ΣΙΝΕ

Σάββατο 16 Φεβρουαρίου 2013

Ευρωλίγκα: Κίμκι - Ολυμπιακός 82-87 (video)


"Διπλό" πρόκρισης μέσα στη Ρωσία! Ο Ολυμπιακός με όπλο την άμυνα και τα τρίποντα (στο τελευταίο δεκάλεπτο μόνο) κατάφερε να φύγει με τους δύο βαθμούς της νίκης από τη Ρωσία επικρατώντας της Χίμκι με 87-82.
Την ώρα που η ομάδα του Πειραιά έχανε με 62-56, έβαλε 5/5 τρίποντα και πήρε το προβάδισμα (68-71), το οποίο και κράτησε μέχρι το τέλος του αγώνα, κατακτώντας το ροζ φύλλο αγώνα.
Κορυφαίοι για την ομάδα του Πειραιά ήταν οι Βασίλης Σπανούλης και Κάιλ Χάινς οι οποίοι σημείωσαν από 19 πόντους, ενώ και ο Κώστας Παπανικολάου ήταν από τους διακριθέντες, καθώς σταμάτησε στους 14 πόντους. Από την πλευρά των γηπεδούχων, ξεχώρισαν οι Ντέιβις, Λόντσαρ και Πλάνινιτς με 20, 19 και 17 πόντους αντίστοιχα, ωστόσο στο τέλος δεν κατάφεραν να δώσουν τη νίκη στην ομάδα τους.
Οι γηπεδούχοι εκμεταλλεύτηκαν την κακή αμυντική λειτουργία του Ολυμπιακού, κυρίως στη θέση του σέντερ, εκεί όπου οΠάουελ είχε προβλήματα και πήραν από τα πρώτα λεπτά το προβάδισμα. Ο Λόντσαρ έκανε ό,τι ήθελε κάτω από τα δύο καλάθια, ενώ από την άλλη, ο Κώστας Παπανικολάου ήταν αυτός που ισορρόπησε το ματς, ξεκινώντας καλά στην επίθεση με 7 πόντους. Οι παίκτες του Κουρτινάιτις πάντως δεν πτοήθηκαν και κατάφεραν να κλείσουν το πρώτο δεκάλεπτο προηγούμενοι στο σκορ με 23-19.
Ο Ολυμπιακός προσπάθησε αρχικά στο δεύτερο δεκάλεπτο να μειώσει, έχοντας στο παρκέ τους Σλούκα και Κατσίβελη και πιέζοντας σε όλο το γήπεδο, ωστόσο δεν κατάφερε τίποτα παραπάνω από το να μείνει απλά κοντά στο σκορ. Η αμυντική λειτουργία της ομάδας του Πειραιά συνέχισε να είναι κακή, κάτι που εκμεταλλεύτηκε η Χίμκι παίρνοπντας μία διαφορά απέναντι στον Ολυμπιακό που είχε χάσει εντελώς τη… μάχη στα ριμπάουντ (25-15). Αξίζει να αναφέρουμε πως στο πρώτο ημίχρονο (43-35) ο Ολυμπιακός δεν είχε κάνει κανένα λάθος, ωστόσο είχε επίσης 0/9 τρίποντα.
Οι γηπεδούχοι ξεκίνησαν το τρίτο δεκάλεπτο με φόρα από το πρώτο ημίχρονο και η διαφορά πήγε στους 12 πόντους σχετικά εύκολα. Οι "ερυθρόλευκοι" όμως στη συνέχεια αντέδρασαν και μετά το πρώτο τους λάθος στο 23’ πέτυχαν και το πρώτο τους τρίποντο στο 24’ με τον Κώστα Παπανικολάου. Η είσοδος του Ντέιβις στο παρκέ όμως έδωσε και πάλι πλεονέκτημα στην ομάδα της Ρωσίας, καθώς ήταν αυτός που δεν μπορούσε να σταματήσει με τίποτα η άμυνα του Ολυμπιακού. Έτσι το τρίτο δεκάλεπτο, ολοκληρώθηκε με τη Χίμκι να προηγείται με 60-54.
Σλούκας και Σπανούλης έδωσαν το έναυσμα για την αντεπίθεση στο τελευταίο δεκάλεπτο, καθώς με δύο συνεχόμενα τρίποντα (ο καθένας από ένα) μείωσαν στους τρεις πόντους, ενώ λίγο αργότερα ο πρώτος ήταν αυτός που έφερε το παιχνίδι στα ίσα (68-68). Ο Έισι Λο ήταν αυτός που πήρε μετέπειτα τη σκυτάλη και με 5 συνεχόμενους πόντους έδωσε προβάδισμα τριών πόντων στον Ολυμπιακό που πήρε το πάνω χέρι στο ματς. Η διαφορά για την ελληνική ομάδα έφτασε ακόμα και στους 6 πόντους (70-76), αλλά η Χίμκι προσπάθησε να αντιδράσει και έφερε το ματς στο καλάθι. Οι "ερυθρόλευκοι" όμως, ήταν απόλυτα συγκεντρωμένοι στο τέλος και κατάφεραν να πάρουν μία σπουδαία νίκη με 87-82.
Τα δεκάλεπτα: 23-19, 43-35, 60-54, 82-87.
ΧΙΜΚΙ (Κουρτινάιτις): Όγκουστιν 7, Φριτζόν 5 (1), Κόπονεν 8 (2), Βιάλτσεφ, Λόντσαρ 19 (1), Ρίβερς, Μόνια 4, Πλάνινιτς 17, Ντέιβις 20, Νίλσεν 2.
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Μπαρτζώκας): Χάινς 19, Λο 5 (1), Άντιτς 11 (1), Σπανούλης 19 (2), Περπέρογλου 1, Σερμαντίνι 4, Σλούκας 10 (2), Πάουελ, Πρίντεζης 4, Παπανικολάου 14 (1), Κατσίβελης.
basketblog.gr
ΣΟΥ ΑΡΕΣΕ; ΚΑΝΤΕ LIKE... ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΕ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΜΑΣ ΣΤΟ


Γίνετε φίλοι μας, στη σελίδα μας στο facebook: http://www.facebook.com/vatolakkiotis
Στείλτε μας τις απόψεις σας, τα άρθρα σας, τις καταγγελίες σας και οτιδήποτε θέλετε στο email: kostasdigos@yahoo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: