βουλή και μεταξύ άλλων αναφέρει: «Ηδη η αρμόδια υπηρεσία του υπουργείου Οικονομικών, με έγγραφό της προς τις αρμόδιες ελεγκτικές αρχές, ζητά αυτές να της γνωρίσουν, ώστε να ενημερωθεί η Βουλή -με την επιφύλαξη των διατάξεων περί φορολογικού απορρήτου- πόσοι φορολογικοί έλεγχοι και σε ποιους παράγοντας (ΠΑΕ, ΚΑΕ) διενεργήθηκαν από 1.1.200 μέχρι και σήμερα καθώς και τα αποτελέσματα των ελέγχων αυτών». Παράλληλα, στο έγγραφο σημειώνεται ότι: «η επιχειρησιακή Διεύθυνση Ειδικών Υποθέσεων Αθηνών του ΣΔΟΕ, στα πλαίσια Εισαγγελικής Παραγγελίας για παράνομο στοίχημα, στημένους αγώνες κλπ, αλλά κατόπιν σχετικών καταγγελιών, έχει προβεί στις δέουσες ενέργειές της όσον αφορά και πρόσωπα σε σχέση εξηρτημένης εργασίας με την ΕΠΟ οι οποίες δεν έχουν ακόμα ολοκληρωθεί».

ΣΟΥ ΑΡΕΣΕ; ΚΑΝΤΕ LIKE... ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΕ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΜΑΣ ΣΤΟ

Γίνετε φίλοι μας, στη σελίδα μας στο facebook: http://www.facebook.com/vatolakkiotis
Στείλτε μας τις απόψεις σας, τα άρθρα σας, τις καταγγελίες σας και οτιδήποτε θέλετε στο email: kostasdigos@yahoo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: