ΣΙΝΕ

Πέμπτη 28 Φεβρουαρίου 2013

Η κομπίνα του αιώνα: Προσπάθησαν να κλέψουν 650 εκατ. ευρώ με έμβασμα - μαϊμού

Αστυνομικοί του τμήματος Καλύμνου συνέλαβαν έναν 63χρονο Γερμανό, έναν 60χρονο Ρουμάνο και έναν 61χρονο Ελληνα και σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για απόπειρα απάτης κακουργηματικού χαρακτήρα.
Η ανακοίνωση της αστυνομίας αναφέρει:

«Συνελήφθησαν στην Κάλυμνο, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματός Καλύμνου, σε συνεργασία με το Τμήμα Προστασίας Περιουσιακών Δικαιωμάτων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, τρία (3) άτομα και συγκεκριμένα ένας 63χρονος υπήκοος Γερμανίας, ένας 60χρονος υπήκοος Ρουμανίας και ένας 61χρονος ημεδαπός, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για απόπειρα απάτης, κακουργηματικού χαρακτήρα. 

Ειδικότερα, αντιπρόσωπος Τραπεζικού Καταστήματος κατήγγειλε προχθές στο Τμήμα Προστασίας Περιουσιακών Δικαιωμάτων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, ότι μετά από έλεγχο που διενήργησε η Τράπεζα, σχετικά με ηλεκτρονική εντολή πίστωσης μεγάλου χρηματικού ποσού σε λογαριασμό με δικαιούχο τον 63χρονο, προέκυψε ότι αυτή ήταν πλαστή. 

Συγκεκριμένα η εντολή πίστωσης αφορούσε εικονικό διεθνές έμβασμα αλλοδαπής Τράπεζας, ύψους 650.000.000 ευρώ, ενώ ο λογαριασμός πίστωσης του εμβάσματος τηρούνταν σε Τραπεζικό Υποκατάστημα της Καλύμνου. 

Επιπλέον από τη διερεύνηση της υπόθεσης διαπιστώθηκε ότι την 26-02-2013 οι κατηγορούμενοι είχαν επισκεφτεί το Τραπεζικό Υποκατάστημα της Καλύμνου, προκειμένου να ενημερωθούν για την τύχη του εμβάσματος, επανυποβάλλοντας φωτοαντίγραφο της συγκεκριμένης εντολής πίστωσης. 

Άμεσα ενημερώθηκε για την υπόθεση το Αστυνομικό Τμήμα Καλύμνου και ύστερα από συντονισμένες ενέργειες συνέλαβε χθες το μεσημέρι τους τρεις κατηγορούμενους, όταν εξέρχονταν από το Τραπεζικό Υποκατάστημα της Καλύμνου, το οποίο είχαν επισκεφτεί εν νέου για τον ίδιο λόγο. 



Ακολούθησαν έρευνες στους χώρους κατοικίας των κατηγορουμένων και σε επιχείρηση που διατηρεί ο 63χρονος, όπου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν αναλυτικά: 

Α) στην κατοχή του 63χρονου 
• Μια (1) μονάδα ηλεκτρονικού υπολογιστή 
• Δυο (2) ψηφιακά μέσα αποθήκευσης δεδομένων (usb-sticks) 
• Τρεις (3) ψηφιακοί δίσκοι αποθήκευσης δεδομένων (CD) 
• Δυο (2) κινητά τηλέφωνα και δυο (2) κάρτες sim 
• Διάφορα έγγραφα σχετιζόμενα με την υπόθεση 

Β) στην κατοχή του 60χρονου 
• Ένας (1) φορητός ηλεκτρονικός υπολογιστής 
• Δυο (2) κινητά τηλέφωνα 
• Ένας (1) φάκελος που περιείχε έγγραφα σχετικά με την υπόθεση 
• Δυο (2) σημειωματάρια με τηλέφωνα 
• Το χρηματικό ποσό των 300 ευρώ, 6 δολαρίων και 150 σέκελ 

Οι ηλεκτρονικοί υπολογιστές θα αποσταλούν στα εγκληματολογικά εργαστήρια της Ελληνικής Αστυνομίας, καθώς από την επιτόπια αυτοψία που πραγματοποιήθηκε εντοπίστηκαν σε αυτούς ηλεκτρονικά αρχεία σχετικά με την υπόθεση. 
Οι συλληφθέντες, θα οδηγηθούν σήμερα στην κα. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Κω».ΣΟΥ ΑΡΕΣΕ; ΚΑΝΤΕ LIKE... ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΕ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΜΑΣ ΣΤΟ





Γίνετε φίλοι μας, στη σελίδα μας στο facebook: http://www.facebook.com/vatolakkiotis
Στείλτε μας τις απόψεις σας, τα άρθρα σας, τις καταγγελίες σας και οτιδήποτε θέλετε στο email: kostasdigos@yahoo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: