ΣΙΝΕ

Τρίτη 12 Φεβρουαρίου 2013

Οι αγρότες συνεχίζουν με αποκλεισμούς των δρόμων



Εντατικοποιούν τις κινητοποιήσεις τους οι αγρότες όλης της χώρας με αποκλεισμούς εθνικών οδών, ενίσχυση των μπλόκων με τρακτέρ και ζητώντας συγχρόνως, επίμονα, τη συνάντησή τους με τον πρωθυπουργό. Μετά από δύο εβδομάδες στους δρόμους, οι αγροτοσυνδικαλιστές έχουν πάρει...
σαφείς αποφάσεις για κλιμάκωση των κινητοποιήσεων τους ενώ δηλώνουν ότι συνεχίζουν τον αγώνα τους μέχρι να ικανοποιηθούν τα αιτήματά τους.
Επίσης, φαίνεται να επικρατεί κόπωση αλλά και δημιουργία «ρηγμάτων» στα μέτωπα των κινητοποιήσεων ως προς την τακτική που θα ακολουθήσουν οι ομάδες των αγωνιζόμενων αγροτών από εδώ και στο εξής αφού η κυβέρνηση φαίνεται να μην κάνει πίσω, ενώ, παρατηρούνται και διαφοροποιήσεις ως προς το περιεχόμενο των αιτημάτων και του τρόπου δράσης μεταξύ των διαφόρων ομάδων των αγροτικών ενώσεων.
Η κυβέρνηση, από την πλευρά της, έχει κάνει σαφές πως ό,τι μπορούσε να δώσει στους αγρότες, το έχει πράξει, καθώς έχει εξαντλήσει κάθε δημοσιονομικό περιθώριο.
Υπενθυμίζεται ότι οι αγρότες έχουν αποφασίσει να προχωρούν σε καθημερινή βάση από τις 14:00 μέχρι τις 15:00 σε αποκλεισμό του εθνικού οδικού δικτύου σε όλα τα μπλόκα της χώρας. Τα πέντε πιο κύρια αιτήματα των αγροτών αφορούν το κόστος της καλλιέργειας, το φορολογικό, το ασφαλιστικό, τις επιστροφές ΦΠΑ και τη χρηματοδότηση από τις τράπεζες.
Ξεκινά η καταβολή οφειλών σε ροδακινοπαραγωγούς
Η καταβολή οφειλών σε ροδακινοπαραγωγούς ξεκινάει σήμερα, απευθείας στους λογαριασμούς των δικαιούχων, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης. Σύμφωνα με το υπουργείο, μετά από την ολοκλήρωση της συσχέτισης προκαταβολών που είχαν λάβει από τις μεταποιητικές μονάδες ροδάκινου οι παραγωγοί και της αξίας της παραγωγής που παρέδωσαν στις μονάδες μεταποίησης, προσδιορίστηκαν επακριβώς τα ποσά που θα λάβουν οι παραγωγοί για την εξόφληση της αξίας του προϊόντος που παρέδωσαν.
Από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων υπενθυμίζεται ότι μετά από παρέμβαση του ίδιου του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Αθανάσιου Τσαυτάρη και κατόπιν συνεννοήσεως με τις μονάδες μεταποίησης ροδάκινου εγκρίθηκαν στις 29 Ιανουαρίου 2013 τα δάνεια στις κονσερβοποιίες. Με την από τότε παρέμβαση του Υπουργείου αποφασίστηκε παράλληλα η απευθείας καταβολή των χρημάτων στους λογαριασμούς των παραγωγών, κάτι που αποτελούσε και αίτημα των δικαιούχων.
Με βάση αυτά τα δεδομένα ανακοινώνεται ότι θα ξεκινήσει η καταβολή των οφειλομένων ποσών απευθείας στους παραγωγούς για την πρώτη μεταποιητική μονάδα και σύντομα θα ξεκινήσει η καταβολή των οφειλομένων στους παραγωγούς που συνεργάστηκαν με τη δεύτερη μεταποιητική βιομηχανία.
Οι πληρωμές ύψους 7.000.000 ευρώ που ξεκινούν σήμερα αφορούν περίπου 3.000 ροδακινοπαραγωγούς που παρέδωσαν την παραγωγή τους στην 1η εταιρία, ενώ το αμέσως προσεχές διάστημα ξεκινά η καταβολή των οφειλομένων ύψους 5.000.000 ευρώ σε περίπου 2.000 ροδακινοπαραγωγούς που παρέδωσαν την παραγωγή τους στην 2η εταιρία.

Με αγρότες θα συναντηθεί ο Μ. Χαρακόπουλος
Με τους ροδακινοπαραγωγούς από το μπλόκο της Κουλούρας θα συναντηθεί σήμερα ο αναπληρωτής υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Μάξιμος Χαρακόπουλος. Τις τελευταίες ημέρες ο Μ. Χαρακόπουλος έχει καλέσει τους αγρότες να επιστρέψουν στην παραγωγή, επισημαίνοντας πως, μολονότι «έχουν τα δίκια τους», οφείλουν να καταλάβουν τα δημοσιονομικά όρια του κράτους. Παράλληλα, αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο ελαφρύνσεων στη σχεδιαζόμενη φορολόγηση αγροτεμαχίων για επαγγελματίες αγρότες, ιδιαίτερα σε αυτούς που δεν κατέχουν μεγάλες εκτάσεις γης.

«Κλεφτοπόλεμος» μεταξύ αγροτών και ΜΑΤ
Οι αγρότες του μπλόκου της Νίκαιας δεν κατάφεραν χθες το μεσημέρι να κλείσουν την ΠΑΘΕ, και να υλοποιήσουν έτσι την απόφαση που λήφθηκε προχθές στο πλαίσιο της πανελλαδικής αγροτικής συγκέντρωσης για καθημερινό αποκλεισμό της Εθνικής Οδού από τις 14:00 έως τις 15:00 το μεσημέρι.
Ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις μπλόκαραν την έξοδο των περισσοτέρων στην ΠΑΘΕ -για πρώτη φορά είχαν αναπτυχθεί και στους παράδρομους της εθνικής- ενώ, ορισμένοι που μπόρεσαν να βγουν στο οδόστρωμα της εθνικής, περιορίστηκαν από τους αστυνομικούς στο πλάι του δρόμου και παρά τις «διαβουλεύσεις» με την αστυνομία, δεν τους επιτράπηκε να κλείσουν τον δρόμο. Έτσι, αποχώρησαν, δηλώνοντας πάντως, ότι όποτε το επιθυμούν μπορούν να κλείσουν το δρόμο. Πάντως, κυρίως στην Βόρεια Ελλάδα οι αγρότες έκαναν αυτό που είπαν και έκλεισαν το μεσημέρι για μία ώρα κομβικά σημεία των Εθνικών δρόμων.
ΣΟΥ ΑΡΕΣΕ; ΚΑΝΤΕ LIKE... ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΕ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΜΑΣ ΣΤΟ

Γίνετε φίλοι μας, στη σελίδα μας στο facebook: http://www.facebook.com/vatolakkiotis
Στείλτε μας τις απόψεις σας, τα άρθρα σας, τις καταγγελίες σας και οτιδήποτε θέλετε στο email: kostasdigos@yahoo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: