ΣΙΝΕ

Τρίτη 12 Φεβρουαρίου 2013

Ποιος Έλληνας τραγουδιστής είναι δύο χρόνια άστεγος;

Έλληνας τραγουδιστής, κυκλοφόρησε ένα τραγούδι με τίτλο «άστεγος κι απόψε» και περιγράφει την απίστευτή του περιπέτεια! Ο λόγος για τον...
Λεωνίδα Παφιλιάρη, τον οποίο γνωρίσαμε ως ιδρυτικό μέλος και τραγουδιστή του συγκροτήματος Ριφιφί!

Ο ίδιος λέει στην Espresso: «Ήρθα σε οικονομικό αδιέξοδο και έμεινα άστεγος για δυο χρόνια. Πήγαινα στα συσσίτια του δήμου στο Σεράφειο το μεσημέρι και στην πλατεία Βάθη το βράδυ. Κοιμόμουν λίγο στα χαρτόκουτα το βράδυ, σε γωνίες όπου έβρισκα»

Και δεν διστάζει να πει: «επειδή τις κρύες νύχτες του χειμώνα δεν ένιωθα ασφάλεια πουθενά, περπατούσα όλη νύχτα ατελείωτα μέχρι να ξημερώσει. Βάδιζα από τη Νέα Ιωνία μέχρι την Ακρόπολη και πάλι πίσω.
Μετρούσα πληγές στα πόδια μου από το βάδισμα. Τα πρωινά έπαιζα τα τραγούδια μου στον δρόμο, παρέα με την κιθάρα μου. Πολλές φορές έρχονταν αστυνομικοί και με έδιωχναν. Ο νόμος της Ευρωπαϊκής Ένωσης που προστατεύει τους πλανόδιους δεν εφαρμόζεται στην Ελλάδα».

Ένα περιστατικό δεν πρόκειται να ξεχάσει με τίποτε ως άστεγος ο Λεωνίδας Παφιλιάρης.

Μια κυρία που κοντοστάθηκε για να τον ακούσει να παίζει μουσική, του έδωσε 5000 δραχμές γιατί όπως είπε εκείνη «δεν ξέρεις πόσο καλό μου έκανες με αυτό που έπαιξες για εμένα σήμερα». Και δηλώνει πως «έπαιρνα δύναμη και όποτε είχα χρήματα πήγαινα σε φτηνά ξενοδοχεία για να πλυθώ και να κοιμηθώ σαν άνθρωπος». Έπειτα από δυο χρόνια περιπλάνησης ανάμεσα σε χαρτόκουτα και μπαλάντες ο Λεωνίδας Παφιλιάρης βρήκε τη δύναμη να σταθεί στα πόδια του.

Σε αυτό τον δύσκολο αγώνα τον βοήθησαν η μητέρα και η αδερφή του, ενώ ένας γιατρός τον παρακολουθούσε. «Βοηθήθηκα πολύ από την μητέρα μου Εύα, την αδερφή μου Μαρία και τον γιατρό που με παρακολουθούσε, καθώς μόνος μου με την θέληση μου, πήγα και τον ξαναβρήκα. Ήταν μία φάση της ζωής μου που τελείωσε. Βρήκα πάλι τον εαυτό μου, την οικογένειά μου τους φίλους μου και η ζωή μου ξανάγινε όπως ήταν πριν από αυτή την περιπέτεια» τόνισε! Τώρα ο τραγουδιστής Λεωνίδα Παφιλιάρη κάνει έκκληση στους καλλιτέχνες για κοινό αγώνα υπέρ των αστέγων.

fimes.gr

ΣΟΥ ΑΡΕΣΕ; ΚΑΝΤΕ LIKE... ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΕ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΜΑΣ ΣΤΟ

Γίνετε φίλοι μας, στη σελίδα μας στο facebook: http://www.facebook.com/vatolakkiotis
Στείλτε μας τις απόψεις σας, τα άρθρα σας, τις καταγγελίες σας και οτιδήποτε θέλετε στο email: kostasdigos@yahoo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: