ΣΙΝΕ

Τετάρτη 20 Φεβρουαρίου 2013

Πανελλαδική Απεργία 20 Φεβρουαρίου: ποιοι κλάδοι θα απεργήσουν


Υπενθυμίζεται ότι σήμερα, τα τρόλεϊ δεν θα κινούνται μεταξύ 11:00 -16:00. Σήμερα έχουν 24ωρη απεργία οι δημοσιογράφοι. Την Τετάρτη 20 Φεβρουαρίου, οι εργαζόμενοι στα λεωφορεία θα...
πραγματοποιήσουν απεργία το πρωί και το βράδυ, και έτσι τα λεωφορεία θα κινούνται μεταξύ 09:00-21:00.
Η αποκατάσταση της κυκλοφορίας αναμένεται έως τις 10:00 π.μ., ενώ τα οχήματα θα αρχίσουν να αποσύρονται από τις 20:00. Κανένα δρομολόγιο του ΟΣΕ και του Προαστιακού δεν θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 20 Φεβρουαρίου λόγω 24ωρης απεργίας των μελών της Πανελλήνια Ομοσπονδία Σιδηροδρομικών.

Στην πανελλαδική απεργία στις 20 Φεβρουαρίου στα ΜΜΜ, δεν θα πραγματοποιούνται τα δρομολόγια της γραμμής 3 του Μετρό στο τμήμα Δουκίσσης Πλακεντίας – Αεροδρόμιο.

Προβλήματα στις ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες, αλλά και στην εμπορική λειτουργία των λιμανιών, αναμένεται να προκαλέσει η 24άωρη απεργία της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ, την Τετάρτη 20 Φεβρουαρίου, καθώς τη συμμετοχή σε αυτήν έχουν αποφασίσει η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία (ΠΝΟ), η Ομοσπονδία Υπαλλήλων Λιμανιών Ελλάδας (ΟΜΥΛΕ), η Ένωση Μονίμων και Δοκίμων Λιμενεργατών ΟΛΠ και ο Σύνδεσμος Εποπτών και Αρχιεργατών ΟΛΠ, αλλά και η Πανελλήνια Ένωση Πληρωμάτων Ρυμουλκών και Ναυαγοσωστικών πλοίων (ΠΕΠΡΝ).

Λόγω της απεργίας της ΠΝΟ, τα πλοία την Τετάρτη 20 Φεβρουαρίου, θα παραμείνουν δεμένα στα λιμάνια όλης της χώρας.

Δάσκαλοι και καθηγητές συμμετέχουν στην απεργία της ΑΔΕΔΥ- ΓΣΕΕ, όπως ήδη έχουν ανακοινώσει οι ομοσπονδίες των εκπαιδευτικών, ΔΟΕ και ΟΛΜΕ.

Με ανακοίνωση της η ΠΟΕ – ΟΤΑ κάλεσε τους εργαζόμενους της τοπικής αυτοδιοίκησης να πάρουν μέρος στην γενική απεργία της Τετάρτης 20/2/2013 που έχουν προκηρύξει από κοινού ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ.

Θα προηγηθεί συγκέντρωση των εργαζομένων στους Δήμους και θα ακολουθήσει συμμετοχή τους στο συλλαλητήριο στις 10.30 το πρωί έξω από τα γραφεία της Ομοσπονδίας στην πλατεία Καραϊσκάκη.

Σε ό, τι αφορά τη συμπρωτεύουσα στις 20 Φεβρουαρίου, η Διοίκηση του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Θεσσαλονίκης κάλεσε τους εργαζόμενους της πόλης να πάρουν μαζικά μέρος στην 24ωρη Γενική Απεργία, δίνοντας το παρόν στη συγκέντρωση στις 10:30 της Τετάρτης μπροστά στο Εργατικό Κέντρο.

Στο ίδιο κλίμα κινούνται και οι δικηγόροι όλης της Ελλάδας, την Τετάρτη, σύμφωνα με απόφαση της συντονιστικής επιτροπής των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος. Στην 24ωρη απεργία στις 20 Φεβρουαρίουσυμμετέχουν και οι νοσοκομειακοί γιατροί, με απόφαση της ΟΕΝΓΕ, όπως επίσης και οι εφοριακοί όλης της χώρας.

Με απόφαση των Ομοσπονδιών παραγωγών και επαγγελματιών λαϊκών αγορών, όλες οι λαϊκές αγορές της χώρας θα παραμείνουν κλειστές την Τετάρτη 20 Φεβρουαρίου. Τέλος,συμμετοχή στην 24ωρη πανελλαδικήαπεργία αποφάσισαν και οι εργαζόμενοι της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ.

ΣΟΥ ΑΡΕΣΕ; ΚΑΝΤΕ LIKE... ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΕ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΜΑΣ ΣΤΟ


Γίνετε φίλοι μας, στη σελίδα μας στο facebook: http://www.facebook.com/vatolakkiotis
Στείλτε μας τις απόψεις σας, τα άρθρα σας, τις καταγγελίες σας και οτιδήποτε θέλετε στο email: kostasdigos@yahoo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: