ΣΙΝΕ

Παρασκευή 1 Φεβρουαρίου 2013

ΟΣΦΠ - Φενέρ 82-71 (video)

Έτοιμος για το ντέρμπι!!!
Με… όπλο την άμυνα (στο δεύτερο ημίχρονο κυρίως), αλλά και την ενέργεια, ο Ολυμπιακός επικράτησε στο ΣΕΦ της Φενέρμπαχτσε / Ούλκερ με 82-71, πετυχαίνοντας τη δεύτερη συνεχόμενη νίκη του στο...
ΤΟΠ 16 της Ευρωλίγκας.

 Οι Πρωταθλητές Ευρώπης κατάφεραν να πάρουν μία σημαντική νίκη και από άποψη ψυχολογίας και πλέον είναι έτοιμος για το μεγάλο ντέρμπι με αντίπαλο τον Παναθηναϊκό…Ο Μπόγιαν Μπογκντάνοβιτς, ο οποίος ξεκίνησε με… τέρμα τα γκάζια στο πρώτο δεκάλεπτο και τα σουτ των Μπο ΜακΚάλεμπ και Ντέιβιντ Άντερσεν ήταν αυτά που έβαλαν την τουρκική ομάδα μπροστά στο σκορ.

 Ο τελευταίος ήταν πάντως αυτός που έκανε τη μεγαλύτερη… ζημιά στην ελληνική ομάδα (10 πόντους στο πρώτο δεκάλεπτο), ενώ από την άλλη ο Έισι Λο, ήταν αυτός που κρατούσε τον Ολυμπιακό κοντά στη Φενέρ. Ο Αμερικανός κάλυψε και με το παραπάνω το κενό του Βαγγέλη Μάντζαρη, αλλά το συγκρότημα του Σιμόνε Πιανιτζιάνι κατάφερε να κλείσει το πρώτο δεκάλεπτο προηγούμενη στο σκορ με 24-23.

 Η συνέχεια δεν ήταν ανάλογη για την ομάδα της Τουρκίας, που κουράστηκε ή αν θέλετε ο Ολυμπιακός την κούρασε. Οι επιθετικές επιλογές της Φενέρ δεν ήταν το ίδιο καλές, ενώ η ομάδα του Πειραιά αν και είχε την ευκαιρία να πάρει μία μικρή διαφορά, δεν τα κατάφερε στην αρχή της δεύτερης περιόδου. Αυτό το κατάφεραν πάντως οι Πρωταθλητές Ευρώπης, όταν ξαναμπήκε στο παρκέ ο Έισι Λο, ο οποίος ήταν εξαιρετικός σε άμυνα και επίθεση.

 Η άμυνα της Φενέρ δεν μπορούσε να αντιμετωπίσει με διαφορετικό τρόπο τον Αμερικανό του Ολυμπιακού, με τον Σάτο να χτυπάει στο πρόσωπο τον Λο και τον παίκτη της ομάδας του Πειραιά να αντιδράει. Οι τρεις διαιτητές της αναμέτρησης είδαν στο βίντεο τι ακριβώς συνέβη και απέβαλαν τους δύο παίκτες με ντισκαλιφιέ, κάτι που δεν συνέφερε καθόλου το συγκρότημα του Γιώργου Μπαρτζώκα που ξέμεινε από πλέι μέικερ. Αυτό το γεγονός δεν επηρέασε σε πολύ μεγάλο βαθμό τον Ολυμπιακό που κατάφερε στο τέλος του πρώτου ημιχρόνου να πάρει μία διαφορά 6 πόντων (43-37).

 Ο Ολυμπιακός ξεκίνησε το δεύτερο μισό του παιχνιδιού με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Η ομάδα του Πειραιά κατάφερε να παίξει πολύ καλή άμυνα απέναντι στην ομάδα της Τουρκίας και στην επίθεση βρήκε τις λύσεις με τους Κώστα Παπανικολάου και Γκιόργκι Σερμαντίνι να κάνουν καλό παιχνίδι. Μάλιστα οι γηπεδούχοι βρέθηκαν στο +16 (57-41 στο 25’).

 Στη συνέχεια η ομάδα του Πειραιά ξέφυγε ακόμα και με 20 πόντους (63-43), με τους Τούρκους να έχουν χάσει την… μπάλα. Έτσι το τρίτο δεκάλεπτο, ολοκληρώθηκε με τον Ολυμπιακό να προηγείται με 68-49.Το τελευταίο δεκάλεπτο απέκτησε διαδικαστικό χαρακτήρα, με τον Κάιλ Χάινς πάντως να αποχωρεί τραυματίας (χωρίς να έχει κάτι σημαντικό, απλά ένα σκίσιμο στο μάτι και επέστρεψε μετά από λίγο στον πάγκο ) και την ομάδα του Πειραιά να συνεχίζει να κάνει το παιχνίδι του.

 Οι γηπεδούχοι δεν… κατέβασαν ταχύτητα και συνέχισαν στον ίδιο ρυθμό με τους παίκτες της Φενέρμπαχτσε να μην μπορούν να βρουν ρυθμό και να μειώσουν τη διαφορά. Το τελικό 82-71 έδωσε στον Ολυμπιακό δύο υπερπολύτιμους βαθμούς ενόψει της δύσκολης συνέχειας της διοργάνωσης…

 Τα δεκάλεπτα: 23-24, 43-37, 68-49, 82-71.

 ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Μπαρτζώκας): Χάινς 10, Λο 12 (1), Άντιτς 4, Σπανούλης 13 (2), Περπέρογλου 5 (1), Σερμαντίνι 8, Σλούκας 9, Πάουελ, Γκετσεβίτσιους 1, Πρίντεζης 13 (1), Παπανικολάου 5 (1).

 ΦΕΝΕΡΜΠΑΧΤΣΕ (Πιανιτζιάνι): ΜακΚάλεμπ 19 (2), Ερμίς 4, Σάτο, Τρίπκοβιτς 5 (1), Άντερσεν 18 (2), Πεκέρ 2, Σαβάς, Μπατίστ, Κάραμαν 2, Μπογκντάνοβιτς 20 (2).

ΣΟΥ ΑΡΕΣΕ; ΚΑΝΤΕ LIKE... ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΕ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΜΑΣ ΣΤΟ

Γίνετε φίλοι μας, στη σελίδα μας στο facebook: http://www.facebook.com/vatolakkiotis
Στείλτε μας τις απόψεις σας, τα άρθρα σας, τις καταγγελίες σας και οτιδήποτε θέλετε στο email: kostasdigos@yahoo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: