ΣΙΝΕ

Τετάρτη 13 Φεβρουαρίου 2013

Με ποιο πασίγνωστο αναψυκτικό συνδέθηκε ο θάνατος 30χρονης


Ποιο είναι το πασίγνωστο αναψυκτικό που συνδέθηκε με τον θάνατο μια 30χρονη; Τι είπε ο ιατροδικαστής για την υπόθεση αυτή;
Η κατάχρηση της... Coca Cola συνδέθηκε με τον θάνατο μιας 30χρονης γυναίκας, στη Νέα Ζηλανδία, σύμφωνα με τον ιατροδικαστή.
Η Νατάσα Χάρις, η οποία πέθανε πριν από τρία χρόνια μετά από καρδιακή προσβολή, έπινε μέχρι και 10 λίτρα του αναψυκτικού κάθε μέρα. Έπινε ημερησίως 10 λίτρα που ισοδυναμούν με 1kg ζάχαρη και 970 mg καφεΐνη
Αυτή είναι διπλάσια από τη συνιστώμενη ασφαλή κατανάλωση καφεΐνης και περισσότερο από 11 φορές από τη συνιστώμενη ποσότητα ζάχαρης.
Η Coca-Cola ισχυρίστηκε ότι δεν μπορεί να αποδειχθεί πως το προϊόν της συνδέεται με τον θάνατο της 30χρονης.
Η οικογένειά της είπε ότι: «η Χάρις, μητέρα οκτώ παιδιών, ήταν εθισμένη στο αναψυκτικό και παρουσίαζε συμπτώματα στερητικού συνδρόμου, αν δεν κατανάλωνε μεγάλες ποσότητες από αυτό. Επινε Coca Cola συνεχώς, όλη την ημέρα, και είχε χάσει τα δόντια της εξαιτίας της κατάχρησης.»

Ο ιατροδικαστής είπε ότι η υπερβολική κατανάλωση του αναψυκτικού της προκάλεσε καρδιακή αρρυθμία, μια πάθηση όπου η καρδιά χτυπάει πολύ γρήγορα ή πολύ αργά. Ο ιατροδικαστής υπολόγισε ότι η κατανάλωση 10 λίτρων Coca Cola την ημέρα ισοδυναμεί με περισσότερο από 1 κιλό ζάχαρη και 970mg καφεΐνης. Ο ίδιος είπε ότι η εταιρεία δεν μπορεί να θεωρηθεί υπεύθυνη για την υγεία καταναλωτών που πίνουν υπερβολικές ποσότητες του αναψυκτικού.
Αλλά ζήτησε από τις εταιρείες αναψυκτικών να βάζουν πιο σαφείς προειδοποιήσεις στα προϊόντα τους σχετικά με τους κινδύνους από την υπερβολική κατανάλωση ζάχαρης και καφεΐνης.

fimes.gr

ΣΟΥ ΑΡΕΣΕ; ΚΑΝΤΕ LIKE... ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΕ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΜΑΣ ΣΤΟ

Γίνετε φίλοι μας, στη σελίδα μας στο facebook: http://www.facebook.com/vatolakkiotis
Στείλτε μας τις απόψεις σας, τα άρθρα σας, τις καταγγελίες σας και οτιδήποτε θέλετε στο email: kostasdigos@yahoo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: