ΣΙΝΕ

Σάββατο 9 Φεβρουαρίου 2013

Συνελήφθησαν Χρυσαυγίτες με όπλα και στιλέτα!!!

«Πρωτοπαλίκαρα» της Χρυσής Αυγής στην Κόρινθο ήταν τελικά οι δύο νεαροί που συνελήφθησαν σε τυχαίο αστυνομικό έλεγχο στην Ιερά Οδό στις αρχές της εβδομάδας. Στην προσωπική του ιστοσελίδα στο Facebook ο ένας εξ αυτών, ο 18χρονος Λ.Χ., έχει βάλει... «πρωτοσέλιδο» τις συγκρούσεις χρυσαυγιτών - αστυνομίας έξω από το στρατόπεδο της Κορίνθου, όπου κρατούνται μετανάστες
Στην κατοχή του 26χρονου Π.Δ. και του 18χρονου Λ.Χ. βρέθηκαν ένα πιστόλι τύπου zastava με τέσσερα φυσίγγια, πτυσσόμενα γκλομπ, σουγιάδες, κουκούλες και κράνη. Οι νεαροί συνελήφθησαν και οδηγήθηκαν στο Τμήμα, προκειμένου να διαπιστωθεί αν έχουν συμμετάσχει σε ποινικά αδικήματα. Τελικά, προέκυψε ότι πρόκειται για γνωστά μέλη της Χρυσής Αυγής στην περιοχή της Κορίνθου που πρωτοστατούν σε ουκ ολίγες εκδηλώσεις της ακροδεξιάς οργάνωσης.
Oλα ξεκίνησαν το βράδυ της 5ης Φεβρουαρίου. Στο αυτοκίνητο επέβαιναν οι δύο νεαροί και μία 38χρονη γυναίκα με κατεύθυνση προς την Κορινθία. Στη γωνία Ιεράς Οδού και Καραϊσκάκη, ένα «μπλόκο» της αστυνομίας σταμάτησε το ΙΧ για τυχαίο έλεγχο. Και πέτυχε... «λαβράκι».

Σύμφωνα με πληροφορίες του «Εθνους», η προκλητική συμπεριφορά των νεαρών έκανε τους αστυνομικούς να είναι πιο αυστηροί στον έλεγχο που πραγματοποίησαν. Πάνω στον 26χρονο βρέθηκε ένα πιστόλι τύπου zastava οπλισμένο με 4 φυσίγγια. Εντοπίστηκε επίσης ένα πτυσσόμενο γκλομπ καθώς και ένας σουγιάς 14 εκατοστών.

Στην κατοχή του 18χρονου βρέθηκε ένας σουγιάς 13,5 εκατοστών, ένα πτυσσόμενο γκλομπ και μια κουκούλα τύπου φουλ φέις. Η γυναίκα προέκυψε «καθαρή», αλλά στο αυτοκίνητο βρέθηκαν επίσης δύο κράνη μαύρου χρώματος χωρίς το πλαστικό κάλυμμα.

Στο ΙΧ δεν βρέθηκε υλικό που να σχετίζει τους νεαρούς με τη Χρυσή Αυγή. Ωστόσο, πηγές του «Εθνους» από την Κόρινθο που γνωρίζουν πρόσωπα και πράγματα, μιλούν για δύο «πρωτοπαλίκαρα» της ακροδεξιάς στην περιοχή και αναγνωρίζουν στα άτομα αυτά τους «πρωταγωνιστές» των εκδηλώσεων μίσους της οργάνωσης.

Στο προφίλ οι... συγκρούσεις
Ο ίδιος ο 18χρονος Λ.Χ., πάντως, στην προσωπική του ιστοσελίδα στο Facebook έχει βάλει «πρωτοσέλιδο» τις συγκρούσεις χρυσαυγιτών - αστυνομίας έξω από το στρατόπεδο της Κορίνθου, όπου κρατούνται μετανάστες. Εκεί, τα μέλη της Χρυσής Αυγής είχαν εμφανιστεί συντεταγμένα, με ασορτί στολή, σαν στρατός. Στους διαδικτυακούς φίλους του 18χρονου εντάσσονται και άλλοι χρυσαυγίτες που δεν διστάζουν να δημοσιεύσουν το τατουάζ με τον αγκυλωτό σταυρό στον ώμο. Τέλος, ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες αναφέρουν ότι οι δυο τους έχουν στενές επαφές με τον εκλεγμένο εκπρόσωπο της ΧΑ.
Η αστυνομία διερευνά τώρα τις... σκοτεινές διαδρομές των ένοπλων νεαρών, τη σχέση τους με τυχόν ποινικά αδικήματα, αλλά και την ενδεχόμενη συμμετοχή τους σε επιθέσεις «ταγμάτων εφόδου» της Χρυσής Αυγής. Οι έρευνες στρέφονται στην Κόρινθο, όπου οι επιθέσεις έχουν πυκνώσει «σιωπηρά» τον τελευταίο καιρό, αλλά και στην Αττική. Με την υπόθεση ασχολείται και το νεοσύστατο Τμήμα Αντιμετώπισης Ρατσιστικής Βίας που ιδρύθηκε κατ' εντολήν του υπουργού Δημόσιας Τάξης Νίκου Δένδια και έχει αρχίσει να λειτουργεί εδώ και έναν μήνα.
ΣΟΥ ΑΡΕΣΕ; ΚΑΝΤΕ LIKE... ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΕ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΜΑΣ ΣΤΟ

Γίνετε φίλοι μας, στη σελίδα μας στο facebook: http://www.facebook.com/vatolakkiotis
Στείλτε μας τις απόψεις σας, τα άρθρα σας, τις καταγγελίες σας και οτιδήποτε θέλετε στο email: kostasdigos@yahoo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: