ΣΙΝΕ

Πέμπτη 7 Φεβρουαρίου 2013

Το σκάνδαλο στο Μόντρεαλ και πως εξαπατήθηκαν-γελοιοποιήθηκαν άσχετοι βουλευτές στην Ελλάδα

Τα γεγονότα και πως την ''πάτησαν'' άσχετοι βουλευτές στην Ελλάδα...
Από άγνοια και παρασυρμένη από τον πρόεδρό της, βουλευτή 'Αδωνη Γεωργιάδη (αποδέκτη χρηματικής αμοιβής σε είδος γιά δωρεάν ταξίδι, διαμονή στο Μόντρεαλ μαζί με την σύζυγό του, με αντάλλαγμα...

να ''εξυπηρετήσει'' οικονομικά συμφέροντα), η Επιτροπή της Βουλής γιά Απόδημους ''ομόφωνα'' (5 Φεβ. '13) υποστηρίζει την αποπληρωμή του υπόλοιπου του δανείου της Κοινότητας Μόντρεαλ από το ελληνικό Δημόσιο (4.6 εκατομ. δολάρια Καναδά), που είχε εγγυηθεί το ελληνικό Δημόσιο (αρχικό ποσό 8.5 εκατομ.). Να πληρωθεί, δήθεν ''γιά να μην κλείσει το σχολείο της''.

Η αλήθεια (που δεν είπαν ή αγνοούν):

ΟΛΑ ΤΑ ΕΞΟΔΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ (μισθοί διδακτικού προσωπικού και συναφή έξοδα) του σχολείου ''Σωκράτης'' της ελληνικής Κοινότητας Μόντρεαλ, ως μειονοτικό, καλύπτονται από την επαρχιακή κυβέρνηση του Κεμπέκ, Καναδά. Το δε δάνειο της Κοινότητας πάρθηκε με εγγύηση ελληνικού Δημόσιου γιά άλλους λόγους και ΟΧΙ γιά το σχολείο. Αν οι της ελληνικής Κοινότητας, εξαιτίας κακοδιαχείρισης, ανάγκαζαν την ελληνική κυβέρνηση να το αποληρώνει από 1995, με ''κλάψες'' δήθεν γιά το σχολείο και τα παιδιά που φοιτούν σε αυτό, είναι ''άλλων λαμόγιων ευαγγέλιο''. Κατά συνέπεια, ο βουλευτής 'Αδωνης Γεωργιάδης, ΠΑΡΑΠΛΑΝΗΣΕ, κατά λάθος ή εξεπίτηδες, όλα τα μέλη της Επιτροπής, προκειμένου να ''αποπληρώσει'' έμμεσα το δωρεάν ταξίδι του στον Καναδά.

Διασυρμός Ομογένειας (Καναδά)
Ακόμα πληρώνει η... κυβέρνηση της Ελλάδας τα δάνεια της Κοινότητας Μόντρεαλ
''Ομόφωνη απόφαση'' Επιτροπής Απόδημων της Βουλής (5 Φεβ. '13) να εισηγηθούν στον υπουργό Οικονομικών να ''τακτοποιήσει'' το υπόλοιπο του δανείου, δηλ. 4.6 εκατομ... (Η ομιλία του βουλευτή Τ. Κουίκ στην Επιτροπή)

Ο Ελληνισμός Καναδά ούτε μία κοινότητα μπορεί να συντηρήσει; Γιά την μητρόπολη του Σωτήρη, δεν σχολιάζουμε: Αυτός μόνο παίρνει, ποτέ δεν δίνει. Λεφτά να χτίζει... εκκλησίες πάντα βρίσκει.

Το ανεπανάληπτο ''ρεσιτάλ'' Αδωνη Γεωργιάδη στο Μόντρεαλ... (Δείτε το βίντεο)

Ανάλαβε να τους...σώσει ο βουλευτής Αδ. Γεωργιάδης, που του πλήρωσαν τα έξοδα ταξιδιού στο Μόντρεαλ
Το ελληνικό Δημόσιο πληρώνει το... δάνειο της ελληνικής Κοινότητας Μόντρεαλ!
Είχε δοθεί από την Εθνική Τράπεζα (υποκατάστημα Καναδά), με εγγύηση του ελληνικού Δημόσιου
'Οταν η Εθνική πουλήθηκε στην NovaScotia, το δάνειο ανάλαβε η καναδέζικη τράπεζα. Το αρχικό δάνειο, πριν περίπου μία 15ετία, ήταν 8.5 εκατομ. δολάρια Καναδά. Τώρα χρωστούμενα- υπόλοιπο είναι 4.6 εκατομ... 'Oλα πριν τα έχει πληρώσει ήδη, το ελληνικό Δημόσιο, που έχει εγγυηθεί και το δάνειο. Δηλαδή, η Κοινότητα δεν πλήρωσε ποτέ τίποτα. Πλήρωναν τα...κορόϊδα Ελλάδας και επιπλέον, ακόμα 1.37 εκατομ. σε ευρό, που ήταν το line of credit της Κοινότητας Μόντρεαλ.
Οι της Κοινότητας φώναξαν και τον 'Αδωνη (Γεωργιάδη) ως πρόεδρο της άχρηστης ''Επιτροπής Απόδημων της Βουλής'', να τους... σώσει γιά το υπόλοιπο ποσό (αυτοί πλήρωσαν και όλα τα έξοδα στο ζεύγος Γεωργιάδη, γιά το ταξίδι, που ολοκληρώθηκε 15 Ιανουαρίου 2013), με ''μεσολάβηση'' σε υπουργούς στην Αθήνα, ώστε το ελληνικό Δημόσιο να εξακολουθεί να πληρώνει, παρά τις ενστάσεις της ''Τρόϊκα''. Ο βουλευτής, υποσχέθηκε, να ''επιληφθεί άμεσα του θέματος''. Επίσημα, υποτίθεται, ο κ. Γεωργιάδης βρέθηκε στο Μόντρεαλ γιά την... χοροεσπερίδα της Τοπικής Οργάνωσης ''Νέας Δημοκρατίας''.

( Σημ.: Στις δημοκρατικά πολιτισμένες χώρες, όπως ΗΠΑ, όταν ένας βουλευτής δέχεται χρήματα ή πληρωμή εξόδων του, γιά ταξίδια, από άτομα ή Οργανισμούς, χάνει την έδρα του και έχει νομικές επιπτώσεις. Στην Ελλάδα φυσικά, αυτό θεωρείται...''μαγκιά''. Ο κ. Γεωργιάδης, είχε κάνει πρόσφατα και ταξίδι στην Αυστραλία, μαζί με την σύζυγο, με όλα τα έξοδα πληρωμένα από Ελληνοαυστραλούς. Γιά ποιά ''Βουλή'' μιλάμε; )


ΣΟΥ ΑΡΕΣΕ; ΚΑΝΤΕ LIKE... ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΕ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΜΑΣ ΣΤΟ

Γίνετε φίλοι μας, στη σελίδα μας στο facebook: http://www.facebook.com/vatolakkiotis Στείλτε μας τις απόψεις σας, τα άρθρα σας, τις καταγγελίες σας και οτιδήποτε θέλετε στο email: kostasdigos@yahoo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: