ΣΙΝΕ

Δευτέρα 11 Φεβρουαρίου 2013

Απέλυσαν 450 ικανότατους δημόσιους υπαλλήλους επιτυχόντες του ΑΣΕΠ (vid)



445 υπάλληλοι του ΙΚΑ είναι από σήμερα Δευτέρα άνεργοι, μετά από απόφαση του διοικητικού Εφετείου που δεν έκανε δεκτό τον διορισμό τους στο ίδρυμα. 
Οι υπάλληλοι αυτοί, ενώ είχαν επιτύχει στο διαγωνισμό του ΑΣΕΠ και...
επρόκειτο να διοριστούν στην Αγροτική Τράπεζα, κατέληξαν στο ΙΚΑ το 2010, με το ξέσπασμα της οικονομικής κρίσης. Σύμφωνα με την ΑΔΕΔΥ, είναι η πρώτη φορά που διορισμένοι στο Δημόσιο, μέσω ΑΣΕΠ, καταλήγουν χωρίς δουλειά. Όπως υποστηρίζουν οι εκπρόσωποι των εργαζόμενων στο ΙΚΑ, οι εν λόγω απολύσεις θα δημιουργήσουν οξύτατο πρόβλημα τόσο στο χρόνο απονομής των συντάξεων, ο οποίος σήμερα πλησιάζει τους 18 μήνες, όσο και στη λειτουργία των κέντρων πιστοποίησης αναπηρίας. Αντιδρώντας, η ΚΟ του ΠΑΣΟΚ κατέθεσε τροπολογία στη Βουλή με την οποία ζητά τον επαναπροσδιορισμό των υπαλλήλων που απολύονται, στην οποία αναφέρεται: "Μόνιμοι διοικητικοί υπάλληλοι του ΙΚΑ/ΕΤΑΜ των οποίων ο διορισμός σε θέσεις τακτικού προσωπικού ανακαλείται με πράξεις της Διοίκησης του ΙΚΑ από 1/1/2013 και εφεξής σε εκτέλεση δικαστικής απόφασης, επαναδιορίζονται σε ομοιόβαθμη προσωποπαγή θέση, που συνιστάται με την απόφαση ανάκλησης του διορισμού". 
Παράλληλα, το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης εισηγείται την κατάργηση 73 από τους συνολικά 700 φορείς της γενικής κατεύθυνσης στους οποίους απασχολούνται περίπου 13.000 εργαζόμενοι. Όπως σημειώνει ο υφυπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, μέρος των υπαλλήλων αυτών, μετά την κατάργηση των φορέων, θα ενταχθούν στο πρόγραμμα κινητικότητας των δημοσίων υπαλλήλων.
ΣΟΥ ΑΡΕΣΕ; ΚΑΝΤΕ LIKE... ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΕ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΜΑΣ ΣΤΟ

 Γίνετε φίλοι μας, στη σελίδα μας στο facebook: http://www.facebook.com/vatolakkiotis 
 Στείλτε μας τις απόψεις σας, τα άρθρα σας, τις καταγγελίες σας και οτιδήποτε θέλετε στο email: kostasdigos@yahoo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: