ΣΙΝΕ

Παρασκευή 15 Φεβρουαρίου 2013

ΤΣΣΚΑ-ΠΑΟ 86-69 (video)


Η εκρηκτικότητα και τα υψηλά ποσοστά ευστοχίας των παικτών της ΤΣΣΚΑ Μόσχας αποδείχθηκαν καταλυτικά στην αναμέτρηση με τον Παναθηναϊκό (86-69). Η ομάδα του Έτορε Μεσίνα ...
"πάτησε το γκάζι" στο τρίτο δεκάλεπτο μετατρέποντας το ντέρμπι του πρώτου μέρους (35-31) σε παράσταση για έναν ρόλο "καθαρίζοντας την μπουγάδα" από το 30ο λεπτό (66-50). Οι "πράσινοι" στάθηκαν στο ύψος των περιστάσεων για κάτι περισσότερο από είκοσι λεπτά, αλλά η… τρομακτική ευστοχία των Ρώσων στα σουτ δύο και τριών πόντων δεν τους επέτρεψε να διεκδικήσουν τη νίκη.

Η ΤΣΣΚΑ Μόσχας ξεκίνησε το παιχνίδι, όπως συνηθίζει τον τελευταίο καιρό, με "δίδυμους πύργους" καθώς η φροντ λάιν απαρτιζόταν από τους Νέναντ Κρστιτς και Σάσα Κάουν (σ.σ. . Ο Αργύρης Πεδουλάκης προσπάθησε να… "γεμίσει" κι αυτός με τη σειρά του τη ρακέτα της ομάδας του με πιο βαριά κορμιά βάζοντας στην αρχική πεντάδα τους Κώστα Τσαρτσαρή και Σοφοκλή Σχορτσανίτη (Δημήτρης Διαμαντίδης, Ρόκο Λένι Ούκιτς και Γιόνας Ματσιούλις οι άλλοι τρεις).

Η συγκεκριμένη κίνηση του προπονητή του τριφυλλιού άρχισε να αποδίδει καρπούς αφού οι Ρώσοι μπορεί να σκόραραν με αιχμή του δόρατος τον Νέναντ Κρστιτς, αλλά ως επί το πλείστον οι προσπάθειες που έπαιρνε ήταν… εκτός πλάνου. Ήτοι σουτ από τα πέντε μέτρα. Έτσι, οι δύο ομάδες συμβάδιζαν στο σκορ στα πρώτα πέντε λεπτά της αναμέτρησης (11-10).Η ΤΣΣΚΑ Μόσχας έδειχνε να έχει τον έλεγχο του ρυθμού, αλλά ο Παναθηναϊκός δεν της επέτρεπε να ξεμακρύνει σημαντικά.

Όλα αυτά, όμως, μέχρι να… αναλάβει δράση ο Μίλος Τεόντοσιτς, ο οποίος πήρε διαδοχικές επιθέσεις που κατέληξαν στο καλάθι των "πρασίνων". Το "ξέσπασμα" του Σέρβου πλεϊμέικερ ήταν αρκετό για να δώσει στην ρωσική ομάδα αέρα δέκα πόντων (25-15) με την ολοκλήρωση του α' δεκαλέπτου.Το επιθετικό κρεσέντο των γηπεδούχων, όμως, δεν συνεχίστηκε για πολύ αφού η άμυνα του τριφυλλιού "έσφιξε" πολύ στο δεύτερο δεκάλεπτο επιτρέποντας στον Παναθηναϊκό να πλησιάσει και πάλι στο σκορ (27-25 στο 13'). Ο έλεγχους του ρυθμού είχε αλλάξει μεριά καθώς η ομάδα του Αργύρη Πεδουλάκη ήταν αυτή που, πλέον, είχε τον πρώτο λόγο. Η αστοχία της (31% εντός παιδιάς), όμως, δεν συνέδραμε στην προσπάθεια για ανάκτηση του προβαδίσματος.

Έτσι, η ΤΣΣΚΑ Μόσχας πήγε στα αποδυτήρια χωρίς να έχει σοβαρές συνέπειες από την αλλαγή ρυθμού στην αναμέτρηση, αφού ο Μίλος Τεόντοσιτς με καλάθι του στο τέλος του πρώτου ημιχρόνου έφερε την ομάδα του μπροστά στο σκορ με τέσσερις πόντους (35-31).Στην επανάληψη, το ζητούμενο για το τριφύλλι ήταν να βρει τρόπους να αλλάξει τα δεδομένα στον αγώνα προκειμένου να πάρει κεφάλι στο σκορ. Το -1 (39-38) του 22ου λεπτού έδινε… ελπίδες στους "πράσινους" για τη συνέχεια, αλλά εις μάτην. Σε εκείνο το σημείο οι "μηχανές" των Ρώσων άρχισαν να δουλεύουν στο… κόκκινο με αποτέλεσμα το προβάδισμά τους να μεγαλώσει με συνοπτικές διαδικασίες.

Οι παίκτες του Έτορε Μεσίνα εκμεταλλεύτηκαν στο έπακρο κάθε ελεύθερο σουτ που τους έδινε η άμυνα των φιλοξενούμενων. Τα τρίποντα άρχισαν να πέφτουν βροχή, και κάπως έτσι η πλάστιγγα έγειρε οριστικά υπέρ της ΤΣΣΚΑ Μόσχας (61-46 στο 28', 66-50 στο 30').Χαρακτηριστικό της εκ διαμέτρου… αντίθετης πορείας των δύο ομάδων σε επίπεδο ευστοχίας είναι το γεγονός πως οι Ρώσοι σούταραν με 87% στις βολές, 63% στα δίποντα και 50% στα τρίποντα, την ώρα που τα ποσοστά της ελληνικής ομάδας ήταν 50% στις βολές, 40% στα δίποντα και 31% στα τρίποντα.

Οι ελπίδες "διπλού" για τον Παναθηναϊκού εξανεμίστηκαν μια και καλή στο πρώτο τρίλεπτο της τέταρτης περιόδου. Εκεί, οι περσινοί φιναλίστ της Ευρωλίγκα επιδόθηκαν σε νέο επιθετικό κρεσέντο και με την περιφέρειά τους να δουλεύει ρολόι έφτασαν τη διαφορά ακόμα και στο +26 (79-53).Με τον νικητή να έχει, πλέον, κριθεί, το μόνο που είχε σημασία ήταν η τελική διαφορά της επικράτησης της ΤΣΣΚΑ Μόσχας. Εν τέλει, οι Ρώσοι κέρδισαν με 86-69 επιστρέφοντας με πανηγυρικό τρόπο στον δρόμο των επιτυχιών στην Ευρωλίγκα αφού προέρχονταν από δύο συνεχόμενες ήττες από Ουνικάχα Μάλαγα και Ρεάλ Μαδρίτης.

Στον αντίποδα, ο Παναθηναϊκός δεν άντεξε στην πίεση των γηπεδούχων στο δεύτερο ημίχρονο και, πλέον, στρέφει την προσοχή του στο (ίσως πιο) κρίσιμο παιχνίδι του Top 16 απέναντι στην Ζαλγκίρις Κάουνας στη Λιθουανία.

Διαιτητές: Μπελόσεβιτς - Μπολτάουζερ - Γιαβόρ.Τα δεκάλεπτα: 25-15, 35-31, 66-50, 86-69.

ΤΣΣΚΑ ΜΟΣΧΑΣ (Μεσίνα): Τεόντοσιτς 20 (4), Μίτσοβ 10 (3), Τζάκσον 11 (2), Κρστιτς 8, Ουίμς 19 (3), Ζοζούλιν, Έρτσεγκ 5 (1), Κρίστμας, Κάουν 13.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Πεδουλάκης): Μπράμος, Ματσιούλις 15 (3), Καπόνο 5 (1), Ούκιτς 8 (1), Λάσμε 12 (8ριμπ.), Τσαρτσαρής 3, Διαμαντίδης 5 (1), Γκιστ 12 (2τρίπ., 10ριμπ.), Μπακς 3 (1), Ξανθόπουλος, Σκορδίλης, Σχορτσανίτης 6.


http://www.basketblog.gr/index.php
ΣΟΥ ΑΡΕΣΕ; ΚΑΝΤΕ LIKE... ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΕ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΜΑΣ ΣΤΟ

Γίνετε φίλοι μας, στη σελίδα μας στο facebook: http://www.facebook.com/vatolakkiotis
Στείλτε μας τις απόψεις σας, τα άρθρα σας, τις καταγγελίες σας και οτιδήποτε θέλετε στο email: kostasdigos@yahoo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: