ΣΙΝΕ

Δευτέρα 11 Φεβρουαρίου 2013

Τι πρέπει να κάνουν οι 270.000 ασφαλισμένοι της Evima που έβαλε λουκέτο!

Νέα ασφαλιστική εταιρεία θα πρέπει να βρουν οι ασφαλισμένοι της εταιρείας EVIMA έπειτα από την απόφαση της Τράπεζας της Ελλάδος να ανακαλέσει την άδεια λειτουργίας της.
Η εταιρία δραστηριοποιούνταν κυρίως στον κλάδο αστικής ευθύνης αυτοκινήτων και,... όπως διαπιστώθηκε από την εποπτική αρχή, δεν ήταν σε θέση να διατηρεί επαρκή εποπτικά κεφάλαια, δεν είχε σχηματίσει επαρκή τεχνικά αποθέματα και παρουσίαζε έλλειμμα στην ασφαλιστική τοποθέτηση.

Τα ασφαλισμένα στην EVIMA οχήματα –υπολογίζονται σε 270.000 περίπου– οφείλουν να ασφαλιστούν σε άλλη εταιρία μετά την παρέλευση 30 ημερών από την ανάκληση της άδειας ενώ μετά από το διάστημα αυτό θεωρούνται αυτοδικαίως λυμένες και όλες οι άλλες ασφαλιστικές συμβάσεις.

Εάν κάποιος ανανέωσε το ασφαλιστήριο του πριν μία εβδομάδα ή ένα μήνα και έχει πληρώσει για ένα εξάμηνο ή ένα έτος, τότε για να διεκδικήσει τα χρήματά του ο ασφαλισμένος θα πρέπει να υποβάλλει γραπτή αίτηση προς τον εκκαθαριστή της εταιρείας όταν ολοκληρωθεί η εκκαθάρισή της. Στη περίπτωση που τα χρήματα που θα προκύψουν από την εκκαθάριση δεν επαρκούν για να καλύψουν το σύνολο των απαιτήσεων, τότε ο κάθε ασφαλισμένος θα λάβει μέρος των χρημάτων που διεκδικεί.

ΣΟΥ ΑΡΕΣΕ; ΚΑΝΤΕ LIKE... ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΕ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΜΑΣ ΣΤΟ

Γίνετε φίλοι μας, στη σελίδα μας στο facebook: http://www.facebook.com/vatolakkiotis
 Στείλτε μας τις απόψεις σας, τα άρθρα σας, τις καταγγελίες σας και οτιδήποτε θέλετε στο email: kostasdigos@yahoo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: