ΣΙΝΕ

Πέμπτη 28 Φεβρουαρίου 2013

Πώς πέρασε ο Bασίλης Παπαγεωργόπουλος την πρώτη νύχτα στη φυλακή

Πολύ δύσκολη ήταν η πρώτη νύχτα του πρώην δημάρχου Θεσσαλονίκης Βασίλη Παπαγεωργόπουλου στις φυλακές Διαβατών, ο οποίος μέσα στη στενοχώρια του είχε να...
αντιμετωπίσει και τους θεριακλήδες συγκρατούμενούς του.
Ο κ. Παπαγεωργόπουλος, σύμφωνα με πληροφορίες, μένει στο ίδιο κελί με τον επίσης καταδικασθέντα Μιχάλη Λεμούσια και οκτώ ακόμη αλλοδαπούς, οι οποίοι όλοι τους είναι ποινικοί κρατούμενοι με καταγωγή από τη Νιγηρία και το Καμερούν.
Ο πρώην δήμαρχος βρίσκεται σε εξαιρετικά κακή ψυχολογική κατάσταση και από τη στιγμή που πέρασε την πύλη των φυλακών Διαβατών δεν έπαψε να κλαίει.
Η πρώτη νύχτα του κ. Παπαγεωργόπουλου στις φυλακές Διαβατών, σύμφωνα με πληροφορίες, ήταν εξαιρετικά δύσκολη, καθώς εκτός από την άσχημη ψυχολογική του κατάσταση και τα νέα δεδομένα της ζωής του που καλείται να επεξεργασθεί και να αντιμετωπίσει, το κελί του είχε μετατραπεί σε θάλαμο αερίων αφού οι οκτώ συγκρατούμενοί του κάπνιζαν ακατάπαυστα, με αποτέλεσμα ο πρώην δήμαρχος να μην καταφέρει να κλείσει μάτι ούτε λεπτό.
Σημειώνεται ότι ο «φτερωτός» Βασίλης Παπαγεωργόπουλος ως πρώην αθλητής είναι φανατικός αντικαπνιστής και ενοχλείται ιδιαίτερα από τον καπνό.
Ετσι με το που ξημέρωσε, ο πρώην δήμαρχος, σύμφωνα με την ιστοσελίδα newsit αφού πρώτα βγήκε στο προαύλιο των φυλακών για να αναπνεύσει λίγο... καθαρό αέρα, ζήτησε να δει τον αρχιφύλακα του σωφρονιστικού καταστήματος.
Το αίτημά του έγινε δεκτό και ο κ. Παπαγεωργόπουλος συναντήθηκε με τον αρχιφύλακα στον οποίο έθεσε το ζήτημα της μεταφοράς του σε κελί μη καπνιστών, καθώς οι συνθήκες που επικρατούν στο δικό του είναι ανυπόφορες.
Το παρατσούκλι που του «κόλλησαν»
Για τους υπολοίπους κρατουμένους ο Βασίλης Παπαγεωργόπουλος δεν είναι ο πρώην δήμαρχος Θεσσαλονίκης αλλά ένας απλός συγκρατούμενός τους και για αυτό δεν θα μπορούσαν να τον εξαιρέσουν από τη συνήθεια να αποκαλούνται μεταξύ τους με παρατσούκλια.
Σύμφωνα με πληροφορίες το παρατσούκλι που του «κόλλησαν» είναι «ατσαλάκωτος» εξαιτίας του παρουσιαστικού του, του λεπτού ενδυματολογικού του γούστου και της ενδυμασίας του κατά την είσοδό του στις φυλακές .
Το αδιαχώρητο στις φυλακές Διαβατών
Οι φυλακές των Διαβατών είχαν σχεδιαστεί για να φιλοξενούν 250 άτομα, ωστόσο αυτή τη στιγμή βρίσκονται 600 κρατούμενοι, μεταξύ των οποίων 30 γυναίκες. Στο σωφρονιστικό κατάστημα υπηρετούν μόλις 70 υπάλληλοι, ενώ τις βραδινές βάρδιες στο κατάστημα βρίσκονται μόλις 5 υπάλληλοι.
Μάλιστα κατά καιρούς υπάρχουν διαμαρτυρίες και καταγγελίες πως σε ένα κελί 15 τ.μ. αναγκάζονται να φιλοξενούνται μέχρι και 10 άτομα, χωρίς να γίνεται κανένας διαχωρισμός με βάση τη βαρύτητα της ποινής.
Καταγγελίες για απάνθρωπες συνθήκες κράτησης στις φυλακές
Στις 8 Οκτωβρίου το Κατάστημα Κράτησης Θεσσαλονίκης στα Διαβατά επισκέφτηκε η βουλευτής Β' Θεσσαλονίκης της  ΔΗΜΑΡ Κατερίνα Μάρκου, όπου συναντήθηκε με το διευθυντή των φυλακών κ. Δημήτρη Αποστολάκη, τον αρχιφύλακα κ. Κωνσταντίνο Βαρσάμη και τον υπαρχιφύλακα Βαγγέλη Διαμαντόπουλο. Η κυρία Μάρκου περιηγήθηκε στις φυλακές, όπου διαπίστωσε τις άθλιες συνθήκες κράτησης που επικρατούν και τις τρομακτικές ελλείψεις σε προσωπικό και υποδομές, και συνομίλησε με τους κρατούμενους.
Ο βιαστής - δολοφόνος της Ξάνθης κρατείται στα Διαβατά
Στις φυλακές Διαβατών κρατείται και ο βιαστής - δολοφόνος της Ξάνθης, Χρήστος Παπάζογλου, ο οποίος είχε προκαλέσει σοκ στο πανελλήνιο με τη φρικιαστική κακοποίηση και δολοφονία της 34χρονης Ζωής Δαλακλίδου στην Ξάνθη τον περασμένο Δεκέμβριο. Ο νεαρός κακοποιός βρίσκεται στην πτέρυγα των πιο σκληρών εγκληματιών.

ΣΟΥ ΑΡΕΣΕ; ΚΑΝΤΕ LIKE... ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΕ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΜΑΣ ΣΤΟ

Γίνετε φίλοι μας, στη σελίδα μας στο facebook: http://www.facebook.com/vatolakkiotis
Στείλτε μας τις απόψεις σας, τα άρθρα σας, τις καταγγελίες σας και οτιδήποτε θέλετε στο email: kostasdigos@yahoo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: