ΣΙΝΕ

Σάββατο 2 Φεβρουαρίου 2013

ΠΑΟ - Μπάμπεργκ 76-73


Ο Παναθηναϊκός την κάνει τη δουλειά. Δύσκολα, με την… ψυχή στο στόμα, αλλά την κάνει. Κι αυτό που μετράει σε έναν μαραθώνιο είναι οι βαθμοί και όχι οι εντυπώσεις.
Κόντρα στην Μπάμπεργκ "ζορίστηκε", αλλά επικράτησε με ...
76-73 και έφτασε στις τέσσερις νίκες, γεγονός που τον κρατά "ζωντανό" (και με καλές πιθανότητες) στο κυνήγι της πρόκρισης στους "8" της Ευρωλίγκας.
Οι "πράσινοι" ξεκίνησαν με τον Σκορδίλη στην πεντάδα, δείγμα του ότι ο Αργύρης Πεδουλάκης ήθελε να απλώσει στο τραπέζι όλα τα χαρτιά που είχε, προκειμένου να κερδίσει τη μάχη στο "ζωγραφιστό".
Ο νεαρός σέντερ έμεινε για τρία λεπτά στο παρκέ, πριν μπουν τα… "βαριά χαρτιά" και η συνεχής εναλλαγή είχε ως αποτέλεσμα να χρεωθούν στο πρώτο μισό του αγώνα με τρία φάουλ ο Ζιρμπς και με δύο οι Νιούμαν - Τζέιγκομπσεν (δεν είναι από τους παίκτες ρακέτας, αλλά από τα βασικά γρανάζια της Μπάμπεργκ).
Ο Παναθηναϊκός δεν βρήκε σε όλο το πρώτο μέρος ένα τρίλεπτο - τετράλεπτο με καλό μπάσκετ στις δύο πλευρές του γηπέδου, γι' αυτό και οι Γερμανοί έμειναν κολλημένοι στην πλάτη του.
Θα μπορούσε να είχε συμβεί, όταν ο Λάσμε (είχε ευστοχήσει στην προηγούμενη φάση, μετά από ασύλληπτη ασίστ τουΔιαμαντίδη) έκλεψε την μπάλα στο κέντρο του γηπέδου κι έφυγε μόνος του στον αιφνιδιασμό. Αστόχησε (!) στο κάρφωμα, άνευ αντιπάλου και στην άλλη πλευρά του γηπέδου ο Τσαρτσαρής έκανε αντιαθλητικό στον Νάχμπαρ.
Αντί το 16-15 να γίνει 18-15 και ο ενθουσιασμός της εξέδρας να εκτοξευτεί, οι φιλοξενούμενοι προηγήθηκαν με 16-17, για να λήξει το δεκάλεπτο με ένα τρίποντο του Μπράμος κι ένα καλάθι του Νάχμπαρ, που έφεραν απόλυτη ισορροπία (19-19).
Η είσοδος του Σχορτσιανίτη αναστάτωσε τους Γερμανούς κι έβγαλε τον Φορντ (μαζί με τον Νάχμπαρ ήταν οι μοναδικοί που απειλούσαν το "πράσινο" καλάθι) από τον ρυθμό του. Το κακό ήταν πως ο "Σόφο" χρεώθηκε πριν από τον Φορντ το δεύτερο φάουλ, ενώ νωρίτερα είχε 0/2, στη δεύτερη συνεχόμενη φάση που πήρε την μπάλα (είχε προηγηθεί ένα εντυπωσιακό κάρφωμα από επιθετικό ριμπάουντ).
Το σκορ παρέμεινε στο 23-23, ο Ματσιούλις έδωσε προβάδισμα στον Παναθηναϊκό με 26-23, οι φιλοξενούμενοι απάντησαν κι οΦλέμινγκ είχε την… ιδέα να γυρίσει σε ζώνη, Καπόνο… παρόντος.
Η τιμωρία ήρθε έξω από τα 6μ75, ο Αμερικανός κόουτς εκνευρίστηκε και στην επόμενη φάση χρεώθηκε με τεχνική ποινή για διαμαρτυρία, ο Καπόνο πήγε εύκολα στους πέντε πόντους κι ο Ματσιούλις με 1/2 βολές έδωσε το μεγαλύτερο προβάδισμα (για το πρώτο μισό) στην ομάδα του (32-27).
Στο υπόλοιπο διάστημα οι Γερμανοί μείωσαν κατά ένα καλάθι και πήγαν στα αποδυτήρια με το 36-33 και τους λογαριασμούς ανοιχτούς.
Αμφότεροι οι προπονητές είχαν ανοίξει το ροτέισον, ο μεν Πεδουλάκης ενδεχομένως και για να έχει όλους τους παίκτες "ζεστούς" αλλά όχι παραφορτωμένους ενόψει Ολυμπιακού, ο δε Φλέμινγκ για να αντιμετωπίσει την κόπωση.
Ο Λάσμε με τον Μπράμος ήταν οι δύο παίκτες που σήμαναν την… πράσινη επίθεση, ξεκινώντας από την άμυνα και πετυχαίνοντας σημαντικά καλάθια στην επίθεση. Ο Παναθηναϊκό πέρασε με εννέα πόντους διαφορά (51-42), αλλά δεν πέτυχε πόντους μέχρι να ολοκληρωθεί η τρίτη περίοδος και οι Γερμανοί με επιμέρους σκορ 0-6 μείωσαν στο καλάθι (51-49).
Στη μισή διάρκεια του τελευταίου δεκαλέπτου η παγωμάρα -απότοκο της ισορροπίας που καταγράφονταν στον ηλεκτρονικό πίνακα- κυριάρχησε στο ΟΑΚΑ. Οι Γερμανοί πέρασαν μπροστά στο σκορ με 57-59 και με 59-61, αλλά κάπου εκεί οι παίκτες τουΑργύρη Πεδουλάκη αποφάσισαν να παίξουν και στις δύο πλευρές του γηπέδου.
Το τρίποντο του Μπράμος και το κάρφωμα του Λάσμε "ξεμπλόκαραν" την επίθεση, ο Γκαμπονέζος κυριάρχησε στην άμυνα, το σκορ πήγε στο 69-63. Ένα τρίποντο του Γκόλντσμπερι και 2/2 βολές από Μπανκς (βοήθησε αρκετά απόψε) - Γκαβέλ, διαμόρφωσαν το 71-68, ενώ στην κλεψύδρα απέμεναν κάτι λιγότερο από 53 δευτερόλεπτα.
Ο Ματσιούλις δεν έλυσε τον γόρδιο δεσμό με το τρίποντο που επιχείρησε, αλλά ο Λάσμε ήταν εκεί, πήρε το επιθετικό και στη συνέχεια της φάσης ο Μπανκς κέρδισε φάουλ (2/2 βολές), για να απαντήσει ο Φορντ (73-70), με τον χρόνο να μειώνεται στα 11''.
Στην επίθεση ο Μπανκς πήγε και πάλι στη γραμμή της φιλανθρωπίας, αλλά έκανε τη μισή δουλειά, ο Γκίπσον πέτυχε τρίποντο στα 4.4'' και ο Ματσιούλις κέρδισε φάουλ στα 4.2''. Ευστόχησε στις δύο βολές (76-73) και ο Μπράμος έκανε φάουλ στα 2.8'' στον Γκίπσον, ο οποίος αστόχησε στις δύο (στη δεύτερη εσκεμμένα).
Ακόμα και με τη βοήθεια της επαναληπτικής προβολής οι διαιτητές δεν έβγαλαν άκρη για το ποιος έδιωξε την μπάλα, έδωσαν "τζάμπολ" αλλά το βελάκι έδειχνε ΠΑΟ κι έτσι το ματς έληξε, αφού κύλησε το τελευταίο δευτερόλεπτο με την μπάλα στα χέρια των γηπεδούχων.
Τα δεκάλεπτα: 19-19, 36-33, 51-49, 76-73.
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Πεδουλάκης): Μπράμος 16 (2), Ματσιούλις 8 (1), Καπόνο 5 (1), Ούκιτς 2, Λάσμε 15, Τσαρτσαρής 2, Διαμαντίδης 7 (1), Γκιστ 4 (1), Μπανκς 13 (1), Σκορδίλης, Σχορτσιανίτης 4.
ΜΠΑΜΠΕΡΓΚ (Φλέμινγκ): Γκίπσον 8 (2), Γκόλντσμπερι 6 (2), Νάχμπαρ 17, Τάντα 3, Νιούμαν 4, Φορντ 15, Τζέικομπσεν, Γκαβέλ 12 (2), Ζιρμπς 4, Ογκλίβι.
basketblog.gr

ΣΟΥ ΑΡΕΣΕ; ΚΑΝΤΕ LIKE... ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΕ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΜΑΣ ΣΤΟ

Γίνετε φίλοι μας, στη σελίδα μας στο facebook: http://www.facebook.com/vatolakkiotis
Στείλτε μας τις απόψεις σας, τα άρθρα σας, τις καταγγελίες σας και οτιδήποτε θέλετε στο email: kostasdigos@yahoo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: