ΣΙΝΕ

Τετάρτη 20 Φεβρουαρίου 2013

Τεστοστερόνη και σύριγγες δίπλα στο κρεβάτι του Πιστόριους (!)


Η νοτιοαφρικανική αστυνομία βρήκε δύο κουτιά με τεστοστερόνη και σύριγγες στο υπνοδωμάτιο του χρυσού παραολυμπιονίκη Όσκαρ Πιστόριους, δήλωσε σήμερα ένας ντετέκτιβ που καταθέτει στην...
ακροαματική διαδικασία για την αποφυλάκιση ή όχι με εγγύηση του αθλητή μετά το θάνατο από σφαίρες της συντρόφου του, της Ρίβα Στέενκαμπ.

«Βρήκαν δύο κουτιά με τεστοστερόνη και σύριγγες», δήλωσε ο ερευνητής Χίλτον Μπόθα.

Ωστόσο, ο συνήγορος του Όσκαρ Πιστόριους υποστήριξε πως τα κουτιά με την τεστοστερόνη περιέχουν στην πραγματικότητα «ένα φάρμακο που βασίζεται σε φυτά, έχει το δικαίωμα να το χρησιμοποιεί και το έχει χρησιμοποιήσει παλαιότερα», ενώ ο εκπρόσωπος της Διεθνούς Παραολυμπιακής Επιτροπής, Κρεγκ Σπενς, δήλωσε πως ο αθλητής είχε υποβληθεί σε δύο ελέγχους αντιντόπινγκ στη διάρκεια των Παραολυμπιακών του Λονδίνου το 2012 και πως τα δύο τεστ αποδείχθηκαν αρνητικά.

Την ίδια ώρα, όπως έδειξε η νεκροψία, δεν υπήρχε κανένα ίχνος σωματικής βίας στη σορό της Ρίβα Στέενκαμπ, η οποία σκοτώθηκε με σφαίρες από τον Όσκαρ Πιστόριους στις 14 Φεβρουαρίου, δήλωσε σήμερα ο δικηγόρος του κατηγορουμένου και η πληροφορία επιβεβαιώθηκε από την αστυνομία.

«Το πτώμα της Ρίβα δεν έφερε κανένα ίχνος αμυντικού τραύματοςκανένα ίχνος επίθεσης και κανένα ίχνος ότι αμύνθηκε εναντίον μιας επίθεσης», δήλωσε ο δικηγόρος του Χρυσού Παραολυμπιονίκη, μια πληροφορία που επιβεβαιώθηκε από την αστυνομία.

Την ίδια ώρα πάντως, ο Μπόθα κατέθεσε πως ένας μάρτυρας άκουσε πυροβολισμούς τη νύκτα του θανάτου της Ρίβα Στέενκαμπ, μετά μια γυναίκα να φωνάζει και «μετά νέους πυροβολισμούς».

«Έχουμε τη μαρτυρία ενός προσώπου το οποίο είπε πως αφού άκουσε πυροβολισμούς, πήγε στο μπαλκόνι του και είδε ότι το φως ήταν αναμμένο (στο σπίτι του Πιστόριους), στη συνέχεια άκουσε μια γυναίκα να φωνάζει δύο τρεις φορές και μετά νέους πυροβολισμούς», δήλωσε ο αστυνομικός.

Ο αστυνομικός ερευνητής περιέγραψε όλα όσα αντίκρισε από την ώρα που μπήκε μέσα στο σπίτι του Πιστόριους.

Σύμφωνα με όσα υποστηρίζει με το που πέρασε την πόρτα είδε μπροστά του το πτώμα της Ρίβα. Στο σημείο βρέθηκε και ο αδερφός του δράστη μαζί με έναν δικηγόρο, οι οποίοι έψαχναν για ντοκουμέντα αλλά και ένα συγκεκριμένο στικάκι με offshore λογαριασμούς.

«Υπήρχε ένα χρηματοκιβώτιο στην κουζίνα αλλά δεν υπήρχε κλειδί. Τότε φωνάξαμε κλειδαρά για να το ανοίξει» είπε ο αστυνομικός ερευνητής, ο οποίος ισχυρίζεται ότι ο Όσκαρ Πιστόριους είχε offshore λογαριασμούς αλλά και ένα σπίτι στην Ιταλία.

Και συνεχίζει: Η Ρίβα πυροβολήθηκε σε τρία σημεία ενώ φορούσε τα ρούχα της. Στο κεφάλι δεξιά ακριβώς επάνω από το αφτί, στον δεξί ώμο αλλά και στο ισχίο.

«Μέσα στο μπάνιο βρέθηκαν δύο κινητά τηλέφωνα, τα οποία έχω περισυλλέξει, και άλλα δύο Blackberries» πρόσθεσε.

Ο ίδιος επιβεβαιώνει ότι ο Πιστόριους την πυροβόλησε εν ψυχρώ στο μπάνιο.

Η αστυνομία πιστεύει ότι η Ρίβα δεν βρισκόταν τελικά καθισμένη στην τουαλέτα του μπάνιου (καθώς χτυπήθηκε στο δεξιό ώμο της), αλλά ο Πιστόριους μπήκε μέσα στο λουτρό πυροβολώντας και ψάχνοντας για εκείνη. Η Ρίβα κρυβόταν στη δεξιά πλευρά.

Ο Όσκαρ Πιστόριους και σήμερα ξεσπούσε συνεχώς σε λυγμούς.

Ο ερευνητής ανακοίνωσε ακόμη πως ο κατηγορούμενος θα διωχθεί επίσης για παράνομη κατοχή πυρομαχικών.

«Βρήκαμε ένα κουτί με σφαίρες των 38. Δεν διαθέτει άδεια κατοχής τέτοιων σφαιρών», δήλωσε προς το ακροατήριο του δικαστηρίου της Πρετόρια που πρόκειται να αποφασίσει για την ενδεχόμενη αποφυλάκιση του αθλητή με εγγύηση.

Σύμφωνα με την εισαγγελία, η προδικαστική αυτή ακροαματική διαδικασία είναι πιθανόν να διαρκέσει μέχρι την Παρασκευή.

Χθες, μέσω του συνηγόρου του, ο Οσκαρ Πιστόριους περιέγραψε πώς σκότωσε τη φίλη του, κατά λάθος, εκλαμβάνοντάς την για διαρρήκτη, όταν εκείνη βρισκόταν στο μπάνιο. Σύμφωνα με την δική του εκδοχή, πυροβόλησε τέσσερις φορές στο σκοτάδι μέσα από την πόρτα του μπάνιου πριν καταλάβει το σφάλμα του. Στη συνέχεια αναγκάσθηκε να σπάσει την πόρτα με ένα μπαστούνι του κρίκετ για να βοηθήσει το θύμα του, που ξεψύχησε στα χέρια του.

Η κατηγορούσα αρχή δεν πιστεύει αυτόν τον ισχυρισμό και θεωρεί ότι πρόκειται για φόνο εκ προμελέτης.

Σύμφωνα με τα ευρήματα της έρευνας, το ζευγάρι είχε σφοδρό καυγά τις ώρες πριν από το δράμα, γεγονός που έρχεται σε αντίθεση με τους ισχυρισμούς του Οσκαρ Πιστόριους για ειδυλλιακή ατμόσφαιρα.

Ο Οσκαρ Πιστόριους έφθασε στο δικαστήριο σήμερα, δύο ώρες πριν από την έναρξη της συνεδρίασης, ενώ δεκάδες δημοσιογράφοι από όλο τον κόσμο διαγκωνίζονται για μία θέση στην αίθουσα του δικαστηρίου.

Τη στιγμή που ο Τύπος της Νότιας Αφρικής περιορίζεται σε μία περιγραφική παρουσίαση της χθεσινής συνεδρίασης, η εφημερίδα The Times αποκαλύπτει ότι είναι πιθανός ο αποκλεισμός του Οσκαρ Πιστόριους από τις αθλητικές διοργανώσεις, εάν αποδειχθεί ότι έπαιρνε στεροειδή αναβολικά.

Σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσιεύονται στο Τύπο, κατά την έρευνα στην κατοικία του Πιστόριους βρέθηκαν ύποπτα κουτιά και σύριγγες. Η χρήση στεροειδών μπορεί να προκαλέσει ανεξέλεγκτες εκρήξεις βίας.

ΣΟΥ ΑΡΕΣΕ; ΚΑΝΤΕ LIKE... ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΕ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΜΑΣ ΣΤΟ

Γίνετε φίλοι μας, στη σελίδα μας στο facebook: http://www.facebook.com/vatolakkiotis
Στείλτε μας τις απόψεις σας, τα άρθρα σας, τις καταγγελίες σας και οτιδήποτε θέλετε στο email: kostasdigos@yahoo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: