ΣΙΝΕ

Παρασκευή 1 Φεβρουαρίου 2013

Γάτα: ο δολοφόνος με αγγελικό πρόσωπο μέσα στο σπίτ

Αλήθεια ποιος δεν έχει λατρέψει να χαϊδεύει ή να κοιτάζει τα αξιολάτρευτα αυτά ζώα να παίζουν με ένα...
κουβάρι ή μια μπάλα, να γουργουρίζουν στην αγκαλιά του, ή να χοροπηδάνε από καναπέ σε καναπέ. Και όμως οι γάτες που όλοι λατρεύουμε, είναι στην πραγματικότητα δολοφόνοι. Και για να γίνουμε πιο συγκεκριμένοι όχι απλά δολοφόνοι, αλλά μακελάρηδες του ζωικού βασιλείου.
Μια νέα έρευνα Αμερικάνων επιστημόνων με επικεφαλής τον καθηγητή Σκοτ Λος του Ινστιτούτου Βιολογίας Σμιθσόνιαν της Ουάσιγκτον, αποκάλυψε ότι οι γάτες είναι φονικές μηχανές που εξοντώνουν όχι εκατομμύρια, αλλά δισεκατομμύρια ζωάκια κάθε χρόνο.
Η έρευνα δημοσιεύτηκε στο περιοδικό «Nature Communications»και οι επιστήμονες υπολόγισαν ότι μόνο στις ΗΠΑ, οι γάτες που ζουν στα σπίτια, αλλά και εκείνες που ζουν αδέσποτες στο δρόμο, εξολοθρεύουν το χρόνο: από 1,4 μέχρι 3,7 δισεκατομμύρια πουλιά και από 6,9 μέχρι 20,7 δισεκατομμύρια ποντίκια, αρουραίους και άλλα μικρά θηλαστικά. Οι τεράστιοι αυτοί αριθμοί προέκυψαν από ένα μαθηματικό μοντέλο που χρησιμοποίησαν οι ερευνητές.

Η νέα έρευνα αυτή κατατάσσει την λατρεμένη γάτα στην πρώτη θέση των ζωντανών δολοφόνων. Και αυτό γιατί σύμφωνα με τους υπολογισμούς, μια και μόνο γάτα που κυκλοφορεί αδέσποτη, ή θα βγει από το σπίτι θα σκοτώσει τον χρόνο, από 30 μέχρι 47 πουλιά και από 177 μέχρι και 300 θηλαστικά.

Στη συνέχεια η γάτα θα επιστρέψει σπίτι και θα είναι το ίδιο γλυκιά και τρυφερή και κανείς δεν θα έχει καταλάβει το παραμικρό. Στους αριθμούς αυτούς οι επιστήμονες δεν έχουν υπολογίσει τα ερπετά και τα αμφίβια που σκοτώνει η κάθε γάτα όταν βγαίνει έξω.

Και προκύπτει το ερώτημα, σύμφωνα με τους ερευνητές, “πρέπει ή όχι οι ιδιοκτήτες γάτας, να την αφήνουν να βγαίνει από το σπίτι;” Πάντως η Διεθνής Ένωση Προστασίας της Φύσης (IUCN), σε σχετική της αναφορά τονίζει ότι οι γάτες σε απομονωμένα γεωγραφικά περιβάλλοντα όπως τα νησιά, ευθύνονται, σε μικρότερο ή μεγαλύτερο βαθμό για την μαζική εξαφάνιση 33 ειδών πουλιών, θηλαστικών και ερπετών.

fimes.gr

ΣΟΥ ΑΡΕΣΕ; ΚΑΝΤΕ LIKE... ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΕ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΜΑΣ ΣΤΟ

Γίνετε φίλοι μας, στη σελίδα μας στο facebook: http://www.facebook.com/vatolakkiotis
Στείλτε μας τις απόψεις σας, τα άρθρα σας, τις καταγγελίες σας και οτιδήποτε θέλετε στο email: kostasdigos@yahoo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: